Hulladékszállítási hirdetmény

2016-03-08 12:49:21  -  admin

Hulladékszállítási hirdetmény.

Kevermes RendŇĎr√∂rs k√∂rzeti megb√≠zottak fogad√≥√≥ra idŇĎpontjai

2015-12-29 09:55:21  -  admin
Körzeti fogadóórák

Kevermes RendŇĎr√∂rs k√∂rzeti megb√≠zottak fogad√≥√≥ra idŇĎpontjai ide kattintva tekinthetŇĎk meg.

SAJT√ďK√ĖZLEM√ČNY

2015-08-31 11:31:37  -  dr. Varga LajosNapelemes beruh√°z√°s uni√≥s t√°mogat√°ssal Dombegyh√°zon

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata 49 957 654-Ft-os uni√≥s t√°mogat√°ssal val√≥s√≠totta meg telephelyeinek napelemekkel val√≥ ell√°t√°s√°t. A beruh√°z√°s az √öj Sz√©chenyi Terv Z√∂ldgazdas√°g Fejleszt√©si Programj√°nak keret√©n bel√ľl val√≥sult meg, aminek c√©lja az √∂nkorm√°nyzatok elektromos energi√°ra ford√≠tott kiad√°sainak cs√∂kkent√©se, k√∂rnyezet√ľnk meg√≥v√°s√°val.

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata folyamatos korszerŇĪs√≠t√©sekkel cs√∂kkenti kiad√°sait. A napelemes rendszer ki√©p√≠t√©s√©vel cs√∂kkenteni tudta energiak√∂lts√©geit √ļgy, hogy a beruh√°z√°s k√∂lts√©geit uni√≥s t√°mogat√°ssal 0%-ra tudta reduk√°lni.

A napelemes rendszer tervez√©s√©t √©s kivitelez√©s√©t az Alter Energetikai Iroda Bt. v√©gezte. A 296 darab KORAX KS-250 Wp napelembŇĎl √°ll√≥ berendez√©s mŇĪk√∂d√©se sor√°n √©vente 78.100 kWh √°ramot termel, amely az √©p√ľletek energiasz√ľks√©glet√©nek 90%-√°t fedezi. A 74 kW teljes√≠tm√©nyŇĪ kiserŇĎmŇĪ az idŇĎleges felesleget a szolg√°ltat√≥i h√°l√≥zatba tov√°bb√≠tja, ahol az √ļjrafeloszt√°sra ker√ľl m√°s fogyaszt√≥k √°ltal. A napelemes rendszerrŇĎl tov√°bbi r√©szleteket a www.alter-energia.hu oldalon olvashatnak.

Harangszó

2013-11-04 21:37:59  -  dr. Varga Lajos

Nagy tisztelet jeleként, 2013. október 22-én a Kossuth Rádió munkatársai rögzítették a Dombegyházi Szent István Király Római Katolikus templomunk tornyában lakó harangjaink hangját.

A r√∂gz√≠t√©s az√©rt k√©sz√ľlt, hogy egy h√©tig harangjaink adj√°k a Magyar R√°di√≥ Kossuth ad√≥j√°n a ‚Äěd√©li harangsz√≥t‚ÄĚ!

2013. november 18-n, 11:56 perckor (k√∂zvetlen√ľl a ‚ÄěD√©li kr√≥nika‚ÄĚ elŇĎtt) ker√ľlnek bemutat√°sra harangjaink.
2013. november 23-n, 11:56 perckor megismétlik harangjaink bemutatását.

1932-es, a Pl√©b√°ni√°n tal√°lhat√≥ ‚ÄěHist√≥riumban √°ll a k√∂vetkezŇĎ bejegyz√©s:
‚ÄěAz elsŇĎ vil√°gh√°bor√ļban elvitt√©k a 3 harangot, ez√©rt azt k√∂vetŇĎen p√≥tolt√°k‚ÄĚ!

A harangokon a k√∂vetkezŇĎ feliratok l√°that√≥k:

Nagy harangon: ‚ÄěIsten dicsŇĎs√©g√©re √©s szents√©ges sz√≠ve tisztelet√©re k√©sz√≠tette a Dombegyh√°zi R√≥m. Kath. h√≠vek adom√°ny√°b√≥l √©s a Perlaky Anna √°ltal 1885-ben √∂ntetett nagyharang bev√°lt√°si √°r√°b√≥l 1927 √∂nt√∂tte Szlez√°k L√°szl√≥ Budapest harang√∂ntŇĎ‚ÄĚ. (504kg-os harang,k√∂zadom√°nyb√≥l k√©sz√ľlt)

K√∂z√©psŇĎ harang: ‚Äě1927 Dombegyh√°z Isten dicsŇĎs√©g√©re √©s Boldogs√°gos SzŇĪz M√°ri√°nak haz√°nk Nagyasszony√°nak tisztelet√©re k√©sz√≠tette B√°ba J√°nos √©s neje Boldis Julianna Dombegyh√°z 1927 √∂nt√∂tte Szlez√°k L√°szl√≥ Budapest harang√∂ntŇĎ‚ÄĚ. (320 kg-os; B√°ba J√°nos kisgazda √©s neje adom√°ny√°b√≥l k√©sz√ľlt)

Kis harang:‚ÄĚ Isten dicsŇĎs√©g√©re √©s Szent Don√°t tisztelet√©re k√©sz√≠tette GyŇĎrffy J√°nos √©s neje √©s Barab√°s Lajos √©s csal√°dja 1927 √∂nt√∂tte Szlez√°k L√°szl√≥ Budapest harang√∂ntŇĎ‚ÄĚ. (155,5kg-os ; GyŇĎrffy J√°nos √©s Barab√°s Lajos adom√°ny√°b√≥l √∂nt√∂tt√©k)

Kérem, kövessék figyelemmel, és hallgassák harangjaink csodálatos hangját!

Sz√≥lnak nek√ľnk! Sz√≥lnak ‚Äěorsz√°gnak-vil√°gnak‚ÄĚ!

√Črtes√≠t√©s t√°mogat√°sr√≥l

2013-08-02 09:44:45  -  dr. Varga Lajos

Az Ir√°ny√≠t√≥ Hat√≥s√°g elŇĎzetes √©rtes√≠t√©se: Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata √°ltal beny√ļjtott ‚ÄúDombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g int√©zm√©nyeinek √©p√ľletenergetika fejleszt√©se‚ÄĚ c√≠mŇĪ p√°ly√°zat√°t az Ir√°ny√≠t√≥ Hat√≥s√°g 163 523 099 Ft √∂sszegŇĪ t√°mogat√°sra √©rdemesnek √≠t√©lte.

Gyermeknap

2013-05-22 09:20:39  -  admin
Gyermeknap

Útépítés

2013-05-02 17:50:20  -  admin

2013. m√°jus 14-√©n 10:00 √≥rakor Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g Polg√°rmesteri Hivatal√°nak tan√°cskoz√≥term√©ben ker√ľl sor az √©rintettek r√©szv√©tel√©vel a Dombegyh√°z-Kis-Varjas √∂sszek√∂tŇĎ√ļt √©p√≠t√©si ter√ľlet√©nek hivatalos √°tad√°s√°ra.

Tisztelettel:
Dr. Varga Lajos
polg√°rmester

Maj√°lis

2013-04-23 12:54:43  -  admin
Maj√°lis

Digit√°lis √Āt√°ll√°s

2013-04-23 12:48:21  -  adminA Nemzeti M√©dia √©s H√≠rk√∂zl√©si Hat√≥s√°g Orsz√°gos Digit√°lis √Āt√°ll√°sr√≥l sz√≥l√≥ hirdetm√©nye
Digit√°lis √Āt√°ll√°s Hirdetm√©ny

A Nemzeti M√©dia √©s H√≠rk√∂zl√©si Hat√≥s√°g Orsz√°gos Digit√°lis √Āt√°ll√°sr√≥l sz√≥l√≥ hirdetm√©nye ide kattintva tekinthetŇĎ meg.

Kellemes H√ļsv√©ti √únnepeket!

2013-03-30 20:26:49  -  dr. Varga Lajos
H√ļsv√©t

√Āldott, b√©k√©s h√ļsv√©ti √ľnnepeket k√≠v√°nok Dombegyh√°z Embereinek, Csal√°djainak, √©s honlapunk valamennyi l√°togat√≥j√°nak!

dr. Varga Lajos polg√°rmester

Ünnepi gondolatok 2013. március 15.-e alkalmából

2013-03-15 13:49:11  -  adminDr. Varga Lajos polg√°rmester √ľnnepi gondolatai 2013. m√°rcius 15-√©n


‚ÄěM√≠g a f√∂ld√∂n ember √©l, a k√∂ltŇĎ visszat√©r,
M√≠g magyar √©l,m√≠g ember f√©l, a k√∂ltŇĎ visszat√©r
Míg a földön ember él,
a k√∂ltŇĎ visszat√©r,
Hol magyar √©l,hol ember f√©l, a k√∂ltŇĎ visszat√©r‚ÄĚ

Kedves √únnepelŇĎk!

Igen! A k√∂ltŇĎ visszat√©r! Nem a napt√°rb√≥l, nem a t√∂rt√©nelem k√∂nyv lapjaib√≥l, hanem √ļgy √©s oly m√≥don, ahogy csak a k√∂ltŇĎ tud!

√Čszrev√©tlen√ľl belesimul sz√≠v√ľnkbe, ahol √©ltetŇĎ piros v√©r√ľnk 72-szer surran √°t percenk√©nt. ErŇĎt ad sz√≠v√ľnknek, √©ltetŇĎ meg-meg√ļjul√≥ erŇĎt.

Meg√©rinti lelk√ľnket a tavasz h√≠rn√∂k√©nek, h√≥vir√°gnak feh√©rs√©g√©vel,a szeretet, szerelem √©s a hŇĪs√©g tiszta sz√≠n√©vel.

Visszat√©r √©s r√ľgyet pattant a t√©li, megf√°radt gondolataink f√∂l√©, elŇĎcsalogatja a tavaszt z√∂ldben √©bredŇĎ √ļj k√°pr√°zatot, rem√©nyt fakasztva a term√©szet meg√ļjul√≥ √∂lel√©s√©vel.

Visszat√©rt √©s elj√∂tt egy kunhalmokt√≥l √∂lelt kisfaluba √©s egys√©gbe sz√∂vi itt √©s most az erŇĎ, a hŇĪs√©g √©s a rem√©ny gy√∂ny√∂rŇĪ sz√≠neit.


√ögy, mint 1848. m√°rcius 15.-√©nek d√©lelŇĎttj√©n, amikor a k√∂ltŇĎ hazat√©rt kedves√©hez, szerelm√©hez, Szendrei J√ļli√°hoz, √©szrev√©tlen cs√≥kkal √©rintette arc√°t, k√©t sz√≥t suttogott f√ľl√©be: ‚Äěszabads√°g, szerelem‚ÄĚ!

Az asszony, a feles√©g meghallva √©s √©rtve f√©rje kimondott √©s kimondatlan szavait, mivel egyek voltak ŇĎk szeretetben, munk√°hoz l√°tott. ElŇĎvette varr√≥kosar√°t, tŇĪp√°rn√°j√°b√≥l elŇĎkereste a legszebben varr√≥ tŇĪt, a sokf√©le c√©rna k√∂z√ľl r√°leltek nŇĎi ujjai a legselymesebbre. A k√∂ltŇĎ hitvese sietŇĎsen, de m√©gis, nagy odafigyel√©ssel kiv√°lasztott a keze √ľgy√©be ker√ľlŇĎ sz√∂vetek sor√°b√≥l h√°rom p√°ntlik√°t: egy piros egy feh√©r √©s egy z√∂ld sz√≠nŇĪt. Szorgosan √©s apr√≥l√©kosan √∂lt√∂tte tŇĪj√©t a h√°rom, k√ľl√∂nb√∂zŇĎ sz√≠nŇĪ p√°ntlik√°k sz√∂veteibe, s a szerelmes asszony munk√°ja v√©g√ľl kok√°rd√°v√° form√°l√≥dott, s v√°lt eggy√© az erŇĎ, a hŇĪs√©g √©s a rem√©ny, a h√°rom, de a magyar l√©lekben √∂r√∂kre eggy√©, √∂sszetartoz√≥v√° l√©nyeg√ľlt h√°rom sz√≠n √©s a kiolthatatlan egys√©get alkot√≥ h√°rom kifejez√©s√©ben. L√°nglelkŇĪ f√©rj√©nek feh√©r ing√©re feltŇĪzte lelke √©s keze munk√°j√°nak kincs√©t, a h√°romsz√≠nŇĪ kok√°rd√°t. A k√∂ltŇĎ megcs√≥kolta kedvese arc√°t, elk√∂sz√∂nt √©s √ļtra indult.

