Dombegyházi Civil Egyesület nyertes pályázat

2018-01-08 12:05:00  -  admin

Az emberi erőforrások miniszterének döntése alapján a Dombegyházi Civil Egyesület (Dombegyház, Békés megye, Magyarország) a Csoóri Sándor Alap terhére 600 000 Ft összegű támogatásban részesül vissza nem térítendő, 100 %-os támogatási előleg formájában.

Dombegyházi Civil Egyesület nyertes pályázat

2018-01-08 12:03:00  -  admin

Az emberi erőforrások miniszterének döntése alapján "Civil szervezetek működési célú támogatása 2017.”  című pályázati kiírásra benyújtott, Dombegyházon minden jónak, hasznosnak működnie lehet, s mindaz, ami lehet, az: KELL! című pályázata 250 000 Ft összegű támogatásban részesül.

Dombegyházi Civil Egyesület nyertes pályázat

2015-08-10 13:58:00  -  admin

A 21/2015. (IV. 17.) MvM rendelete alapján, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2015-től igénybe vehető támogatások jogcímén az MVH-tól, 10.097.350 Ft. támogatásban részesült, FORD TRANZIT megvásárlására.

Véradók ünneplése

2014-12-20 18:50:48  -  Tóth Anna Mária

Az elkészült album az ünnepségről a Szeretlek Dombegyház facebook oldalon található meg.

VÉRADÁS 2014

A vért semmi sem pótolhatja!

A helyi Vöröskereszt alapszervezet ebben az évben négy alkalommal szervezett kiszállásos véradást. Ebből az alkalomból 234 sokszoros donor nyújtotta karját segítségül, és 15-en adtak először vért. A sokszoros véradók és szervezők hívják és várják azokat az egészséges embereket, akik segíthetnek a gyógyulni vágyóknak.

A véradóknak először a Bájos Banyák műsorral kedveskedtek.
Fellépett: Bokk Mihályné, Buza Edit, Buza Katalin, Dusnok Mátyásné, Gombkötő Katalin, Kerék Erzsébet, Mészáros Mihályné és dr. Varga Lajosné
Köszönjük szépen a színvonalas előadást.

Tóth Zoltánné a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatója, Merényiné Szentmiklósi Etelka mezőkovácsházi területi vezető, és dr. Varga Lajos polgármester 2014. nov. 21-én köszöntötte a többszörös véradókat a Véradók Napja alkalmából.

Ember vagy!

Mi az a pár csepp vér? Neked szinte semmi!
De másnak e néhány csepp az életet jelenti.
Kevésből lesz a sok, sokból a tenger
S tengernyi vérrel már segíthet az ember.

Láttad már haldokló, lázas gyermek arcát?
Ki életéért vívta esélytelen harcát?
Néztél már reménnyel teli kis szemébe?
Kezedet adtad már gyönge kis kezébe?

S ugyanaz a gyermek, néhány hónap múlva,
Erős kis kezével, a homokozót túrta.
Mert volt aki segített! A vérét adta érte!
Ha most így láthatná, mondaná: Megérte!

Egy tűszúrás a karon, s csak pár csepp a tengerből, S újra élet lehet, a halódó életből.
S újra élet lehet, a halódó életből.
Hálát ezért ne várj, nincs most idő arra,
Életért harcol, ki véredet kapja.

Magadnak légy hálás, hogy segítettél élni,
Reményteleneknek, életet remélni.
Nem lettél ünnepelt, magam is belátom,
De új életet adtál, s ember vagy barátom.

Elismerésben részesült:

10x-es véradásért: Dani Mihály, Gyüre István Zsolt, Kotroczó Gábor, Dr. Kormányos László, Pál Ferenc, Völgyi Andrea

20x-os véradásért: Bojcán Attila, Gyenes Róbert, Hurguly Lászlóné, Simonfi László, Simonfi Sándor

30x-os véradásért: Gyenes Ildikó, Gyenes Lajosné, Nagy Gyula, Huszka Zsuzsanna

40x-es véradásért: Szabó László

50x-es: véradásért: Vezér István

80x-os véradásért: Kotroczó László

120x-es véradásért: Varga László

Köszönjük a véradást!

