Nyugdíjas Találkozó

2012-10-13 19:14:35  -  Dohor ZsuzsannaIntegrált KözössĂ©gi Ă©s SzolgáltatĂł TĂ©r rendezvĂ©nyei

2012. szeptember 29-én a már évek óta hagyománnyá vált Nyugdíjas Találkozót rendezték meg az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér művelődési házában.

Az esemény a közelgő Idősek Világnapja alkalmából a Napsugár Nyugdíjas Klub szervezésében jött létre, a környező települések nyugdíjas klubjainak meghívásával. 13 klub fogadta el a meghívást s vett részt a több mint 200 fős rendezvényen. A jó hangulatú, táncos találkozót Bedő Sándorné a Napsugár Nyugdíjas Klub vezetője nyitotta meg, beszédében köszönetet mondott az összetartásért, az évek óta tartó jó kapcsolatok fennmaradásáért. Dr. Varga Lajos polgármester is köszöntötte a résztvevőket s kiemelte, az idősek iránti tisztelet, szeretet fontosságát. A megnyitó beszédek után a helyi klub képviseletében Bába Józsefné verset szavalt, valamint a Mezőkovácsházáról érkező Vadvirág Népdalkör tagjai népdalcsokorral köszöntötték a résztvevőket. Az este vacsorával folytatódott, amit tombolasorsolás és hajnalig tartó mulatozás követett Szakács József zenész közreműködésével.


Nyári gyöngyfűző szakkör a könyvtárban

2012-08-30 23:41:08  -  Buza KatalinKönyvtári program

A dombegyházi Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér könyvtára gyöngyfűző szakkört indított június 22-től pénteki napokon 15-17 óra között. A foglalkozás a nyári szünetben kínált lehetőséget a gyerekeknek (és felnőtteknek), hogy hasznosan és kreatívan töltsék el napjaikat. A szakkörre lelkes gyerekek jelentkeztek, és aktívan vettek részt a színes gyöngyök fűzésében. Péntekenként boldog és izgatott zsongás hangjai töltötték meg a termet, amikor 10-15 gyermek apró gondossággal és figyelemmel fűzte szép láncba vagy karkötőbe a különféle gyöngyöket. A foglalkozásokat Kiss Mariann tartotta, aki bevezette a részvevőket e kreatív tevékenység alapjaiba és új technikákat mutatott a már haladó tudású gyerekeknek. A szakkör még augusztus hónapban, illetve az iskolai szünetek idejében várja az érdeklődőket.

A gyöngyfűző szakkörön készült képeket a http://epont.dombegyhaz.hu honlapon lehet megtekinteni.

Katolikus templom felújítása

2012-08-30 23:36:15  -  Dohor ZsuzsannaPályázati hĂ­rek
Templom Templom

Befejeződtek a Vidéki örökség megőrzése című pályázati felhívás keretében felújított dombegyházi katolikus templom munkálatai. A pályázat célja a vidéki kistelepülések természeti és épített örökségeinek megőrzése, melyek nem csak a helyiek mindennapjait teszik szebbé, de az oda érkezőket is megragadják. A beruházás az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyújtott támogatásból (8.352.296 Ft) valósult meg.

2012. augusztus 20-án szentmisét tartottak, melynek keretében átadták a felújított templomtornyot és homlokzatot.
Dombegyház Nagyközség Művelődési Ház és Könyvtár

2007-08-06 08:00:00  -  Hegedűs AntalnĂ©Bemutatkozás
Elérhetőség:
Dombegyház Béke út 4.
Tel/fax.:
06 (68) 433-326
Intézményvezető:
Hegedűs Antalné

A Művelődési Ház főbejárataA Művelődési Ház az 1960-as évek építészeti irányelvének megfelelően épült, benne klubszobák, szakköri szobák és természetesen nagyterem színpaddal, öltözőkkel kiegészítve.

Később bővítve lett az épület, mert az igény „kierőszakolta"ezt. A színpad alatti pince helyiségből lett a fiatalok részére a pince-klub, manapság pedig a pince-discó, ami a fiatalok hétvégi szórakozásának egyik kedvenc helye lett. Az épület, később egy viszonylag tágas klubszobával egészült ki, ami az ifjúsági-klub jelenlegi összejöveteleinek ad helyet.

Művelődési Ház szolgáltatásai (szakkörök, klubok):

A település könyvtára 1989-ben került átadásra, 215 négyzetméter hasznos alapterülettel.

Hollósy Kornélia emléktáblájaAz épület főbejárata mellett a falu kiemelkedő egyéniségének (Hollósy Kornélia) emlékét márványtábla őrzi.

A könyvtár külső és belső stílusa esztétikailag szép és kellemes begyomást kelt a látogatóban.

Építészetileg a Makovecz-féle stílusjegyeket reprezentálja, ez nem a véletlen műve, hisz ebből az „iskolából" kikerülő fiatal építészek tervei alapján készült el az épület.

A Könyvtár 450 beiratkozott olvasó igényét teljesíti a lehetőségei eszköztárával.

Közel 16 ezer kötet, jelentős kézikönyvtári állomány, audiovizuális eszközök, számítógép, internet használat és nyomtató-másoló áll az érdeklődők rendelkezésére. 12 folyóirat és 2 napilap ad még lehetőséget az olvasni szeretőknek a kikapcsolódásra. Az intézmény rendszeresen gyűjti a helytörténettel kapcsolatos kiadványokat, újságcikkeket.

A könyvtár épületeA Könyvtár minden munkanapon 8-17 óráig tart nyitva, szombaton zárva.

Az évente Mihály-nap alkalmából rendezett Falunapon és más alkalmi rendezvényeken kiállítások (helytörténeti, kézimunka, makett, képzőművészeti) helyszíne is a könyvtár. Ezeket a rendezvényeket népes érdeklődő látogatja évről-évre. Ismeretterjesztő előadások, író-olvasó találkozók teszik még színesebbé a rendezvények sorát.


Dombegyház Nagyközség Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása.
KĂ–FOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00611
Az elnyert támogatás összege: 6 millió forint.
A támogatás intenzitása: 100,00%.