Elindult a pesti utc√°n, eleinte egyed√ľl, majd egyre t√∂bben mell√©szegŇĎdtek mire a M√ļzeum el√© √©rt. Mint a nemzetek nagy fiai elŇĎtt, √ļgy elŇĎtte, mint k√∂r√∂tte a t√©li √°lmukb√≥l √©bredezŇĎ f√°k egyszerre ingadozni, hajladozni kezdtek, mintha k√∂nnyŇĪ, kellemes sz√©d√ľl√©s fogta volna el ŇĎket, ny√ļjt√≥zkodni kezdtek s r√ľgy pattant √°gaikon sorra egym√°s ut√°n. A l√°gy tavaszi szellŇĎk lengedezve sz√©ttolt√°k a nap elŇĎl a bor√ļs, s√∂t√©t √°rnyk√©nt az √©g alatt sorj√°z√≥ felhŇĎket.

A M√ļzeum elŇĎtt hatalmas t√∂meg gyŇĪlt egybe.
Akkor ott, ak√°r ma itt: a k√∂ltŇĎ visszat√©rt!

F√∂lment a M√ļzeum l√©pcsŇĎin, elŇĎvett egy frissen √≠rott pap√≠rt, melyrŇĎl olvasni kezdett, ek√©pp: ‚Äě Talpra magyar, h√≠ a haza!‚ÄĚ kezdte √©s folytatta sorait, mik√∂zben az √©g, √ļgy mint a meg√ļjul√≥ f√∂ld is √©rtve a k√∂ltŇĎt, vil√°gos sugarakkal d√≠sz√≠tett√©k fel a teret, megteremtett√©k pillanatok alatt a friss tavaszt, a szabads√°g napj√°t.

1848. m√°rcius 15.-e volt ez a nap! E napot akkor √©s az√≥ta is, √ļgy mint most is itt, valljuk √©s sz√≠v√ľnkkel hissz√ľk a h√°rom sz√≠nben pomp√°z√≥ tavaszi meg√ļjul√°s, a frissen sarjad√≥, felhŇĎtlen szabads√°gunk √ľnnep√©nek! K√∂zben otthon, az agg√≥d√≥ asszony, a f√©ltŇĎ √©s szeretŇĎ hitves, rendezgette varr√≥kosar√°t √©s f√©rj√©re gondolt. √ögy sorj√°ztak gondolatai, mint ahogy ma, 2013. m√°rcius√°nak napjaiban, mint ezen az √ľnnepen, sz√∂vi gondolatait egybe, mind aki szeret, mind aki szerelmes, mind akinek a szeretet, szerelem k√©t szav√°ban forr egybe az emberi boldogs√°g √©rz√©se. Igen, a k√∂ltŇĎ visszat√©rt ide kis falunkba, aj√°nd√©kul hozta nek√ľnk a m√°rciusi tavaszt erŇĎben, hŇĪs√©gben, rem√©nyben! A k√∂ltŇĎ visszat√©rt, itt van most is k√∂zt√ľnk, erŇĎt ad tavaszk√©nt √©bredŇĎ gondolatainkba, hŇĪs√©ggel √∂tv√∂zi szerelm√ľnket, √©s rem√©nnyel aranyozza be mai, √ļjul√≥, √©bredŇĎ hit√ľnk: ‚ÄěSzeret√ľnk szabads√°g‚ÄĚ!

Kedves √únneplŇĎk!

Mai √ľnnep√ľnk√∂n, itt kis falunkban a szeretet √∂leli k√∂r√ľl a f√°kat, mik√©nt a lelk√ľnket! T√°rjuk ki a term√©szet meg√ļjul√°sa, a szabads√°g tiszta szellŇĎi el√© lelk√ľnk! Tegy√ľk ezt b√°tran, f√©lelem n√©lk√ľl, erŇĎvel, hŇĪs√©ggel, rem√©nnyel, hittel! Tegy√ľk, mert: a k√∂ltŇĎ visszat√©rt!

Faluk√∂zpont meg√ļj√≠t√°sa

2012-08-17 20:32:58  -  dr. Varga LajosIntegr√°lt K√∂z√∂ss√©gi √©s Szolg√°ltat√≥ T√©r (MŇĪvelŇĎd√©si H√°z √©s K√∂nyvt√°r) fel√ļj√≠t√°sa

A kapcsol√≥d√≥ fot√≥album megtekint√©s√©hez kattintson ide (√ļj k√©pek!). 1 2 3 4
Dombegyh√°zon elk√©sz√ľlt p√°ly√°zati √ļton az Integr√°lt K√∂z√∂ss√©gi √©s Szolg√°ltat√≥ T√©r (MŇĪvelŇĎd√©si H√°z √©s K√∂nyvt√°r) fel√ļj√≠t√°sa, meg√ļjult a telep√ľl√©sk√∂zpont, v√©gre van √ļj j√°tsz√≥t√©r is!

A beruh√°z√°sokat k√∂vetŇĎen mindh√°rom egys√©g mŇĪszaki √°tad√°sa megt√∂rt√©nt sokak √∂r√∂m√©re.
A folyamat nem ‚Äě√°llt meg‚ÄĚ, mivel okt√≥ber 20-√°ig (projektz√°r√°sig) el kell k√©sz√ľlnie a Dombegyh√°z-orsz√°ghat√°r, illetve a hozz√° tartoz√≥ belter√ľleti √ļtszakasznak is.

Ritk√°n ad√≥dik egy telep√ľl√©s √©let√©ben - k√ľl√∂n√∂sen ha olyan ‚Äěapr√≥‚ÄĚ √©s viszonylag perif√©ri√°s helyen van, mint Dombegyh√°z - , hogy int√©zm√©nyei miniszt√©riumi (NEFMI) megm√©rettet√©sen nem csak telep√ľl√©si, de t√©rs√©gi, megyei sikert √©rjenek el. Dombegyh√°z Balsar√°ti Vitus √Āltal√°nos Iskol√°ja √©s Holl√≥sy Korn√©lia Egys√©ges √ďvoda-B√∂lcsŇĎd√©je az elm√ļlt √©v ŇĎsz√©n referencia-elŇĎminŇĎs√≠t√©st szerzett, dics√©rve az int√©zm√©nyek valamennyi dolgoz√≥j√°nak munk√°j√°t. Az elŇĎminŇĎs√≠t√©s megszerz√©s√©vel jogosults√°got szerzett a T√ĀMOP-3.17-11/2 p√°ly√°zaton val√≥ indul√°shoz. E p√°ly√°zatok b√≠r√°lat√°r√≥l mindk√©t int√©zm√©ny eset√©ben m√°rcius 8-√°n √©rtes√ľlt√ľnk az NF√ú honlapj√°r√≥l, √∂r√∂m√ľnkre mindk√©t p√°ly√°zat a maxim√°lisan nyerhetŇĎ p√°ly√°zati √∂sszeget nyerte el 100% t√°mogat√°si intenzit√°ssal. Ez az iskola eset√©ben 4 milli√≥, az √≥voda eset√©ben 3 milli√≥ forintot jelent, tov√°bb√° √≠gy ny√≠lik lehetŇĎs√©g arra, hogy a k√©sŇĎbbiekben ki√≠rand√≥ referenciaint√©zm√©nyi p√°ly√°zatokon indulhassanak. Az elŇĎminŇĎs√≠t√©s megszerz√©s√©hez minta√©rt√©kŇĪ, j√≥ gyakorlatokat kellett bemutatni a NEFMI k√∂zremŇĪk√∂dŇĎ szervezet√©nek honlapj√°n (az egyik ‚Äěj√≥ gyakorlatot‚ÄĚ a NEFMI saj√°t weboldal√°n megjelentette, nem ok n√©lk√ľl).
A referencia p√©ld√°t, minŇĎs√©get takar!
P√©ld√°t √©s minŇĎs√©get arra, hogy j√≥ ezen int√©zm√©nyekben dolgozni, √©s j√≥ itt j√°tszani, tanulni, mert e nagy m√©rc√©t t√∂bb √©ves munka eredm√©nyek√©nt nyerte el mindk√©t int√©zm√©ny.

√Ālljon itt egy p√©lda az int√©zm√©nyi minŇĎs√≠t√©s √∂sszegz√©s√©bŇĎl, melyet az ellenŇĎrz√©st v√©gzŇĎ miniszt√©riumi tiszts√©gviselŇĎk √≠rtak helyben v√©gzett munk√°juk √∂sszegz√©sek√©nt:

"Az int√©zm√©ny befogad√≥ pedag√≥giai gyakorlata p√©lda√©rt√©kŇĪ. A HH-s, HHH-s √©s SNI tanul√≥k sz√°ma magas, egy√©ni fejleszt√©s√ľk szakavatottan, felk√©sz√ľlt √©s elhivatott pedag√≥gusok √°ltal t√∂rt√©nik. A differenci√°lt fejleszt√©st a nevelŇĎtest√ľlet k√©t gy√≥gypedag√≥gus√°n k√≠v√ľl minden pedag√≥gus alkalmazza, √∂tv√∂zve az √ļjszerŇĪ tanul√°sszervez√©si elj√°r√°sokkal. K√ľl√∂n√∂sen a projekt √©s a kooperat√≠v tanul√°s n√©pszerŇĪ a gyerekek k√∂r√©ben. Az IPR keret√©ben j√≥l dokument√°lt, tervezett √©s nyomon k√∂vetett pedag√≥giai tev√©kenys√©g zajlik. A kompetencia alap√ļ nevel√©s ter√ľlet√©n kiemelt az olvas√°s-sz√∂veg√©rt√©s fejleszt√©se, amely minden tan√≥r√°n folyik, de a k√∂z√©ppontba helyezett k√©szs√©g √©s k√©pess√©g fejleszt√©s √°lland√≥ velej√°r√≥ja a nevel√©snek. Az iskola nyitott k√∂rnyezetben, gazdag kapcsolati rendszerben mŇĪk√∂dik, √∂n√©rt√©kel√©si √©s fejleszt√©si gyakorlata j√≥l dokument√°lt. Az IKT haszn√°lata elterjedt, a pedag√≥gusok felk√©sz√ľlts√©ge ezen a t√©ren is megfelelŇĎ. Horizont√°lis tanul√°si form√°ik kiemelkedŇĎek, az egym√°st√≥l val√≥ tanul√°s koordin√°l√°s√°ra k√ľl√∂n munkacsoport mŇĪk√∂dik. √Ėsszess√©g√©ben meggyŇĎzŇĎ pedag√≥giai tev√©kenys√©get √©s eredm√©nyeket mutat fel, melyek referencia int√©zm√©nyi szerepk√∂r bet√∂lt√©s√©re, illetve az arra val√≥ felk√©sz√ľl√©sre alkalmass√° teszik."

Eddig az id√©zet, amely ‚Äě√∂nmag√°√©rt besz√©l‚ÄĚ. Tov√°bbi sikeres munk√°t k√≠v√°nunk az int√©zm√©nyek dolgoz√≥inak, √©s boldog, tud√°sszerzŇĎ ‚Äěmunk√°t‚ÄĚ valamennyi, dombegyh√°zi int√©zm√©nyekbe j√°r√≥ gyermekeknek!