A mai napon a vacsorához a húst Molnár Lajosné alpolgármesternőtől kaptuk, amit ezúton is tisztelettel megköszönünk.
Velünk ünnepelt még Molnár Sándor és felesége, továbbá dr. Zajac Tamara és párja.

A rendezvényt támogatta: a Dombegyházi Agrár Zrt., Szanda Pálné, Dombegyház Nagyközség Önkormányzata, Csatlós Andrásné, ifj. Csatlós János, Bokk Mihály, Ménesi Róbertné, Pápai Sándor, Kerék Terézia, Bali Jenő és mindazok, akik vöröskeresztes bélyeget vásároltak.

Civil Egyesület beszámoló

2014-08-22 12:24:37  -  admin

Dombegyház legfiatalabb civil szerveződése a Dombegyházi Civil Egyesület, melyet 2012. november 20-án vett nyilvántartásba Gyula Város Törvényszéke. Működésünket 14 bejelentett taggal kezdtünk, taglétszámunk folyamatosan bővült, az egyesületnek jelenleg 18 tagja van. A tagokon keresztül több klub, szakkör, zenekar és népdalkör része az egyesületnek. Az idén már jól érzékelhető volt ezek összetartása, kiállása az egyesületért, a közös jövőért.

Még csak második éve működünk, de már számos eredményt mondhatunk magunkénak. Több sikeres rendezvény lebonyolításán vagyunk túl és több rendezvényen felajánlottuk segítségünket.

A Majálist már második alkalommal rendeztük meg. A rendezvényre fordítható keretösszeg már sok éve változatlan, mégis próbáltunk minden gyermeknek kedvére tenni. Több érdekes feladattal igyekeztünk mindenkit meginvitálni egy kis mozgásra, szórakozásra.

Az óvodai és iskolai gyereknapon is részt vettünk, igyekeztünk segíteni, ahol tudtunk.

Nyáron az IKSZT és az egyesület közösen szervezett gyereknapot. Sajnos az időjárás nem kedvezett a rendezvénynek, de a nagyteremben is megtartottuk a gyerekek és szülők legnagyobb megelégedettségére.

Júliusban jótékonysági estet szerveztünk, melynek bevételéből ismét pályázatokon szeretnénk indulni, hogy az adományokat megtöbbszörözve fordíthassuk a település hasznára. Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult a rendezvény sikeréhez!

A következő rendezvény szeptember 5-6-án következik, ez kétnapos szakmai nap és falunap is egyben. Már második falunapon lát el rendezői feladatokat a civil egyesület, de szakmai nappal egybekötött rendezvényünk még nem volt. Nagy izgalommal készülünk! Minél több Embernek szeretnénk örömet szerezni, hogy önfeledten érezhessék jól magukat úgy, hogy lehetőleg ne is vegyék észre, hogy közben értük dolgoznak a lebonyolítók.

Eddig hét pályázatot nyújtottunk be, melyből három pályázatot el is nyertünk.

 1. Eszközbeszerzés megvalósítása a Dombegyházi Civil Egyesület részére. Darányi Ignác Terv keretében elnyert összeg: 299.593 FT. Ebből LCD tv-t, notebookot és egy multifunkciós nyomtatót tudtunk megvásárolni. Az eszközöket az Dombegyház Közművelődési Intézmény (IKSZT) épületében helyeztünk el.
 2. Már meglévő közösségi tér fejlesztése, azaz a Dombegyházi Civil Egyesület eszközbeszerzése. Darányi Ignác Terv keretén belül elnyert összeg: 4 900 000 Ft. Ebből mindenki örömére, a település javára vásároltuk meg a „konditerem” berendezéseit és a professzionális hangtechnika eszközeit.
 3. A Dombegyházi helyi termékek, dombikumok gasztronómiai seregszemléje. MNVH pályázat lebonyolítására 659 500 Ft-t nyertünk. Ennek időpontja a falunapra esik azt erősítve, támogatva kívánjuk megrendezni. Ezen rendezvényen lehetőséget kapnak a vállalkozók bemutatkozásra, kiállításra az egész kistérségen belül. Kétnapos rendezvényen számos előadáson vehetnek részt, szakmai tájékoztatást, tanácsokat, pályázati lehetőségeket ismerhetik meg ingyenesen. A rendezvényt a Kertészek Földje Akciócsoport Egyesülete is támogatja 1.000 m2-es sátorral, 6db faházzal (2mx3m), valamint 100 pad+asztal garnitúrával, amit a falunapon is igénybe vehetünk. Köszönet érte! További felajánlásokat is köszönettel fogadunk.

