Beszámoló

2009-06-12 08:07:37  -  Fábián JánosBeszámolĂł a Dombegyházi Ă–regfiĂşk LabdarĂşgĂł csapat 2008 Ă©vi tevĂ©kenysĂ©gĂ©rĹ‘l

Híven a korábbi évek hagyományaihoz csapatunk 2008-ban is aktív tevékenységet folytatott. Azokkal a csapatokkal, amelyekkel a korábbi időszakban is szoros kapcsolatban álltunk, több alkalommal ismételten összemértük erőnket. Az elmúlt év tavaszán a Nagyszénási Öregfiúkkal, illetve az Iratosi öregfiúkkal is találkoztunk. Az eredményességeket tekintve csapatunk szinte minden esetben győztesen hagyta el a pályát. Ezek a mérkőzések oda-visszavágós rendszerben szoktak zajlani, persze nem szigorú időbeosztásban, hanem rugalmas, lehetőleg mindenki számára megfelelő időpontban szervezzük a találkozókat. A mérkőzés után vendégül látjuk az ellenfél csapatát, általában egy kisebb vacsora, persze csak szolídan.

Az elmúlt évben egy minden szempontból sikeresnek mondható hétvégi kirándulást is szerveztünk határon túli barátainknak Cserkeszőlőre. Ez a szűk három nap lehetőséget biztosított a gondtalan kikapcsolódásra, nagy beszélgetésekre, viccelődésekre, és persze az elmaradhatatlan foci meccsre. A visszajelzésekből ítélve mindenki nagyon jól érezte magát.

Csapatunk igyekszik a falú életében is tevékeny szerepet vállalni, ennek kapcsán a falunapi rendezvényekben is szerepet vállalunk évről-évre. Sajnos az elmúlt esztendőben anyagiak híján nem tudtunk olyan nagy neveket a lakosság szórakoztatására meghívni, mint a korábbi években /pl. Détári, Nyilasi stb./, de a falunapi focival nem maradtunt adósak. Igaz, hogy „csak” Iratosi barátainkkal mérkőztünk meg, de jó pár néző kíváncsi volt a mérkőzésre, és látogatott ki a sportpályára. Bízunk benne, hogy lesz még alkalmunk a jövőben híres. És érdekes játékosokat meghívni, ezzel maradandó élménnyel megajándékozni közösségünk sportszerető lakosságát.

Az ősz folyamán először a Nagyszénási, majd ezt követően az Iratosi csapat meghívásának tettünk eleget. December elején mi láttuk vendégül Romániai Magyar barátainkat a Mikulás érkezésének apropóján. Természetesen a Mikulás hozott nekik is egy kis csomagot, persze nem mellőzve a tréfát.

Csapatunk, igaz, hogy kicsit átalakítva –de ezt a körülmények indokolták is- részt vett az Ifjúsági klub által szervezett karácsonyi kupán is ahol, ha dobogóra nem sikerült állni, a legjobb Dombegyházi csapatként zárt.

Elmondhatjuk, hogy 2008-ban sikerült bővítenünk kapcsolatrendszerünket, egy Békéscsabai csapattal vettük fel a kapcsolatot. Az első megmérettetésre már sor is került, és ismét sikerült győztesen elhagynunk a játékteret.

Bízunk benne, hogy hasonló jó kapcsolatot sikerül kialakítani velük is, akárcsak a korábbi ellenfeleinkkel.

2008-as tevékenységünkhöz kapcsolódóan talán még annyit érdemes megemlíteni, hogy nagyrészt csapatunk anyagi áldozatvállalásának köszönhetően, egyik csapattag több napi munkájával sikerült elkészíteni a sportcsarnok nézőtér felőli palánkozását. Ezzel egy régi problémát sikerült orvosolni, mert a sportcsarnok korábbi formájában –konstrukciójából adódóan- rendkívül balesetveszélyes volt.

Reméljük, hogy a jövőben sem szűkülnek be lehetőségeink az ismert nehézségek miatt, és még sokáig tudjuk folytatni a szinte már hagyományosnak mondható megmérettetéseket, és közösségi életet!

Fábián János

Ă–regfiĂşk futballcsapata

2007-10-27 10:41:20  -  Turbucz LajosBemutatkozás

A Dombegyházi Öregfiúk labdarúgó csapat megalakulása, és története:

KirandulasonAz Öregfiúk labdarúgó csapatának megalakulása az 1990-es évek elejére, egész pontosan 1992-re tehető. Idén (2007-ben) ünnepli a csapat fennállásának 15. évfordulóját!