Tisztelettel:

Dr. Varga Lajos
polg√°rmester

Hat√°rozat

2012-02-24 10:06:12  -  admin

Dombegyh√°z k√∂zigazgat√°si ter√ľlet√©n, 3194/Dombegyh√°z belter√ľleti 22 kV-os k√∂z√©pfesz√ľlts√©gŇĪ valamint 3195/Dombegyh√°z k√ľl- √©s belter√ľleti 0,4 kV-os kisfesz√ľlts√©gŇĪ k√∂zc√©l√ļ villamos eloszt√≥h√°l√≥zatra vezet√©kjog fenn√°ll√°s√°nak meg√°llap√≠t√°sa

A kapcsolódó dokumentum megtekintéséhez kattintson ide.

P√°ly√°zat

2012-02-10 14:44:12  -  admin

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g K√©pviselŇĎ-test√ľlete p√°ly√°zatot hirdet Int√©zm√©nyvezetŇĎ munkak√∂r bet√∂lt√©s√©re.

A kapcsolódó dokumentum megtekintéséhez kattintson ide.

Lakossági felhívás!

2012-02-02 20:46:32  -  admin

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g Polg√°rmestere ez√ļton t√°j√©koztatom a Tisztelt Lakoss√°got, hogy az Orsz√°gos Meteorol√≥giai Szolg√°lat elŇĎrejelz√©se szerint az elk√∂vetkezŇĎ napokban egyre hidegebb levegŇĎ √°ramlik t√©rs√©g√ľnk f√∂l√©, rendk√≠v√ľli havaz√°sra lehet sz√°m√≠tani. A lez√ļdul√≥ h√≥mennyis√©g ak√°r 20-40 cm vastags√°g√ļ is lehet, a v√°rhat√≥ viharos sz√©l miatt h√≥√°tf√ļv√°sok is kialakulhatnak. A hŇĎm√©rs√©klet az elŇĎrejelz√©sek szerint ak√°r -15¬įC al√° is s√ľllyedhet, amelyet a heves sz√©l miatt j√≥val hidegebbnek √©rezhet√ľnk.

Tisztelettel felh√≠vom mindenki figyelm√©t a k√∂z√ļti k√∂zleked√©s sor√°n az idevonatkoz√≥ szab√°lyok fokozott betart√°s√°ra, mivel jelentŇĎsen n√∂vekszik a balesetek elŇĎfordul√°s√°nak val√≥sz√≠nŇĪs√©ge. Hosszabb utaz√°s elŇĎtt mindenki k√©sz√≠tse fel a g√©pj√°rmŇĪvet a zord idŇĎj√°r√°si k√∂r√ľlm√©nyekre (meleg, t√©li ruh√°zat, teletankolt aut√≥, √©lelmiszer, h√≥l√°nc stb.).

A gyalogosok √©s az otthon tart√≥zkod√≥k r√©sz√©rŇĎl is fokozott √≥vatoss√°got k√©rek, hiszen az elcs√ļsz√°sb√≥l √©s kihŇĪl√©sbŇĎl eredŇĎ balesetek sz√°ma is jelentŇĎsen megnŇĎ. Saj√°t testi √©ps√©g√ľnk meg√≥v√°s√°n t√ļl nagyon fontos, hogy a k√∂rnyezet√ľnkben √©lŇĎkre is odafigyelj√ľnk. K√ľl√∂n√∂sen az idŇĎsebb, beteg, valamint a fŇĪtetlen lak√°sban √©lŇĎ emberek vannak vesz√©lyben. Bajra utal√≥, √°rulkod√≥ jel lehet, ha a k√∂rnyezet√ľnkben √©lŇĎ embern√©l nem f√ľst√∂l a k√©m√©ny, folyamatosan √©g a villany vagy hosszabb ideje nem l√°ttuk ŇĎt kimozdulni. Mindenk√©ppen seg√≠ts√©gre van sz√ľks√©g, ha fekvŇĎ, mozdulatlan, vagy reszketŇĎ, esetleg ittas emberrel tal√°lkozunk az utc√°n. K√©rek mindenkit, hogy a tulajdonukban √°ll√≥ h√°zi√°llatokkal a j√≥ gazda gondoss√°g√°val b√°njanak, hiszen az idŇĎj√°r√°s viszontags√°gainak ŇĎk m√©g jobban ki vannak t√©ve.

A telep√ľl√©s vezetŇĎs√©ge, a szoci√°lis ell√°t√≥rendszer szakemberei, a polg√°rŇĎr√∂k, rendŇĎr√∂k √©s a katasztr√≥fav√©delem munkat√°rsai felk√©sz√ľltek az esetlegesen v√°rhat√≥ zord idŇĎj√°r√°si k√∂r√ľlm√©nyekbŇĎl ad√≥d√≥ feladataik ell√°t√°s√°ra. Az √∂nkorm√°nyzat sz√ľks√©g eset√©re √°lland√≥an √ľzemelŇĎ melegedŇĎ, pihenŇĎ √©s ell√°t√≥ helyis√©geket alak√≠t ki a volt IdŇĎsek Otthona (B√©ke u. 37. sz.) √©s a Polg√°rmesteri Hivatal √©p√ľlet√©ben (Felszabadul√°s u. 5. sz.)

Tisztelettel k√©rem √Ėn√∂ket, hogy amennyiben b√°rki kr√≠zishelyzetbe ker√ľl, vagy a k√∂rnyezet√©ben ilyet tapasztal, b√°rmilyen idŇĎpontban h√≠vja a 432-031-es hivatali telefonsz√°mot, ahol sz√ľks√©g eset√©n √°lland√≥ √ľgyeletet tartunk, vagy Dr. Varga Lajos polg√°rmestert a 06-70/456 91 52-es telefonsz√°mon, illetve b√°rmelyik k√∂zponti seg√©lyh√≠v√≥sz√°mot (MentŇĎk: 104, TŇĪzolt√≥s√°g: 105, RendŇĎrs√©g: 107, illetve a 112 √°ltal√°nos seg√©lyh√≠v√≥ sz√°mot). Emellett mindenkit megk√©rek a h√≠rad√°sok folyamatos nyomon k√∂vet√©s√©re, amelyekben tov√°bbi inform√°ci√≥kat kaphatnak az esetleges sz√ľks√©ges teendŇĎkrŇĎl.

Dombegyh√°z, 2012. febru√°r 2.

Egy√ľttmŇĪk√∂d√©s√ľket megk√∂sz√∂nve,
Tisztelettel:
Dr. Varga Lajos
polg√°rmester s.k.

Meghívó

2011-12-07 08:27:20  -  admin

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata tisztelettel megh√≠vja √Ėnt √©s Kedves Csal√°dj√°t a 2011. december 08-√°n (cs√ľt√∂rt√∂k) 17 √≥rakor kezdŇĎdŇĎ, a MŇĪvelŇĎd√©si H√°zban rendezett lakoss√°gi f√≥rumra!

A lakoss√°gi f√≥rum t√©m√°ja: A vid√©kfejleszt√©s, a h√°zt√°ji‚ÄĚ t√≠pus√ļ, kieg√©sz√≠tŇĎ √°llattart√°s √ļj lehetŇĎs√©gei Dombegyh√°zon.

 1. K√∂sz√∂ntŇĎ, bevezetŇĎ.

  ElŇĎad√≥: dr. Varga Lajos, polg√°rmester

 2. A VM VKSZI szerepe a vid√©kfejleszt√©sben. VM VKSZI k√∂zremŇĪk√∂dŇĎ seg√≠ts√©ge Dombegyh√°z lakoss√°ga √©letminŇĎs√©g√©t jav√≠t√≥ int√©zked√©sek megval√≥s√≠t√°sa √©rdek√©ben.


  T√°mogat√°sok lehetŇĎs√©ge.

  ElŇĎad√≥: DR. MezŇĎszentgy√∂rgyi D√°vid, Vid√©kfejleszt√©si Miniszt√©rium, Vid√©kfejleszt√©si, K√©pz√©si √©s Szaktan√°csad√°si Int√©zet (VM VKSZI) FŇĎigazgat√≥ja, MNVH FŇĎtitk√°ra

 3. ‚ÄěDombra-fel!‚ÄĚ Gazdas√°gos ‚Äěh√°zt√°ji‚ÄĚ √°llatteny√©szt√©si, tart√°si, takarm√°nyoz√°si felt√©telek megval√≥s√≠t√°si lehetŇĎs√©gei Dombegyh√°zon, term√©kek helyi feldolgoz√°sa, piacokra juttat√°sa.

  ElŇĎad√≥: Prof. Dr. Seregi J√°nos, Kutat√≥ Egyetemi Tan√°r,Kaposv√°ri Egyetem,AKI

 4. Kérdések, válaszok.

A t√©ma fontoss√°g√°ra tekintettel megjelen√©s√©re felt√©tlen√ľl sz√°m√≠tunk!

Dombegyh√°z, 2011. december 2.

Tisztelettel:
dr. Varga Lajos
polg√°rmester

Pályázati kiírás

2011-10-04 00:40:30  -  admin

Dombegyház Nagyközség Polgármesteri Hivatala pályázatot hirdet fogászati asszisztens munkakör betöltésére.

Pályázati kiírás:
1. oldal
2. oldal

LEADER pályázati fórum

2011-08-26 21:19:35  -  admin

A Kert√©szek F√∂ldje Akci√≥csoport Egyes√ľlet a LEADER p√°ly√°zati ki√≠r√°sok t√©mak√∂r√©ben f√≥rumot szervez, melyre tisztelettel megh√≠vjuk √Ėnt!

A f√≥rum r√©szleteinek (helysz√≠n, idŇĎpont) megtekint√©s√©hez kattintson ide.

IX. Halmok Közi Sokadalom

2011-08-26 19:31:45  -  dr. Varga LajosDombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g Vend√©gv√°r√≥ Falunapja
9. Halmok Közi Sokadalom

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata

szeretettel megh√≠vja √Ėnt √©s kedves csal√°dj√°t

a

2011. szeptember 9-10-√©n megrendezendŇĎ

IX. HALMOK K√ĖZI SOKADALOMRA,

Dombegyház vendégváró falunapjára.


A SOKADALOM PROGRAMJA:


2011. szeptember 9. (péntek)

 • 18:00 M√°jus Gyermek N√©pt√°ncegy√ľttes mŇĪsora (zen√©s-t√°ncos felvonul√°s a MŇĪvelŇĎd√©si H√°zt√≥l)
 • 20:00 - 01:00 F√ĀSY MULAT√ď - √ČLŇź KONCERT
  (Fell√©pnek: F√°sy Zs√ľliett, A BNF, Klemy, Peller Anna, Merienn, Josk√≥, A K√©t Zsiv√°ny, A j√≥ Lacibety√°r, Sl√°ger Tib√≥, A Mesterh√°rmas, valamint F√°sy √Ād√°m)

2011. szeptember 10. (szombat)

 • 09:00 √únnepi k√©pviselŇĎ-test√ľleti √ľl√©s
  (Polg√°rmesteri Hivatal)
 • 10:00 MezŇĎhegyesi F√ļv√≥szenekar √©s Dombegyh√°zi Mazsorett Csoport k√∂z√∂s bemutat√≥ja
  (indul√°s az √Āltal√°nos Iskol√°t√≥l)
 • 11:00 √únnep√©lyes megnyit√≥ a sz√≠npadon
 • 11:00 Dombegyh√°z-Iratos (Rom√°nia) Old Boys futballm√©rkŇĎz√©s
 • 11:05 Ifj√ļ tehets√©gek bemutat√≥ja
 • 12:00 "J√≥ eb√©dhez sz√≥l a n√≥ta"
 • 13:00 √úgyess√©gi versenyek kicsiknek √©s nagyoknak
 • 14:00 Iratosi n√©pt√°nccsoport √©s H√©thalom Citerazenekar √©s N√©pdalk√∂r k√∂z√∂s produkci√≥ja
 • 15:00 Hevesi Happy Band interakt√≠v zen√©s mŇĪsora
 • 16:00 Kutya Agility Show
  Bemutatót tart a MEOE Békéscsabai szervezete
 • 17:00 Purple Heart koncert
 • 18:00 ErdŇĎs Csaba motoros streetfighter bemutat√≥ja
 • 18:50 Hast√°ncbemutat√≥
  Buj√°ki Laura √©s Ken√©z Ilona Brigitta elŇĎad√°s√°ban
 • 19:20 Tombolasorsol√°s, versenyek eredm√©nyhirdet√©se, d√≠jak √°tad√°sa
 • 20:00 Karthago √©lŇĎ koncert
 • 22:00 TŇĪzij√°t√©k
 • 22:20 Utcab√°l a piact√©ren ‚Äď Moln√°r Band Zenekar

Tombola a helyszínen vásárolható.