A jövőben is az a célunk, hogy minden pályázati lehetőséget megragadjunk, ahol önerő nélkül, vagy csak minimális önerővel sikert érhetünk el.

Következő évtől szeretnénk közhasznú egyesületté válni, így a személyi jövedelemadó 1%-át is köszönettel tudjuk majd fogadni.

Célunk továbbra is, hogy szakköreink, klubjain megelégedésére szolgáljunk és a település hasznára váljunk! Ehhez azonban összefogásra, egymás segítésére van szükség és sok kitartó, önzetlen munkára.

Köszönet az egyesület vezetőségének, tagjainak, szakköreinek, klubjainak, önkénteseinek a munkájáért!
Köszönet az adományokért a támogatásokért a sok segítségért, amit kaptunk!
Köszönet az önkormányzat dolgozóinak a munkájáért, a segítségért!
Köszönet a Képviselő-testületnek a segítségért, a támogatásért!
Köszönet a település lakosainak a támogatásáért, a rendezvényeinken való részvételért!
Mindenkire számítunk a jövőben is!

Tisztelettel a Dombegyházi Civil Egyesület nevében:
Dr. Varga Lajosné elnök

Pályázathoz kapcsolódó hirdetmény

2014-06-13 23:23:09  -  adminMegértettem, hogy szükség van rám!

2013-12-26 07:36:54  -  Tóth Anna Mária

A véradó vacsorán készített fotók megtekintéséhez kattintson ide.

Segíteni a másikat:
ez boldogságot ad.

Booker T. Washington

Településünkön évente négy alkalommal van véradás. Februárban, májusban, augusztusban és novemberben.

2013-ban 260 fő adott vért, hatan első ízben. Ez nagyon szép eredmény. Minden donor hálát, tiszteletet és megbecsülést érdemel.

Az önkéntesek 2013. november 22-én vacsorával köszönték meg az adakozóknak a helytállást. Előtte a vendégek a Bűbájos Banyák szórakoztató műsorát nézhették meg.
Köszönjük szépen a szereplők felkészülését.

Elfogadták meghívásunkat:

Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete megyei igazgatója; Merényiné Szentmiklósi Etelka mezőkovácsházi területvezető; Dr. Varga Lajos és Dr. Varga Lajosné, Molnár Lajosné.

A köszöntő után a sokszoros véradók oklevelet és jutalmat kaptak. Az ajándékokat átadó vendégek megemlékeztek az első véradókról is.

10x-es véradó:Búza Edit, Bíró Mónika, Bognár Sándor, Kovács István, Pirigyi Dávid Ferenc

20x-os véradó: ifj. Dohor János, Gombkötő Jácint, Mladonyiczki Attila, Pável András

30x-os véradó: Ugrin Lászlóné

40x-es véradó: ifj. Csatlós János, Dohor Zoltán, Gálea György

50x-es: véradó: Kovács Krisztián

60x-os véradó: Lénárt Attila, Pál Ferenc, Páll Béla, Nagy Károly

70x-es véradó: Varga Tamás

80x-os véradó: Gyüre László

90x-es véradó: Dohor János, Kerekes István, Varga Ferenc

110x-es véradó: Bicski András

Mindenkinek jó egészséget kívánunk! Továbbra is várjuk azokat, akik véradással akarnak segíteni beteg embertársaikon.

Támogatók: Dombegyház Nagyközség Önkormányzata, Dombegyházi Agrár Zrt. Bokk Mihály, Csatlós Andrásné, ifj. Csatlós János, Madarászné Kiss Andrea, Ménesi Róbertné, Stuber Sándor, Lehoczki László, Bali Jenő, Dohor Mihály, Gerendeli Györgyné, Kerék Terézia, Molnár Lajosné, dr. Varga Lajosné, Dusnok Mátyás, Dusnok Patrik, Nógrádi Krisztián.
Köszönjük a vöröskeresztes bélyeg vásárlását.