A Dombegyházi sportcsarnok átadását követően a létesítmény kihasználtsága a közösségi sportélet tekintetében szinte egyenlő volt a nullával. A kilencvenes évek elején azonban a sportot, illetve a mozgást szerető lakosok egy csoportja felismerte, hogy a sportcsarnok létrejöttével új lehetőségek nyíltak a szórakozásra, még télen, hideg időben is.

CsoportkepKezdetben alkalomszerűen, spontán módon kezdték el használni a csarnokot, pusztán a saját szórakozásukra. 1992-ben azonban néhányan úgy gondolták, hogy egyfajta szervezettség, rendszer további lehetőségeket kínálna, mind a saját, mind a településünk életében. Így azután 1992-ben megalakítottunk egy labdarúgó csapatot Dombegyházi Öregfiúk néven.

Kezdetben saját erőből finanszíroztuk a sporttal járó költségeket, később az önkormányzat is támogatta a kezdeményezést, felismerve, hogy csapatunkkal a települést is képviseljük.

CsoportkepAz első időszakban csak helyi szinten játszott együtt a csapat, majd az idő múlásával egyre több lehetőség nyílt a megmérettetésre. Különböző települések öregfiú, vagy spontán szerveződött labdarúgó csapatával vettük fel a kapcsolatot, és játszottunk néha kemény összecsapásoktól sem mentes foci meccseket. <Egy merkozes kezdeteJártunk Nagyszénáson, Kevermesen, Lökösházán, Deszken, Battonyán, Medgyesegyházán, Curticin, Iratoson, Aradon és még lehetne folytatni a felsorolást.

2006-os falunaponTöbb szervezett tornán is elindultunk az elmúlt 15 évben, és elmondhatjuk, hogy nem vallottunk szégyent, amit az is bizonyít, hogy többször nyerni is tudtunk. Többek között két alkalommal Battonyáról is elhoztuk a Bánszky-kupát a nagyobb nevekből álló ellenfelek elől.

Az elmúlt két évben a falunapi programokat is igyekeztük színesíteni azzal, hogy neves, volt válogatott labdarúgókat hívtunk meg egy barátságos mérkőzés erejéig. Így elmondhatjuk, hogy játszottunk Détári, Nyilasi, Ebedli, és még néhány nagy múltú játékos ellen, ami életre szóló élményt jelentett, nem csak a csapatnak, a közönségnek is.

CsoportkepAz évek folyamán a határ túloldalán lévő Iratos Öregfiúk csapatával sikerült a legjobb kapcsolatot kialakítani. Minden évben többször találkozunk, illetve mérkőzünk meg egymással. Ezenkívül 2000 óta évenként, felváltva, pár napos kiránduláson látja vendégül egymást a két csapat, ahol természetesen a foci sem maradhat el. Ezek a kirándulások nagyon sok élménnyel gazdagítanak bennünket, és fantasztikus hangulatban telnek. Mindig jó, és néha megmosolyogtató visszagondolni arra a pár együtt töltött napra.

Csoportkep 4A csapat összetétele az évek folyamán sokszor változott, játékosok jöttek, majd hosszabb, rövidebb idő után távoztak. Ennek mindig más oka volt, de sohasem az, hogy nem érezték volna jól magukat a társaságban. Az szerencsére elmondható, hogy az alapító tagok közül még mindenki rúgja a bőrt, még ha már nem is olyan intenzitással, mint kezdetben.

A csapat alapító tagjai a következők:

 • Drágán LászlĂł
 • Holik István
 • Fábián János
 • MĂ©nesi RĂłbert
 • Turbucz Lajos
 • Zámbori LászlĂł

Az alapítókon kívül jelenleg a csapatot erősíti: Kirandulason 2

 • Dohor LászlĂł
 • Drágán Roland
 • Hegedűs Károly
 • KontrĂł Ferenc
 • Magony Mihály
 • Szatmári Zoltán
 • Varga András

Merkozes kozbenÚgy gondolom, hogy ha értékelni kellene az elmúlt 15 évet, elmondhatjuk, hogy jó ötlet volt életre hívni a csapatot! Mindannyian sok élménnyel gazdagodtunk, sok öröm, esetenként bánat ért bennünket, és sok új ismerősre, barátra tettünk szert! Mindenképpen tartalmasan, hasznosan telt ez a 15 év, bízom benne, hogy ez a társaság – még ha kicsit lassuló tempóban is – még sokáig együtt rúgja a labdát a saját, és mások örömére!


Dombegyház Nagyközség Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása.
KĂ–FOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00611
Az elnyert támogatás összege: 6 millió forint.
A támogatás intenzitása: 100,00%.