2011. szeptember 10-√©n a Dombegyh√°z - Kisvarjas k√∂z√∂tti hat√°r magyar idŇĎ szerint 10-24 √≥ra k√∂z√∂tt ideiglenesen nyitva lesz.


Kiállítások, bemutatók, egyéb rendezvények:

A piactéren:

 • K√©zmŇĪves s√°trak, k√©zmŇĪves foglalkoz√°sok
 • S√©takocsik√°z√°s
 • Ingyenes rode√≥ bika, ugr√°l√≥v√°r
 • √úgyess√©gi versenyek
 • Sz√©p lak√≥k√∂rnyezet verseny
 • S√ľtem√©ny s√ľtŇĎ verseny
 • FŇĎzŇĎverseny
 • Motorszimul√°tor
 • Aut√≥ bemutat√≥
 • Henna fest√©s

Kiállítások:

 • D√≠sz√≠tŇĎmŇĪv√©szeti ki√°ll√≠t√°s
 • IdŇĎsek Otthona lak√≥i √°ltal k√©sz√≠tett t√°rgyak
 • Makett klub ki√°ll√≠t√°sa

Ki√°ll√≠t√°s az √°ltal√°nos iskola Felszabadul√°s utcai √©p√ľlet√©ben:

 • Ketskem√©ty K√°roly Honismereti Egyes√ľlet ki√°ll√≠t√°sa

A rendezvény látogatása ingyenes.

A programv√°ltoztat√°s jog√°t fenntartjuk.

√öjdons√°g: TŇĪzij√°t√©k-fot√≥p√°ly√°zat (r√©szletek√©rt kattintson ide)

Hat√°rozat

2011-08-15 16:11:14  -  admin

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g jegyzŇĎje hat√°rozatot hozott a kopors√≥s temetkez√©si tilalom megszŇĪntet√©s√©rŇĎl.
A határozat teljes szövege ide kattintva olvasható.

Turul szobor avató

2011-07-01 18:52:04  -  admin

A rendezv√©nyen k√©sz√ľlt fot√≥k megtekinthetŇĎk ide kattintva.

Meghívó

2011-06-14 22:46:45  -  dr. Varga Lajos
1

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata az I. Vil√°gh√°bor√ļs Eml√©kmŇĪ helyre√°ll√≠t√°sa alkalm√°b√≥l √ľnneps√©get tart.

Az √ľnneps√©g kezdete: 2011. 06. 18.(szombat), 8.30. Helysz√≠n: az Eml√©kmŇĪn√©l
(Dombegyház, Felszabadulás-Béke utca sarok).

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata minden kedves √ľnnepelŇĎt tisztelettel v√°r!

Tisztelettel:

dr. Varga Lajos
polg√°rmester

Közlemény

2011-06-11 12:33:12  -  dr. Varga Lajos

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g K√©pviselŇĎ-test√ľlete 2011. 06. 09-i, soron k√≠v√ľli, nyilv√°nos √ľl√©s√©n megt√°rgyalta a Balsar√°ti Vitus J√°nos √Āltal√°nos Iskola √©s az Int√©zm√©nyi T√°rsul√°s aktu√°lis k√©rd√©seit.

A K√©pviselŇĎ-test√ľlet a k√∂vetkezŇĎ elvi √°ll√°sfoglal√°st hozta, s fogadta el hat√°rozat√°val:

 • Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g K√©pviselŇĎ-test√ľlete kinyilv√°n√≠tja azon v√©lem√©ny√©t, hogy a k√∂telezŇĎ √∂nkorm√°nyzati feladatk√©nt ell√°tand√≥ alapfok√ļ oktat√°si-nevel√©si tev√©kenys√©get a hat√°lyos jogszab√°lyi √©s szerzŇĎd√©ses k√∂telezetts√©geinek eleget t√©ve, tov√°bbra is v√°ltozatlan form√°ban fenntartja, az ehhez sz√ľks√©ges felt√©teleket biztos√≠tja.
 • A K√©pviselŇĎ-test√ľlet hat√°rozottan visszautas√≠t minden olyan megnyilv√°nul√°st, amely alkalmas lehet az oktat√°si int√©zm√©nybe j√°r√≥ gyermekek, sz√ľleik, vagy a k√∂zv√©lem√©ny megt√©veszt√©s√©re.
 • A K√©pviselŇĎ-test√ľlet e hat√°rozat√°ban is kinyilv√°n√≠tja azt, amit eddig is tett: az oktat√°si int√©zm√©nyre √©s az Int√©zm√©nyir√°ny√≠t√≥ T√°rsul√°sra vonatkoz√≥ t√∂rv√©nyeket, egy√©b jogszab√°lyokat √©s meg√°llapod√°sokat betartja, √©s egy√ļttal elv√°rja minden √©rintett f√©ltŇĎl a jogk√∂vetŇĎ, etikus magatart√°s tan√ļs√≠t√°s√°t.
 • A K√©pviselŇĎ-test√ľlet tisztelettel ismeri el az oktat√°si int√©zm√©ny valamennyi dolgoz√≥j√°nak a gyermekek √©rdek√©ben kifejtett √°ldozatos munk√°j√°t.
 • A K√©pviselŇĎ-test√ľlet mag√°ra n√©zve k√∂telezŇĎnek tartja √©s minden √©rintett f√©ltŇĎl elv√°rja, hogy az int√©zm√©nyt, vagy a T√°rsul√°st √©rintŇĎ b√°rmilyen k√©rd√©s t√°rgyal√°sa sor√°n a gyermeke jogai √©s jogos √©rdekei ne csobuljanak.

Kellemes H√ļsv√©ti √únnepeket!

2011-04-23 10:19:34  -  dr. Varga Lajos
H√ļsv√©t

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata Kelles H√ļsv√©ti √únnepeket k√≠v√°n minden kedves olvas√≥nak!

dr. Varga Lajos polg√°rmester

Belv√≠zv√©delmi k√©sz√ľlts√©g visszavon√°sa

2011-04-11 21:44:06  -  admin

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata 2011. √°prilis 11-tŇĎl visszavonja az I. fok√ļ belv√≠zv√©delmi k√©sz√ľlts√©get.

A teljes határozat itt olvasható.

Ünnepség

2011-03-09 20:40:12  -  admin
Ünnepség

Adóhatósági nyomtatványok

2011-03-08 23:50:05  -  adminNyomtatv√°ny let√∂lt√©se

Adóhatósági nyomtatványok adóbevalláshoz: letöltéshez kattintson ide.

Belv√≠zv√©delmi k√©sz√ľlts√©g

2011-03-06 22:53:33  -  adminNapi jelent√©s

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata 2011. febru√°r 16-t√≥l I. fok√ļ belv√≠zv√©delmi k√©sz√ľlts√©get rendelt el.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. február 16): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. február 17): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. február 18): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. február 19): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. február 20): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. február 21): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. február 22): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. február 23): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. február 24): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. február 25): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. február 26): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. február 27): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. február 28): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 1): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 2): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 3): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 4): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 5): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 6): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 7): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 8): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 9): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 10): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 11): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 12): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 13): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 14): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 15): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 16): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 17): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 18): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 19): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 20): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 21): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 22): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 23): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 24): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 25): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 26): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 27): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 28): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 29): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 30): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. március 31): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. április 1): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. április 2): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. április 3): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. április 3): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. április 4): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. április 5): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. április 6): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. április 7): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. április 8): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. április 9): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. április 10): itt olvasható.

Belv√≠zv√©delmi k√©sz√ľlts√©g

2011-02-16 14:25:39  -  admin

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata 2011. febru√°r 16-t√≥l I. fok√ļ belv√≠zv√©delmi k√©sz√ľlts√©get rendel el.

A határozat teljes szövege itt olvasható.

Belv√≠zv√©delmi k√©sz√ľlts√©g

2011-01-24 11:53:37  -  adminNapi jelent√©s

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata 2011. janu√°r 20-t√≥l visszavonja az I. fok√ļ belv√≠zv√©delmi k√©sz√ľlts√©get.

A határozat itt olvasható.

Belv√≠zv√©delmi k√©sz√ľlts√©g

2011-01-24 11:50:04  -  adminNapi jelent√©s

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata 2011. janu√°r 11-tŇĎl I. fok√ļ belv√≠zv√©delmi k√©sz√ľlts√©get rendelt el.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. január 15): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. január 16): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. január 17): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. január 18): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. január 19): itt olvasható.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. január 20): itt olvasható.

Belv√≠zv√©delmi k√©sz√ľlts√©g

2011-01-14 12:15:38  -  adminNapi jelent√©s

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata 2011. janu√°r 11-tŇĎl I. fok√ļ belv√≠zv√©delmi k√©sz√ľlts√©get rendelt el.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. január 14): itt olvasható.

Belv√≠zv√©delmi k√©sz√ľlts√©g

2011-01-13 15:54:32  -  adminNapi jelent√©s

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata 2011. janu√°r 11-tŇĎl I. fok√ļ belv√≠zv√©delmi k√©sz√ľlts√©get rendelt el.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. január 13): itt olvasható.

Belv√≠zv√©delmi k√©sz√ľlts√©g

2011-01-12 21:36:22  -  adminNapi jelent√©s

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata 2011. janu√°r 11-tŇĎl I. fok√ļ belv√≠zv√©delmi k√©sz√ľlts√©get rendelt el.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. január 12): itt olvasható.

Belv√≠zv√©delmi k√©sz√ľlts√©g

2011-01-11 17:33:21  -  adminNapi jelent√©s

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata 2011. janu√°r 11-tŇĎl I. fok√ļ belv√≠zv√©delmi k√©sz√ľlts√©get rendelt el.

Napi jelentés a belvízkár-elhárítási munkáról (2011. január 11): itt olvasható.

Belv√≠zv√©delmi k√©sz√ľlts√©g

2011-01-11 07:42:39  -  admin

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata 2011. janu√°r 11-tŇĎl I. fok√ļ belv√≠zv√©delmi k√©sz√ľlts√©get rendel el.

A határozat teljes szövege itt olvasható.

Megemlékezés

2010-10-19 17:15:11  -  Sztankov√°nszki Anna

Ünnepi megemlékezés

√Ėnkorm√°nyzati v√°laszt√°s 2010

2010-10-06 23:32:50  -  adminEredm√©nyek

Polg√°rmester:

Polgármesterválasztás eredménye.

√Ėnkorm√°nyzati k√©pviselŇĎ:

K√©pviselŇĎv√°laszt√°s eredm√©nye.

Forr√°s: http://www.valasztas.hu

D√©l-Alf√∂ldi Iv√≥v√≠zminŇĎs√©g-jav√≠t√≥ Program

2010-08-21 22:37:01  -  adminAz eg√©szs√©ges iv√≥v√≠z mindenkinek j√°r

A program bemutat√°s√°ra a D√©l-alf√∂ldi Iv√≥v√≠zminŇĎs√©g-jav√≠t√≥ Konzorcium Lakoss√°gi F√≥rumot tart.

A részletek megtekintéséhez kattintson ide.