Tóth Anna Mária

Köszönetnyilvánítás

2013-08-21 12:33:41  -  Dr. Varga Lajosné

A Dombegyházi Civil Egyesület ezúton szeretné megköszönni mindenkinek a 2013. augusztus 19-én rendezett Jótékonysági Esten a részvételt, az adományokat, a fellépők és a zenekarok műsorát és minden segítséget, mellyel bármilyen módon hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

Köszönettel: Dr. Varga Lajosné
elnök

A rendezvényen készített fotók megtekintéséhez kattintson ide.

Meghívó jótékonysági estre

2013-08-06 16:48:49  -  admin
Meghivo jotekonysagi estre

Dombegyházi Civil Egyesület bemutatkozása

2013-08-06 15:51:15  -  admin

Hogyan juthatnának szakköreink, klubjaink és más civil szervezeteink pályázati támogatáshoz? A kérdés már régóta foglalkoztatta Dombegyház különböző civil szerveződéseit, a szándék ugyan jelen volt, de a megvalósítás mindeddig elmaradt. Pályázati forráshoz így a szerveződések nem juthattak.

2012. november 20-án a helyi civil szerveződések képviseletében tizennégyen gyűltünk össze, ahol egyhangúan kimondtuk az Egyesület megalakulását. Valamennyiünket egy cél vezérelt és vezérel: az önzetlen segíteni és tenni akarás. Névként a Dombegyházi Civil Egyesület nevet választottuk.

Az alakuló ülésen a jogszabályi követelményeknek megfelelően elfogadtuk az alapszabályt, megválasztottuk a tisztségviselőket. Az egyesületet Gyula Város Törvényszéke 2012. december 18-án vette nyilvántartásba. Ezt követően megkaptuk az egyesület regisztrációs és azonosítószámait, regisztráltunk a vonatkozó internetes oldalakon. Ezen regisztrációknak köszönhetően megnyílhatnak a pályázati lehetőségek egyesületünk előtt.

Számlaszámot a Kevermes és Vidéke Takarékszövetkezet helyi kirendeltségén nyitottunk, számlaszámunk: 53500315-10008504. Erre a számlaszámra befizetve bárki segítheti, támogathatja az egyesületet, aki egyetért annak alábbi célkitűzéseivel.

A Dombegyházi Civil Egyesület alapszabályában meghatározott célkitűzései a következők:

 • közösségfejlesztés,
 • magyar kultúra ápolása,
 • hagyományőrzés,
 • szabadidő hasznos eltöltése,
 • fiatalok és középkorúak közösségi kapcsolatainak építése és ápolása, idősek érdekképviselete,
 • egészségmegőrzés, egészségfejlesztés,
 • településfejlesztés elősegítése és támogatása, helyi és határon átnyúló közösségi programok szervezése,
 • jó kapcsolat ápolása a helyi civil szervezetekkel, egyesületekkel, alapítványokkal és az önkormányzattal.

Jelenlegi taglétszámunk 15 fő. Az egyesülethez kapcsolódó kérdésekkel kérjük forduljon bizalommal az egyesület elnökéhez vagy tagjaihoz. Tudjuk, több egyesület, alapítvány működik sikeresen településünkön, de bízunk abban, hogy egyesületünk fáradozási meghozzák a kívánt eredményt és mi is hasznára tudunk lenni Dombegyháznak.

Köszönjük a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak segítségét, melyet az indulás óta folyamatosan nyújtanak számunkra.
Köszönjük az egyesület tagjainak eddigi munkáját, áldozatos munkájukra a továbbiakban is számítunk!

Dombegyház, 2013. július 17.

Dr. Varga Lajosné
elnök

Felebaráti tett

2012-12-14 07:44:03  -  Tóth Anna Mária

A vért a 20. század eleje óta használják, mikor is a különböző vércsoportok meghatározásának köszönhetően a donort és a beteget elfogadható biztonsággal lehetett párosítani.
Azóta már a gyógyítás nélkülözhetetlen kellékévé vált. A nagyobb műtéteknél, bizonyos életmentő kezeléseknél és a gyógyszerek gyártásánál is nagy szerepet játszik. A vérre szoruló betegek az önkéntes véradókra számíthatnak. Véradó lehet mindenki, aki egészséges, betöltötte a 18. életévét, de még nincs 65 éves, és testsúlya meghaladja az 50 kg-ot.