VIII. Halmok Közi Sokadalom

2010-08-08 22:09:21  -  dr. Varga Lajos2010. szeptember 10-11-√©n rendezz√ľk meg Dombegyh√°zon a VIII. Halmok K√∂zi Sokadalmat, Dombegyh√°z vend√©gv√°r√≥ falunapj√°t.

2010. szeptember 10-11-√©n rendezz√ľk meg Dombegyh√°zon a VIII. Halmok K√∂zi Sokadalmat, Dombegyh√°z vend√©gv√°r√≥ falunapj√°t.

A rendezv√©ny az ut√≥bbi √©vekben ‚ÄěkinŇĎtt‚ÄĚ m√°r a hagyom√°nyos falunapok sor√°b√≥l sz√≠nvonal√°ban, szervezetts√©g√©ben. Ezt a m√©rc√©t tŇĪzt√ľk c√©lul, amikor szervezni kezdt√ľk az ideit, amelynek szervez√©se jelenleg is folyamatban van.

Amint kialakul a v√©gleges program, azt a megszokott m√≥don (megh√≠v√≥, plak√°t, sz√≥r√≥lap, weboldali t√°j√©koztat√≥) k√∂zz√©tessz√ľk.

N√©h√°ny programra szeretn√©m elŇĎzetesen is felh√≠vni a figyelm√ľket.

2010-ben √ľnnepli megalakul√°s√°nak 30. √©vfordul√≥j√°t a H√©thalom Citerazenekar √©s N√©pdalk√∂r. K√≠v√°ncsian v√°rjuk elŇĎad√°sukat. A M√°jus Gyermek N√©pt√°ncegy√ľttes bemutat√≥j√°ra is sz√°m√≠tunk.

A p√©nteki napon az RMS zenekar, ezt k√∂vetŇĎen a Dupla K√°V√© tart √©lŇĎ koncertet. A koncerteket k√∂vetŇĎ p√©nteki utcab√°lhoz a zen√©t a Dupla K√°v√© zenekara szolg√°ltatja.

Szombaton a K√©pviselŇĎ-test√ľlet √únnepi √ľl√©st tart. A Dombegyh√°zi Mazsorettcsoport f√ļv√≥szenekari k√≠s√©rettel tartja bemutatat√≥j√°t, majd Dombegyh√°z tehets√©ges fiataljainak bemutatkoz√°sa k√∂vetkezik.

Sor ker√ľl a Dombegyh√°z - Iratos Old Boys futballm√©rkŇĎz√©sre is.

A d√©li ‚ÄěJ√≥ eb√©dhez sz√≥l a n√≥ta‚ÄĚ mŇĪsorsz√°mot gyermekmŇĪsor k√∂veti.

Ezut√°n mutatj√°k be Magyarorsz√°g legszebb mennyasszonyi ruh√°it ifj√ļ h√∂lgyek.

Fekete L√°szl√≥ vil√°gbajnok vezet√©s√©vel interakt√≠v mŇĪsort adnak Magyarorsz√°g legerŇĎsebb emberei, amelynek sor√°n v√°llalkoz√≥ kedvŇĪek kipr√≥b√°lhatj√°k erej√ľket.

M√°r ‚Äěhagyom√°ny‚ÄĚ, hogy a motorsport extr√©m √°ga is k√©pviselteti mag√°t, ez id√©n sem lesz m√°sk√©nt. A mŇĪfaj keretein bel√ľl id√©n Gergely S√°ndor motoros street-fighter showmŇĪsor√°t l√°thatj√°k.

S ha m√°r az extr√©m mŇĪsorsz√°mokn√°l tartunk, l√°thatjuk a Sport Agency freestyle labdazsonglŇĎreinek interakt√≠v elŇĎad√°s√°t is, a sport√°g vil√°gbajnoki helyezettjeinek prezent√°l√°s√°ban.

Az elŇĎzŇĎ √©vben nagy sikert arat√≥ hast√°nccsoport ez√ļttal tŇĪzvar√°zsl√≥kkal ad k√∂z√∂s mŇĪsort.

A szombati nap v√©g√©n az R-go egy√ľttes ad k√©t√≥r√°s √©lŇĎ koncertet. A napot tŇĪzij√°t√©k, valamint a Moln√°r Band utcab√°lja z√°rja.

Ezeken t√ļl lesz m√©g Sz√©p lak√≥k√∂rnyezet verseny, s√ľtem√©nys√ľtŇĎ verseny, √ľgyess√©gi verseny t√∂bb sz√°mban, k√©zmŇĪves bemutat√≥, ugr√°l√≥v√°r, rode√≥ bika, ki√°ll√≠t√°sok t√∂bb helysz√≠nen, s kinyitja kapuj√°t a ‚ÄěL√≥parkol√≥‚ÄĚ is.

K√ľl√∂n kell sz√≥lni a fŇĎzŇĎversenyrŇĎl, melyet az id√©n is meg szeretn√©nk rendezni. Ki ne eml√©kezne a tavalyi, bogr√°csban k√©sz√≠tett tejbegr√≠zre, s a t√∂bbi √≠zletes √©telre. A versenyre v√°rjuk a jelentkezŇĎket a Polg√°rmesteri Hivatalban!

V√°rjuk a telep√ľl√©sen mŇĪk√∂dŇĎ v√°llalkoz√°sok bemutatkoz√°s√°t is!

Tisztelettel fogadunk minden seg√≠ts√©get a VIII. Halmok K√∂zi Sokadalom siker√©√©rt, a telep√ľl√©s√ľnk lakoss√°g√°nak, s idel√°togat√≥ vend√©gek sz√≥rakoztat√°s√°ra! Szponzor√°ci√≥s sz√°nd√©k√°t a Polg√°rmesteri Hivatal el√©rhetŇĎs√©gein jelezheti.

2010. szeptember 11.-√©n Dombegyh√°z √©s Kisvarjas k√∂z√∂tt magyar idŇĎ szerint 10-tŇĎl 24 √≥r√°ig ideiglenes hat√°rnyit√°sra ker√ľl sor.

Tisztelettel v√°rjuk telep√ľl√©s√ľnk valamennyi polg√°r√°r√°t a VIII. Halmok K√∂zi Sokadalom rendezv√©ny√©re, abban a hitben, hogy j√≥l fognak sz√≥rakozni, b√≠zva ehhez az idŇĎj√°r√°s ‚Äěkegyess√©g√©t‚ÄĚ is!

Tisztelettel:
dr. Varga Lajos

Tankönyvtámogatás

2010-08-08 21:33:33  -  admin3000 Ft tank√∂nyvt√°mogat√°s a dombegyh√°zi di√°koknak

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g Polg√°rmesteri Hivatala √©rtes√≠ti a lakoss√°got, hogy azok az √°ltal√°nos-, k√∂z√©p- vagy felsŇĎfok√ļ oktat√°si int√©zm√©nyben tanul√≥ dombegyh√°zi di√°kok, akik gyermekv√©delmi kedvezm√©nyben, ill. Bursa Hungarica √∂szt√∂nd√≠jban nem r√©szes√ľlnek, Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g K√©pviselŇĎtest√ľlet√©nek t√°mogat√≥ d√∂nt√©se alapj√°n 3000 Ft tank√∂nyvt√°mogat√°sra jogosultak.

A k√©relmeket a Polg√°rmesteri Hivatalban (Balogh Hajnalka szoc. √ľgyint√©zŇĎh√∂z) lehet beny√ļjtani 2010.08.23. √©s 2010.09.30. k√∂z√∂tt.
A k√©relmekhez a 2010/2011. tan√©vre sz√≥l√≥ iskolal√°togat√°si igazol√°s csatol√°sa sz√ľks√©ges.

Hirdetmény

2010-07-10 10:58:39  -  admin

Dombegyház Nagyközség Helyi Választási Irodája határozatot tesz közzé.

A határozat szövege ide kattintva olvasható.

Seg√≠tsen, hogy seg√≠thess√ľnk!

2010-06-24 01:58:39  -  dr. Varga Lajos

Telep√ľl√©s√ľnket 2010. 06 h√≥ 18-√°n term√©szeti csap√°s √©rte, amelyet az√≥ta folyamatos esŇĎz√©sek s√ļlyosb√≠tottak. Sok olyan lak√≥h√°z is vesz√©lybe ker√ľlt, ahol a lak√≥k nem rendelkeznek biztos√≠t√°ssal.

Tisztelettel k√©r√ľnk minden j√≥sz√°nd√©k√ļ mag√°nszem√©lyt, v√°llalkoz√°st, hogy lehetŇĎs√©g√ľkh√∂z m√©rten t√°mogass√°g a bajba ker√ľlt csal√°dokat anyagi, vagy term√©szetbeni (pl. √©p√≠tŇĎanyag) jutat√°ssal.

P√©nzbeni adom√°ny√°t a 11733089-15344272-00000000 sz√°mlasz√°mon v√°rjuk, adom√°nyoz√°si sz√°nd√©k√°t Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g Polg√°rmesteri Hivatal√°nak b√°rmely el√©rhetŇĎs√©g√©n jelezheti.

El√©rhetŇĎs√©g√ľnk:
5836, Dombegyh√°z, Felszabadul√°s utca 5.
Telefon: 68/432-031
Fax: 68/590-941
Email: dombegyhaz@globonet.hu

Köszönettel: Dr. Varga Lajos
Dombegyház Nagyközség Polgármestere

Hat√°rozat

2010-06-19 10:22:31  -  dr. Varga Lajos

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata 2010. j√ļnius 19. 08:00-tŇĎl belv√≠zv√©delmi k√©sz√ľlts√©get hirdet.

A hirdetmény teljes szövege itt olvasható.

Kellemes H√ļsv√©ti √únnepeket!

2010-04-04 00:53:07  -  dr. Varga Lajos
H√ļsv√©t

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata Kelles H√ļsv√©ti √únnepeket k√≠v√°n minden kedves olvas√≥nak!

dr. Varga Lajos polg√°rmester

MEGH√ćV√ď

2010-03-13 07:25:02  -  admin

‚ÄěTied vagyok, tied, haz√°m!
E szív, e lélek;
Kit szeretnék, ha tégedet
Nem szeretn√©lek?‚ÄĚ

/PetŇĎfi S√°ndor/


Szilveszter 2009

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata 2010. m√°rcius 15-√©n 10 √≥rai kezdettel tartja az 1848-49-es Forradalom √©s Szabads√°gharc eml√©k√©re rendezett √ľnneps√©g√©t a helyi MŇĪvelŇĎd√©si H√°zban.

dr. Varga Lajos polg√°rmester √ľnnepi besz√©d√©t a Balsar√°ti Vitus J√°nos √Āltal√°nos Iskola tanul√≥inak √ľnnepi mŇĪsora k√∂veti.

Az √ľnnepi rendezv√©nyre minden √©rdeklŇĎdŇĎt tisztelettel v√°runk!


OTTHONUNK B√ČK√ČS MEGYE

2010-01-30 16:54:10  -  dr. Varga LajosDombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata tisztelettel megh√≠vja √Ėnt √©s Csal√°dj√°t az ‚ÄěOtthonunk B√©k√©s megye‚ÄĚ programsorozat dombegyh√°zi rendezv√©ny√©re

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata tisztelettel megh√≠vja √Ėnt √©s Csal√°dj√°t az
‚ÄěOtthonunk B√©k√©s megye‚ÄĚprogramsorozat dombegyh√°zi rendezv√©ny√©re.

‚ÄěK√∂z√∂s munk√°nk, √©rt√©keink, hagyom√°nyaink √°pol√°sa a j√∂vŇĎ z√°loga,
hiszen B√©k√©s megye mindannyiunk otthona.‚ÄĚ


‚ÄěAhol szeret√ľnk, ott az otthonunk -
az otthon, melyet l√°bunk elhagyhat,
de sz√≠v√ľnk sohasem"

A rendezvény dátuma:
2010. február 5. (péntek)

Program:

10:00
‚ÄěOtthonunk B√©k√©s megye‚ÄĚ rendezv√©nysorozat √ľnnep√©lyes megnyit√≥ja
(MŇĪvelŇĎd√©si H√°z)
Dr. Varga Lajos, Dombegyház Nagyközség polgármestere
Balogh J√≥zsef, a B√©k√©s Megyei √Ėnkorm√°nyzat t√©rs√©gi tan√°csnoka
10:30
Megyetörténeti kiállítás megnyitója
(MŇĪvelŇĎd√©si H√°z)
Sáfár Gyula, a Békés Megyei Levéltár igazgatóhelyettese
11:00
Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g K√©pviselŇĎ-test√ľlet√©nek soron k√≠v√ľli √ľl√©se
(Polg√°rmesteri Hivatal)
Ennek keret√©ben: A megyei √∂nkorm√°nyzat √©s int√©zm√©nyei, valamint az √°ltaluk ny√ļjtott k√∂zszolg√°ltat√°sok bemutat√°sa, a megye fejleszt√©si tervei √©s programjai.

Kultur√°lis mŇĪsor, a B√©k√©s Megyei J√≥kai Sz√≠nh√°z szervez√©s√©ben:
11:00
A Dombegyh√°zi √Āltal√°nos Iskola mŇĪsora
(MŇĪvelŇĎd√©si H√°z)
11:15
‚ÄěJ√°tsszunk egy√ľtt‚ÄĚ c√≠mŇĪ gyermekmŇĪsor a B√©k√©s Megyei J√≥kai Sz√≠nh√°z mŇĪv√©szeinek k√∂zremŇĪk√∂d√©s√©vel
(MŇĪvelŇĎd√©si H√°z)
12.00
A Dombegyházi Gyermektánccsoport bemutatója
(MŇĪvelŇĎd√©si H√°z)
12:15
A B√©k√©s Megyei J√≥kai Sz√≠nh√°z Sz√≠nitanh√°z n√∂vend√©keinek zen√©s elŇĎad√°sa felnŇĎtteknek - n√©pszerŇĪ operettek dalai √©s klasszikus mel√≥di√°k
(MŇĪvelŇĎd√©si H√°z)

A program keretein bel√ľl megtekinthetŇĎk a B√©k√©s Megyei √Ėnkorm√°nyzat √°ltal fenntartott kultur√°lis int√©zm√©nyek v√°ndorki√°ll√≠t√°sai. Tov√°bb√°, a kultur√°lis mŇĪsor eg√©sz ideje alatt j√°t√©kos vet√©lkedŇĎvel v√°rjuk a vend√©geket, amelynek c√©lja, hogy jobban megismerj√ľk megy√©nket!

A B√©k√©s Megyei J√≥kai Sz√≠nh√°z minden kedves √©rdeklŇĎdŇĎt szeretettel v√°r az ‚ÄěOtthonunk B√©k√©s megye‚ÄĚ rendezv√©nysorozaton!

Közmeghallgatás

2009-11-04 15:10:23  -  dr. Varga Lajos2009. november 12-√©n 15 00 √≥rakor a MŇĪvelŇĎd√©si H√°zban

M E G H √ć V √ď

Tisztelettel megh√≠vom √Ėnt Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g K√©pviselŇĎ-test√ľlet√©nek

K √Ė Z M E G H A L L G A T √Ā S √Ā R A

2009. november 12-√©n (cs√ľt√∂rt√∂k) 15:00 √≥r√°ra.

A közmeghallgatás helye:
MŇĪvelŇĎd√©si H√°z (Dombegyh√°z, B√©ke u. 4.)

Napirendi tervezet :

 1. A közrend és közbiztonság Dombegyházon
 2. A hat√°rŇĎrizet √©s hat√°rfogalom helyzete Dombegyh√°zon √©s k√∂rny√©k√©n
 3. A Polg√°rŇĎr Egyes√ľlet t√°j√©koztat√≥ja
 4. Az √Ėnkorm√°nyzat 2009. III. negyed√©vi k√∂lts√©gvet√©s√©nek teljes√≠t√©se
 5. Bejelentések, kérdések, interpellációk

Kérem a közmeghallgatáson megjelenni szíveskedjen, kísérje figyelemmel és támogassa céljaink megvalósítását.

Dr. Varga Lajos
polg√°rmester

Megemlékezés

2009-10-23 20:29:54  -  dr. Varga Lajos

2009. okt√≥ber 23-√°n 10 √≥rai kezdettel a helyi MŇĪvelŇĎd√©si H√°zban rendezte egy√ľttes ‚Äďkoszor√ļz√°ssal egybek√∂t√∂tt- √ľnneps√©g√©t Dombegyh√°z, Kisdombegyh√°z √©s Magyardombegyh√°z √Ėnkorm√°nyzata. A h√°rom telep√ľl√©s polg√°rmestere hagyom√°nyosan egy√ľtt helyezte el az Eml√©kez√©s Koszor√ļj√°t az 1956-os eml√©kt√°bl√°n√°l.

Dr. Varga Lajos, Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g Polg√°rmester√©nek √ľnnepi besz√©de ut√°n a Balsar√°ti Vitus J√°nos √Āltal√°nos Iskola tanul√≥inak √ľnnepi elŇĎad√°sa k√∂vetkezett. Az Int√©zm√©ny tanul√≥inak rendk√≠v√ľl sz√≠nvonalas mŇĪsora ŇĎszinte elismer√©st v√°ltott ki a megeml√©kez√©s minden r√©sztvevŇĎj√©bŇĎl, dics√©rve √ļgy a fell√©pŇĎ di√°kokat, mint felk√©sz√≠tŇĎ tan√°raikat! K√∂sz√∂nj√ľk odaad√≥ munk√°jukat!

"Hálózat a közösségért" pályázat

2009-09-18 16:04:09  -  B√ļza Edit

A D√©lmagyarorsz√°gi √Āramszolg√°ltat√≥ Zrt. (D√©m√°sz) - a Magyar Energia Hivatal (MEH) hat√°rozata alapj√°n - visszat√©r√≠ti a 2008. √©vi, az egyetemes szolg√°ltat√°s √°rr√©s t√∂bblet√©bŇĎl sz√°rmaz√≥ bev√©tel√©nek meghat√°rozott r√©sz√©t. A MEH m√≥dos√≠t√≥ hat√°rozata alapj√°n a D√©m√°sz a visszat√©r√≠tendŇĎ √∂sszeg 60 sz√°zal√©k√°t a korm√°ny √°ltal l√©trehozott Kr√≠zisalapba fizeti be, m√≠g 40 sz√°zal√©k√°t a Magyar V√∂r√∂skeresztnek √©s a Magyar M√°ltai Szeretetszolg√°latnak juttatja, hogy √≠gy a r√°szorul√≥ lakoss√°gi fogyaszt√≥kat t√°mogathassa. Meg√°llapod√°s t√∂rt√©nt arr√≥l, hogy a Magyar M√°ltai Szeretetszolg√°lat kiz√°r√≥lag a Csongr√°d √©s B√©k√©s megy√©ben √©lŇĎ r√°szorul√≥kat fogja t√°mogatni.

A r√°szorul√≥k t√°mogat√°s√°nak r√©szleteirŇĎl a Magyar M√°ltai Szeretetszolg√°lat √©s a D√©m√°sz meg√°llapod√°st k√∂t√∂tt. A t√°mogat√°st a r√°szorul√≥k p√°ly√°zati √ļton nyerhetik el.

További részletekért kattintson ide.

Forr√°s: http://www.maltai.hu/

P√°ly√°zati lehetŇĎs√©g

2009-09-06 15:26:20  -  B√ļza EditA Magyarorsz√°gi Cig√°nyok√©rt K√∂zapal√≠tv√°ny p√°ly√°zatot hirdet

A Szoci√°lis √©s Munka√ľgyi Miniszt√©rium, valamint a Magyarorsz√°gi Cig√°nyok√©rt K√∂zalap√≠tv√°ny Kurat√≥riuma k√∂z√∂sen p√°ly√°zatot hirdet valamennyi cig√°ny tanul√≥ r√©sz√©re a 2009-es √©vre.

A p√°ly√°zatra √°ltal√°nos iskol√°ba j√°r√≥, k√∂z√©p- vagy felsŇĎoktat√°sban r√©szt vevŇĎ tanul√≥k p√°ly√°zhatnak.
A p√°ly√°zatok post√°ra ad√°si hat√°rideje: 2009. szeptember 30.

A pályázati felhívás, jelentkezési lap, valamint a további feltételek a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány weblapján találhatók.

Munkahelyteremtés Dombegyházon

2009-08-24 07:55:22  -  Jenein√© Antal Magdolna

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g K√©pviselŇĎ-test√ľlete 44/2009.(III.19.) Dkt. sz√°m√ļ hat√°rozat√°ban Szoci√°lis Foglalkoztat√≥ l√©trehoz√°s√°r√≥l d√∂nt√∂tt. Az egyre n√∂vekvŇĎ megkeres√©s azok r√©sz√©rŇĎl , akik rendszeres szoci√°lis j√°rad√©kot kapnak, az egyre gyakrabban felmer√ľlŇĎ meg√©lhet√©si probl√©m√°k motiv√°lt√°k a k√©pviselŇĎ-test√ľletet, hogy valamilyen form√°ban megold√°st tal√°ljon ezen t√°rsadalmi r√©teg probl√©m√°inak orvosl√°s√°ra.

Ennek kapcs√°n sz√ľletett az √∂tlet a Szoci√°lis Foglalkoztat√≥ l√©trehoz√°s√°r√≥l. Mivel az √∂nkorm√°nyzatnak vannak √ľresen √°ll√≥ √©p√ľletei, amelyek erre a c√©lra hasznos√≠that√≥k,√≠gy kev√©s anyagi r√°ford√≠t√°ssal megval√≥s√≠that√≥v√° v√°lt a foglalkoztat√≥ kialak√≠t√°sa. A megval√≥s√≠t√°sban a Pusztaottlakai Hum√°n Szolg√°ltat√≥ K√∂zpont seg√≠ts√©g√©t k√©rt√ľk, mivel ŇĎk hat√°rozatlan idejŇĪ mŇĪk√∂d√©si enged√©llyel rendelkeznek.

Felh√≠v√°sunkra k√∂zel 80 fŇĎ jelentkezett. Az orvos szak√©rtŇĎi bizotts√°g szakv√©lem√©ny√©vel 65 fŇĎ m√°r rendelkezik, a 15 fŇĎ szakv√©lem√©nye folyamatban van.

Az √©p√ľlet a B√©ke u 39.sz√°m alatti volt IdŇĎsek Nappali Otthona fel√ļj√≠t√°sra ker√ľlt, az enged√©lyeztet√©s elj√°r√°s alatt van.

Az √©rintettek izgalommal v√°rj√°k az indul√°st, hiszen ez nyugd√≠juk, egy√©b nyugd√≠jszerŇĪ ell√°t√°suk mellett plusz j√∂vedelmet jelent, sokuk sz√°m√°ra a k√∂z√∂ss√©gbe val√≥ visszat√©r√©s az √©letet jelenti a hossz√ļ egyed√ľll√©t ut√°n.

A foglalkoztatottak cs√∂kkentett munkaidŇĎben ( 4-7 √≥r√°ban ) fognak dolgozni, mindenki a munkak√©pess√©g cs√∂kken√©s√©nek, betegs√©g√©nek megfelelŇĎ munkak√∂rben. Az ŇĎ munk√°juk ir√°ny√≠t√°s√°ra, koordin√°l√°s√°ra 8 fŇĎ √°lland√≥ dolgoz√≥ ker√ľl felv√©telre, akik eddig munkan√©lk√ľliek voltak.

Rem√©lj√ľk, hogy az indul√°st k√∂vetŇĎen r√∂vid idŇĎ eltelt√©vel megel√©ged√©srŇĎl, j√≥ h√≠rekrŇĎl sz√°molhatunk be.