Településünkön évente négy alkalommal van véradás. 2012-ben 227 fő nyújtotta karját segítségül, 12 donor első ízben. Tiszteletet, hálát, megbecsülést érdemelnek.

2012. november 24-én volt az a rendezvény, amelyen az első és a többszörös vüéradók jutalomban részesültek. Az ajándékokat Merényiné Szentmiklósi Etelka mezőkovácsházi területvezető és dr. Varga Lajos polgármester adta át.

10x-es véradó:
Albert Beáta
Bicski László
Deák Zsoltné
Dohor Mihály
Gyüréné Herjeczki Tímea
Janovics Zoltán
Majoros István
Pirigyi Ferencné
Varga Zsolt
Váradi Zoltán

20x-os véradó:
ifj. Gyenes Lajos

30x-os véradó:
Fekete Mihály
Lengyelné Forgács Edit
Szeles Istvánné
Takács László
ifj. Varga László
Vajda Gábor

40x-es véradó:
Gyugár Ferenc
Pántya Mihály

70x-es véradó:
Kukla István

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével: dr. Varga Lajosné, Isztin Béláné, András István Lászlóné, Kerék Terézia és Molnár Sándor is.

Az önkéntes szervezők vacsorával vendégelték meg a véradókat. Általános iskolások műsorral kedveskedtek az ünnepelteknek.

A vér valóban életet menthet. Soha ne felejtsük, hogy egyszer nekünk is szükségünk lehet rá! Az önkéntes véradók önzetlenségének köszönhetően már emberek milliói kaphattak új esélyt az életre. A dombegyházi véradók is így segítenek rendszeresen embertársaikon, büszkék vagyunk rájuk.

Támogatók:
Dombegyház Nagyközség Önkormányzata, dr. Varga Lajos és felesége, Gerendeli György és felesége, Bokk Mihály, Csatlós Andrásné, ifj. Csatlós János, ifj. Stuber Sándor, Lehoczki Jánosné, Madarászné Kiss Andrea, Ménesi Róbertné, Nagy Ferencné, Prókai Jánosné

Köszönjük a vöröskeresztes bélyeg vásárlását.

Tóth Anna Mária

A rendezvényen készített fotók megtekintéséhez kattintson ide.

Felhívás

2012-10-23 21:49:29  -  adminDombegyház Polgárőrség Közhasznú Szervezet felhívása

A felhívás megtekintéséhez kattintson a képre.

Felhívás

Emberek az emberekért

2011-12-21 20:07:39  -  Tóth Anna Mária
„ … Az én vérem lüktet benne a szívében,
eggyé vált örökre a vére, s a vérem…
Csoda történt? Ó, nem! Csodát én nem tettem,
csak a vérem kérték… és én megértettem.”

( Malachowszky László )

Az orvostudomány ma már csodákra képes, ha minden feltétel időben az orvos rendelkezésére áll. Az egyik ilyen legfontosabb feltétel a vér, a vérkészítmények.
„Adj vért!” – vonzza a tekintetet és az értelmet sürgetően, türelmetlenül, követelően a plakát. Kérése az egészségeseket szólítja közös harcba azokért, akik mások vérével küzdenek meg a legkülönfélébb betegséggel. Amíg szeretteink, vagy mi egészségesek vagyunk, természetesen nem gondolunk betegségre. De, ha az váratlanul – márpedig a baj mindig váratlanul – tör életünkbe, fenyegetően tornyosul, iszonyatot keltve, akkor még inkább becsüljük a plakát felhívását.

A dombegyházi véradók évente négy alkalommal kapják kézhez az ismerős meghívót. Véradásra kérik őket februárban, májusban, augusztusban és novemberben. Négy kiszállásos véradásról van szó, amelyeket a Művelődési Házban bonyolítanak le. Az egészségügyi dolgozók Békéscsabáról érkeznek, és délelőtt 8-tól fél 12-ig végzik a munkájukat. Az önkéntes segítők reggelivel, üdítővel és kávéval látják el az adományozókat. 2011-ben 222 fő adott vért, köztük 9-en első ízben. Ez nagyon szép eredmény.