Tankönyvtámogatás

2009-08-14 21:16:23  -  dr. Varga Lajos

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g Polg√°rmesteri Hivatala √©rtes√≠ti a lakoss√°got, hogy azok az √°ltal√°nos, k√∂z√©pfok√ļ, felsŇĎfok√ļ oktat√°si int√©zm√©nyben tanul√≥ dombegyh√°zi di√°kok, akik gyermekv√©delmi kedvezm√©nyben, ill. Bursa Hungarica √∂szt√∂nd√≠jban nem r√©szes√ľlnek, 3000 Ft tank√∂nyvt√°mogat√°sra jogosultak, Dombegyh√°z K√©pviselŇĎ-test√ľlet√©nek t√°mogat√≥ d√∂nt√©se alapj√°n.

A k√©relmeket a Polg√°rmesteri Hivatalban (Balogh Hajnalka szoc. √úgyint√©zŇĎh√∂z) kell beny√ļjtani 2009.08.25. √©s 2009.09.30. k√∂z√∂tt.
A k√©relmekhez sz√ľks√©ges csatolni a 2009/2010 tan√©vre sz√≥l√≥ iskolal√°togat√°si igazol√°st.

Képzések a könyvtárban

2009-08-14 07:45:27  -  dr. Varga LajosK√∂nyvt√°runkban teljesen ingyenes informatikai k√©pz√©seket ind√≠tunk az informatik√°val ismerkedŇĎknek, √©s azoknak, akik szeretn√©nek elm√©lyedni az elektronikus k√∂zigazgat√°si szolg√°ltat√°sok haszn√°lat√°ban.

K√∂nyvt√°runkban teljesen ingyenes informatikai k√©pz√©seket ind√≠tunk az informatik√°val ismerkedŇĎknek, √©s azoknak, akik szeretn√©nek elm√©lyedni az elektronikus k√∂zigazgat√°si szolg√°ltat√°sok haszn√°lat√°ban.

FŇĎbb t√©mak√∂r√∂k:

 • √Āltal√°nos inform√°ci√≥k, alapfoglamak.
 • Elektronikus korm√°nyzati szolg√°ltat√°sok mag√°nyszem√©lyeknek
 • Elektronikus p√©nz√ľgyi szolg√°ltat√°sok
 • V√°llalkoz√≥k, ŇĎstermelŇĎk napja - A magyarorszag.hu oldal szolg√°ltat√°sai.
 • Kikapcsol√≥d√°s, sz√≥rakoz√°s az interneten

A k√∂vetkezŇĎ idŇĎpontokban indulnak a csoportok:

 • 2009. augusztus 19.
 • 2009. augusztus 21.
 • 2009. augusztus 24.
 • 2009. augusztus 26.
 • 2009. augusztus 28.

A k√©pz√©sre b√°rki jelentkezhet a K√∂nyvt√°rban. A jelentkez√©si hat√°ridŇĎ a csopotok indul√°s√°nak idŇĎpontja elŇĎtt legk√©sŇĎbb 5 nappal!

Felmer√ľlŇĎ k√©rd√©seivel forduljon hozz√°nk b√°tran az el√©rhetŇĎs√©geink b√°rmelyik√©n.

Pályázati hírek

2009-07-30 22:54:09  -  dr. Varga Lajos

Tisztelt Olvasóink!

T√°j√©koztat√°sul k√∂z√∂lj√ľk, hogy a HURO/0802 p√°ly√°zatokat-annak elsŇĎ fordul√≥j√°t- a K√∂z√∂s Ir√°ny√≠t√≥ Bizotts√°g j√ļnius 24-25.-√©n √©rt√©kelte.

E d√∂nt√©s alapj√°n ker√ľltek kiv√°laszt√°sra az elsŇĎ fordul√≥ lez√°r√°sak√©nt, a "r√©szletes kidolgoz√°sra javasolt projektek".
√Ėr√∂mmel l√°tjuk, hogy a Dombegyh√°z-Kisvarjas √∂sszek√∂tŇĎ-√ļt √©p√≠t√©se (e n√©v alatt tal√°lhat√≥ meg a projekt, HURO/0802/003 regisztr√°ci√≥s sz√°mon) a K√∂z√∂s Ir√°ny√≠t√≥ Bizotts√°g √©rt√©kel√©se √©s d√∂nt√©se alapj√°n-t√ļljutva a p√°ly√°zati elsŇĎ fordul√≥n- a "r√©szletes kidolgoz√°sra javasolt projektek" k√∂z√© ker√ľlt!

Aki figyelemmel szeretn√© k√≠s√©rni az eddigi, s az ezut√°n k√∂vetkezŇĎ, p√°ly√°zattal kapcsolatos alapos, de nem egyszerŇĪ l√©p√©seket, megtal√°lja hozz√° a kellŇĎ inform√°ci√≥t a k√∂vetkezŇĎ internetes el√©hetŇĎs√©gen:

www.huro-cbc.eu weboldalon, a HURO/0802 - Részletes kidolgozásra javasolt projekt koncepciók listája címre kattintva.

Ugyanezen weboldalon tal√°lhat√≥ meg a H√≠rek rovatban a HURO/0802 p√°ly√°zati ki√≠r√°s, melyet √©rdemes √°ttekinteni, mert ennek ismeret√©ben √©rthetŇĎ meg az, hogy milyen √©rt√©ke,s√ļlya van a K√∂z√∂s Ir√°ny√≠t√≥ Bizotts√°g elsŇĎ p√°ly√°zati fordul√≥t lez√°r√≥ d√∂nt√©s√©nek, mely sz√°munkra pozit√≠v √©rt√©kel√©ssel z√°rult!

Tisztelettel:
dr. Varga Lajos

Közlemény

2009-05-23 22:36:30  -  dr. Varga Lajos

Arad Megye Tan√°csa, B√©k√©s Megye √Ėnkorm√°nyzata 2009. m√°jus 26-√°n (kedden) 10 √≥rai kezdettel Dombegyh√°zon, a Polg√°rmesteri Hivatal tan√°cskoz√≥ term√©ben tartja egy√ľttes √ľl√©s√©t.

Az egy√ľttes √ľl√©sen a k√©t megye vezetŇĎ tiszs√©gviselŇĎivel egy√ľtt r√©szt vesznek a k√©t orsz√°g -√ľl√©s t√©m√°j√°ban √©rintett- szakemberei is.

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g sz√°m√°ra megtisztelŇĎ, hogy az egy√ľttes √ľl√©s hely√©√ľl telep√ľl√©s√ľnket v√°lasztott√°k!

dr. Varga Lajos
polg√°rmester

Test√ľleti √ľl√©s

2009-05-20 19:33:25  -  dr. Varga Lajos

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g K√©pviselŇĎ-test√ľlete 2009. m√°jus 21-√©n (cs√ľt√∂rt√∂k) d√©lut√°n 14:00 √≥rai kezdettel tartja soron k√∂vetkezŇĎ √ľl√©s√©t.

Közlemény 2.

2009-03-28 13:26:30  -  admin

√öjabb, pozit√≠v tartalm√ļ lev√©l √©rkezett Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g Polg√°rmesteri Hivatala r√©sz√©re, melynek tartalma szerint egy -rendk√≠v√ľl fontos -"l√©pcsŇĎt" sikeresen l√©pt√ľnk fel a c√©l fel√©.

Id√©zet a lev√©lbŇĎl:

Tisztelt Partnereink!

Ez√ļton t√°j√©koztatjuk √Ėn√∂ket, hogy Magyarorsz√°g-Rom√°nia Hat√°ron √°tny√ļl√≥ Egy√ľttmŇĪk√∂d√©si Program keret√©ben beny√ļjtott Dombegyh√°z-Kisvarjas √∂sszek√∂tŇĎ √ļt √©p√≠t√©se projekt p√°ly√°zati anyag√°t formailag befogadta a V√°ti Kht.

A p√°ly√°zat az √©rt√©kel√©s k√∂vetkezŇĎ f√°zis√°ba jutott."

Sokak munkájának eredménye ez a határ mindkét oldalán!

A napi pontoss√°g√ļ p√°ly√°zati "menetrend" szerint a k√∂vetkezŇĎ (b√≠zunk abban, hogy hasonl√≥an pozit√≠v tartalm√ļ) √©rtes√≠t√©s 2009. m√°jus 15-29. k√∂z√∂tti idŇĎpontban v√°rhat√≥!

Test√ľleti √ľl√©s

2009-03-13 15:13:23  -  dr. Varga Lajos

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g K√©pviselŇĎ-test√ľlete 2009. m√°rcius 19-√©n (cs√ľt√∂rt√∂k) d√©lut√°n 14:00 √≥rai kezdettel tartja soron k√∂vetkezŇĎ √ľl√©s√©t.

Az √≠r√°sbeli elŇĎterjeszt√©sek a Polg√°rmesteri Hivatalban megtekinthetŇĎek √ľgyf√©lfogad√°si idŇĎben.

Felhívás

2009-03-12 08:00:00  -  adminT√°mogassa ad√≥ja 1%-√°val a "K√∂zalap√≠tv√°ny Dombegyh√°z√©rt" alap√≠tv√°nyt!
Alapítvány neve:
Közalapítvány Dombegyházért
Alapító:
Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata
Tulajdonos:
Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata
Alapítás ideje:
2002.01.08.
Alapítvány nyilvántartási száma:
2035
Adószám:
18385553-1-04
Sz√°mlasz√°m:
53500315-17413806
Cél:
 • A nagyk√∂zs√©gben az idŇĎsek ell√°t√°s√°t biztos√≠t√≥ szoci√°lis rendszer kialak√≠t√°sa √©s mŇĪk√∂d√©si felt√©teleinek biztos√≠t√°sa,fejleszt√©se, mŇĪk√∂d√©s√©hez sz√ľks√©ges berendez√©sekkel, felszerel√©sekkel val√≥ ell√°t√°sa, a folyamatos int√©zm√©nyi mŇĪk√∂dtet√©s anyagi forr√°sainak kieg√©sz√≠t√©se
 • A telep√ľl√©s szoci√°lisan r√°szorul√≥inak megseg√≠t√©se rendes √©s rendk√≠v√ľli t√°mogat√°sok ny√ļjt√°s√°val.
 • Arra szoci√°lis okb√≥l r√°szor√≥l√≥ √°ltal√°nos iskolai tanulm√°nyait befejezett j√≥ k√©pess√©gŇĪ dombegyh√°zi fiatalok tanulm√°nyainak t√°mogat√°sa
 • A telep√ľl√©sen bejegyzett √©s mŇĪk√∂dŇĎ t√°rsadalmi √©s civil szervezet mŇĪk√∂d√©s√©hez sz√ľks√©ges anyagi forr√°sok kieg√©sz√≠t√©se
 • A helyi sport√©let fenntart√°s√°hoz, fejleszt√©s√©hez sz√ľks√©ges anyagi forr√°sok kieg√©sz√≠t√©se.
 • Dombegyh√°zi falunap rendezv√©ny t√°mogat√°sa.

K√©rj√ľk amennyiben egyet√©rt a fenti c√©lokkal √ļgy ad√≥ja 1%-√°val vagy m√°s m√≥don sz√≠veskedj√©k t√°mogatni k√∂zalap√≠tv√°nyunkat.

Köszönettel:

Bicski Tamás kuratóriumi tag

Közlemény

2009-03-07 21:31:22  -  adminK√∂zlem√©ny a huro-cbc.eu HURO/0802 P√°ly√°zati ki√≠r√°ssal kapcsolatban.
"T√°j√©koztatni szeretn√©m √Ėn√∂ket,
hogy a Projekt koncepciók (Magyar-Román)
az eredm√©nyes egy√ľttmŇĪk√∂d√©s√ľnk alapj√°n elk√©sz√ľltek,
√©s azok a mai napon (2009. 02.12) beny√ļjt√°sra ker√ľltek."

E r√∂vid id√©zet abb√≥l a lev√©lbŇĎl sz√°rmazik, amelyre m√°r oly r√©gen v√°rtunk telep√ľl√©s√ľnk√∂n!
Dombegyházra vonatkozó tartalmi része az alábbiakban foglalható össze:

Az Eur√≥pai Ter√ľleti Egy√ľttmŇĪk√∂d√©s (ETE), Magyarorsz√°g-Rom√°nia Hat√°ron √Ātny√ļl√≥ Egy√ľttm√ľk√∂d√©s 2007-2013 keretei k√∂z√∂tt ki√≠rt HURO/0802 p√°ly√°zati felh√≠v√°snak idŇĎben eleget t√©ve bead√°sra ker√ľlt az a Projekt koncepci√≥, amely tartalmazza a Dombegyh√°z-Orsz√°ghat√°r (4439. sz.√ļt) √©s a Dombegyh√°z √°tkel√©si szakasz (4444. sz. √ļt ) √ļt √©p√≠t√©s√©nek dokument√°ci√≥it!

Az ETE programban -ami a kor√°bbi INTERREG III/A folytat√°sa (e program keret√©ben k√©sz√ľltek el a k√©t √ļtszakasz tervei, melyekre jogerŇĎs √©p√≠t√©si enged√©ly √°ll rendelkez√©sre)- val√≥ r√©szv√©tel felt√©tele a hat√°r mindk√©t oldal√°n √©rintett felek a Projekt minden r√©szlet√©re vonatkoz√≥ meg√°llapod√°sa, egy√ľttmŇĪk√∂d√©se az un. VezetŇĎ partner elv√©nek meghat√°roz√°s√°val. A kor√°bbi, √ļn. "t√ľk√∂r-projektektŇĎl" elt√©rŇĎen az ETE program a hat√°r k√©t oldal√°ra vonatkoz√≥, k√∂lcs√∂n√∂sen elfogadott meg√°llapod√°st helyezi fŇĎ k√∂vetelm√©ny√©nek, mely szerint a ki√≠rt p√°ly√°zatokon val√≥ k√∂z√∂s r√©szv√©telt meg kell hogy elŇĎzze a c√©lok egy√ľttes meghat√°roz√°sa, azok r√©szletes kifejt√©se, √∂sszegz√©se a p√°ly√°zat szerint, s mindezek meg√°llapod√°sokban val√≥ r√∂gz√≠t√©se.

Ennek √©rdek√©ben Iratos polg√°rmestere, alpolg√°rmestre, Dombegyh√°z polg√°rmestere 2009. febru√°r 4.-√©n Aradon egyeztetŇĎ megbesz√©l√©sen t√°rgyalt egy Aradra tervezett tan√°cskoz√°s lehetŇĎs√©g√©rŇĎl Arad megye illet√©keseivel. E sikeres megbesz√©l√©st k√∂vetŇĎen 2009. febru√°r 5.-√©n ker√ľlt sor Aradon - a p√°ly√°zati feh√≠v√°s elengedhetetlen felt√©telek√©nt - Arad Megye Tan√°csa √©s fejleszt√©sek√©rt felelŇĎs szakemberei √©s az illet√©kes magyar felek k√∂z√∂tti (K√∂zleked√©sfejleszt√©si Kordin√°ci√≥s K√∂zpont, NIF Zrt., Magyar K√∂z√ļt Kht. B√©k√©s Megyei Igazgat√≥s√°ga, Iratos polg√°rmestere, alpolg√°rmestere, Dombegyh√°z polg√°rmestere, Elek √©s Ottlaka k√©pviselŇĎi) eredm√©nyes tan√°cskoz√°sra, amint arra a bevezetŇĎ id√©zet is utal. E megbesz√©l√©s kapcs√°n √≠r√°sos meg√°llapod√°sban r√∂gz√≠t√©sre ker√ľltek a HURO/0802 P√°ly√°zati felh√≠v√°snak megfelelŇĎ c√©lok, a c√©lokhoz rendelt v√°llal√°sok, azok anyagi ig√©nyeinek meghat√°roz√°sai, VezetŇĎ partner (NIF Zrt.) elfogad√°sa, a tov√°bbi egy√ľttes, k√©toldal√ļ teendŇĎk ahhoz a munk√°hoz, hogy a Projekt sikeres legyen!

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g e Projek koncepci√≥ban az elŇĎzŇĎekben eml√≠tett utak (k√©t √ļtszakasz) √©p√≠t√©s√©nek bead√°s√°val vesz r√©szt, melynek a meg√°llapod√°sban r√∂gz√≠tett k√∂lts√©gig√©nye 4.9 milli√≥ Euro!
Iratos, ugyanezen elfogadott Projekt koncepci√≥ban, az Orsz√°ghat√°rhoz vezetŇĎ ker√©kp√°r√ļt, √ļtpadka kialak√≠t√°sa, forgalomtechnikai eszk√∂z√∂k elhelyez√©se, Kis-Varjason kŇĎrforgalmi csom√≥pont kialalak√≠t√°s√°val vesz r√©szt!
A pályázatot sikeres elbírálás esetén az Európai Unió és a társállamok (Magyarország, Románia) finanszírozzák.

Amint az a bevezetŇĎ id√©zetbŇĎl kider√ľl, a KHEM √°ltal kijel√∂lt szervezet (NIF Zrt.) idŇĎben elk√©sz√≠tette a Projekt koncepci√≥t, √©s a beny√ļjt√°si hat√°ridŇĎt (2009. febru√°r 16.) megelŇĎzŇĎen, 2009. febru√°r 12.-√©n tov√°bb√≠totta azt a MAGYAR-ROM√ĀN K√∂z√∂s Szakmai Titk√°rs√°g (HURO JTS) fel√©!

dr. Varga Lajos

Test√ľleti √ľl√©s

2008-10-11 19:21:39  -  dr. Varga Lajos

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g K√©pviselŇĎ-test√ľlete 2008. okt√≥ber 16-√°n (cs√ľt√∂rt√∂k) d√©lut√°n 14:00 √≥rai kezdettel tartja k√∂vetkezŇĎ √ľl√©s√©t a Polg√°rmesteri Hivatal tan√°cskoz√≥ term√©ben.

Az √≠r√°sbeli elŇĎterjeszt√©sek a Polg√°rmesteri Hivatalban megtekinthetŇĎek √ľgyf√©lfogad√°si idŇĎben.

Az √ľl√©srŇĎl v√°rhat√≥an √©lŇĎ k√°bel-telev√≠zi√≥s k√∂zvet√≠t√©st adunk.

VI. Halmok Közi Sokadalom

2008-09-23 21:42:19  -  dr. Varga LajosDombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g Vend√©gv√°r√≥ Falunapja

A rendezv√©nyen k√©sz√ľlt fot√≥k megtekinthetŇĎek a k√©pgal√©ri√°ban, a www.dombegyhaz.hu/kepek c√≠men.

Falunap 2008

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata

Szeretettel megh√≠vja √Ėnt √©s kedves csal√°dj√°t

a

2008. szeptember 19-20.-√°n megrendezendŇĎ

HALMOK K√ĖZI SOKADALOMRA,

Dombegyház vendégváró falunapjára.


A FALUNAP PROGRAMJA:


2008. szeptember 19. (péntek)

 • 16:00 GATTACA egy√ľttes koncertje
 • 17:30 EXON egy√ľttes koncertje
 • 19:00 MAGNA CUM LAUDE koncert
 • 21:30 RMS egy√ľttes koncertje (utcab√°l)

2008. szeptember 20. (szombat)

 • 10:00 √únnepi K√©pviselŇĎ-test√ľleti √ľl√©s (Polg√°rmesteri Hivatal)
 • 10:30 F√ļv√≥szenekar √©s a dombegyh√°zi Mazsorettcsoport k√∂z√∂s bemutat√≥ja (indul√°s az √Āltal√°nos Iskol√°t√≥l)
 • 11:00 Megnyit√≥ a sz√≠npadon
 • 11:30 Aerobik bemutat√≥
 • 12:00 "J√≥ eb√©dhez sz√≥l a n√≥ta"
 • 13:00 N√©pt√°nccsoportok, H√©thalom Citerazenekar √©s N√©pdalk√∂r elŇĎad√°sa
 • 14:30 Motoros bemutat√≥, ErdŇĎs Csaba motoros kaszkadŇĎr
 • 15:30 M√≥rahalmi EB-helyezett gyermekek ugr√≥k√∂teles bemutat√≥ja
 • 16:00 DUMA'S Sz√≠nh√°z bemutat√≥ja
 • 17:00 Dupla K√°V√© egy√ľttes koncertje
 • 19:00 Tombola
 • 20:00 EDDA koncert
 • 22:00 TŇĪzij√°t√©k
 • 22:20 Utcab√°l a piact√©ren - PAPP ATTILA √©s zenekara (Iratos)

A d√©lut√°ni programok mŇĪsorvezetŇĎje: Szil√°gyi Erzs√©bet

Tombolát a helyszínen lehet vásárolni.

2008 szeptember 20-án a Dombegyház-Kisvarjas közötti határ ideiglenesen nyitva lesz 9 és 23 óra között.


Kiállítások, bemutatók, egyéb rendezvények:

A piactéren:

 • K√©zmŇĪves s√°trak, k√©zmŇĪves foglakoz√°sok
 • S√©takocsik√°z√°s
 • Ingyenes rode√≥ bika
 • Ingyenes ugr√°l√≥v√°r
 • Motorki√°ll√≠t√°s √©s tesztmotoroz√°s (Harley Davidson, Suzuki, Yamaha)
 • Aut√≥bemutat√≥
 • √úgyess√©gi versenyek
 • "Sz√©p lak√≥k√∂rnyezet" verseny

A könyvtárban:

 • D√≠sz√≠tŇĎmŇĪv√©szeti √©s gobelin-ki√°ll√≠t√°s
 • IdŇĎsek Ottohna lak√≥i √°ltal k√©sz√≠tett t√°rgyak
 • Megeml√©kez√©s Dr. Nagy Zolt√°n munk√°ss√°g√°r√≥l helyt√∂rt√©neti anyag seg√≠ts√©g√©vel

Vendéglátás:

A napk√∂zikonyh√°n illetve a piact√©ren 300 fŇĎs s√°torban.

S√°traival bemutatkozik:
 • Agr√°r Zrt
 • Agro-Ferr Kft
 • Dombegyh√°z √©s Vid√©ke Gazdak√∂r
 • L√©v√©s-Farm Vad√°szt√°rsas√°g

A programv√°ltoztat√°s jog√°t fenntartjuk.

Test√ľleti √ľl√©s

2007-12-14 10:04:35  -  dr. Varga Lajos

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g K√©pviselŇĎ-test√ľlete 2007. december 20-√°n (cs√ľt√∂rt√∂k) d√©lut√°n 14:00 √≥rai kezdettel tartja k√∂vetkezŇĎ √ľl√©s√©t a Polg√°rmesteri Hivatal tan√°cskoz√≥ term√©ben.

Az √≠r√°sbeli elŇĎterjeszt√©sek a Polg√°rmesteri Hivatalban megtekinthetŇĎek √ľgyf√©lfogad√°si idŇĎben.

Test√ľleti √ľl√©s

2007-09-09 15:58:46  -  dr. Varga Lajos

Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g K√©pviselŇĎ-test√ľlete 2007. szeptember 13-√°n (cs√ľt√∂rt√∂k) d√©lut√°n 14:00 √≥rai kezdettel tartja k√∂vetkezŇĎ √ľl√©s√©t.

Az √≠r√°sbeli elŇĎterjeszt√©sek a Polg√°rmesteri Hivatalban megtekinthetŇĎek √ľgyf√©lfogad√°si idŇĎben.


Dombegyh√°z Nagyk√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata ASP K√∂zponthoz val√≥ csatlakoz√°sa.
K√ĖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00611
Az elnyert támogatás összege: 6 millió forint.
A t√°mogat√°s intenzit√°sa: 100,00%.