Ezután a program este 6 órától folytatódott. A szervezők vacsorával köszönték meg a donorok helytállását. Róka Réka általános iskolai tanuló verssel kedveskedett az ünnepelteknek. November 18-án a Véradók Napjáról is megemlékeztünk. Ebből az alkalomból a többszörös véradók oklevelet és ajándékot vehettek át Dr. Varga Lajostól, aki kiemelte az adományozók példaértékű tevékenységét. Elmondta, ők már tudják, hogy milyen nagyszerű érzés segíteni másokon, és a jótékonyság életre szóló élményt jelent.

Elismerésben részesült:

10 x véradásért: Czirle Demeter, Fórisné Dajcs Anikó, Gyenes Róbert, Sulyok János
20 x véradásért: Nagy Gyula
30 x véradásért: Gálea György, Szabó László
40 x véradásért: Gyenes Lajos, Lunk Tibor, Szűcs Lajos, Vezér István
50 x véradásért: Endre Ferenc, Fehér László József, Páll Béla
70 x véradásért: Kotroczó László
80 x véradásért: Dohor János
110 x véradásért: Varga László

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével: Dr. Varga Lajos polgármester, Dr. Kormányos László jegyző, András István Lászlóné, Molnár Lajosné, Dr. Varga Lajosné, Dr. Zajac Tamara,

Támogatók: Csatlós Andrásné, ifj.Csatlós János, Dombegyház Nagyközség Önkormányzata, Lehoczki Jánosné, Ménesi Róbertné, Nagy Ferencné, Sándor Zsolt, Szanda Pálné

Köszönet illeti továbbá azokat, akik rendszeresen megvásárolják a vöröskeresztes bélyeget.

A véradás nagyszerűsége az önzetlenségben és az együttérzésben rejlik, hogy az ember magából adhat valamit, ami nem kerül semmibe, értéke viszont felbecsülhetetlen. Abban, hogy erre a vérre bármikor bárkinek szüksége lehet, és ez egyben bármikor bárkinek az életet jelentheti. A Vöröskereszt ezúton köszöni a véradóknak az önzetlen segítséget, és továbbra is számítunk a segíteni akaró emberekre.

Véradó vacsora

2011-12-18 16:06:33  -  admin
Véradó vacsora

A 2011 novemberi véradó vacsorán készített képek megtekinthetők ide kattintva.Véradó vacsora

2011-09-06 16:15:35  -  admin
Véradó vacsora csoportkép

A 2011 őszi véradó vacsorán készített csoportkép megtekinthető ide kattintva.

Véradók ünneplése

2010-12-18 13:23:27  -  Tóth Anna MáriaFotóinkat megtekintheti a képgalériában, ide kattintva.
Véradás 2010

Héthalom Citerazenekar és Népdalkör

2010-08-07 01:05:48  -  Gerendeli GyörgyMegjelent az együttes legújabb CD-je

A Héthalom Citerazenekar és Népdalkör értesíti a népzenét kedvelőket, hogy
megjelent a 30 éves együttes legújabb CD-je.
Korlátozott számban még kapható a Penna papír- és írószerboltban.

Gerendeli György
együttesvezetőInformációk a 2009/2010 évi tavaszi idényről

2010-06-17 22:10:31  -  adminInformációk a legközelebbi mérkőzésekről

A Békés Megyei Labdarúgó Szövetség - Megye II. osztály - 2009/2010-es idény őszi félévében Dombegyház futballcsapatának mérkőzései:

forduló dátum idő Hazai csapat Vendég csapat Eredmény
18. forduló 2010.03.06. szombat 14:30 DOMBEGYHÁZ NSE MAGYARBÁNHEGYESI FC 0:4
19. forduló 2010.03.13. szombat 14:30 MEZŐKOVÁCSHÁZA TE DOMBEGYHÁZ NSE 1:2
20. forduló 2010.03.20. szombat 15:00 DOMBEGYHÁZ NSE ÚJKÍGYÓS FC 4:1
21. forduló 2010.03.27. Szombat 15:30 CSORVÁSI SK DOMBEGYHÁZ NSE 1:0
22. forduló 2010.04.03. Szombat 16:30 DOMBEGYHÁZ NSE NAGYSZÉNÁS SE 1:3
23. forduló 2010.04.10. Szombat 16:30 MEDGYESEGYHÁZA SE DOMBEGYHÁZ NSE 3:1
24. forduló 2010.04.17. szombat 17:00 DOMBEGYHÁZ NSE DOBOZI SE 3:3
25. forduló 2010.04.24. szombat 17:00 SARKADI KINIZSI LE DOMBEGYHÁZ NSE 2:0
26. forduló 2010.05.08. szombat 17:00 DOMBEGYHÁZ NSE FÜZESGYARMATI SK 1:3
27. forduló 2010.05.15. szombat 17:00 KÖRÖSTARCSA KSK DOMBEGYHÁZ NSE 2:0
28. forduló 2010.05.22. szombat 17:00 DOMBEGYHÁZ NSE KÉTEGYHÁZI SE 3:2
29. forduló 2010.05.29. szombat 17:00 BÉKÉSSZENTANDRÁS DOMBEGYHÁZ NSE 4:2
30. forduló 2010.06.05. szombat 17:00 DOMBEGYHÁZ NSE TÓTKOMLÓSI TC 4:0

A táblázatban megjelentetett adatok az MLSZ adatbankjából származnak. Amennyiben eltérést tapasztal, vagy rendelkezik a legújabb mérkőzés-eredményekkel, küldje el az adminkukacdombegyhaz.hu címre!

További információk a Dombegyház Nagyközségi Sportegyesületről (DNSE):
http://www.dombegyhaz.hu/sport.

Karácsony Kupa 2009

2009-12-30 16:45:59  -  admin

Karácsony Vándorkupa 2009 Az Ifjúsági Klub idén is megrendezte a hagyományos labdarúgótornát, a Karácsony Vándorkupát

A december 27-én a sportcsarnokban megrendezett eseményen nyolc csapat vett részt. A kupát végül a végig jó teljesítménnyel játszó FC Babylon csapat nyerte el. Gratulálunk!

Az eseményről készített képek megtekinthetők a képgalériában.


Héthalom Citerazenekar évzáró vacsora

2009-12-30 16:39:55  -  admin

Héthalom évzáró vacsora A Héthalom Citerazenekar és Népdalkör december 27-én tartotta évzáró vacsoráját a Pegazus Panzióban

Az eseményről készített képek megtekinthetők a képgalériában.Információk a 2009/2010 évi őszi idényről

2009-12-12 22:39:47  -  adminInformációk a legközelebbi mérkőzésekről

A Békés Megyei Labdarúgó Szövetség - Megye II. osztály - 2009/2010-es idény őszi félévében Dombegyház futballcsapatának mérkőzései:

forduló dátum idő Hazai csapat Vendég csapat Eredmény
1. forduló 2009.08.09. vasárnap 17:00 Kaszaper SC DOMBEGYHÁZ NSE 0:2
2. forduló 2009.08.15 szombat 17:00 DOMBEGYHÁZ NSE Dévaványai SE 1:0
3. forduló 2009.08.22. szombat 17:00 Magyarbánhegyesi FC DOMBEGYHÁZ NSE 3:1
4. forduló 2009.08.29. Szombat 17:00 DOMBEGYHÁZ NSE Mezőkovácsháza TE 1:0
5. forduló 2009.09.05. Szombat 16:30 Újkígyós FC DOMBEGYHÁZ NSE 2:5
6. forduló 2009.09.12. Szombat 16:30 DOMBEGYHÁZ NSE Csorvási SK 3:0
7. forduló 2009.09.19. szombat 16:00 Nagyszénás SE DOMBEGYHÁZ NSE 2:3
8. forduló 2009.09.26. szombat 16:00 DOMBEGYHÁZ NSE Medgyesegyháza SE 1:2
9. forduló 2009.10.03. szombat 15:00 Dobozi SE DOMBEGYHÁZ NSE 3:1
10. forduló 2009.10.10. szombat 15:00 DOMBEGYHÁZ NSE Sarkadi Kinizsi LE 1:1
11. forduló 2009.10.17. szombat 14:30 Füzesgyarmati SK DOMBEGYHÁZ NSE 1:0
12. forduló 2009.10.24. szombat 14:30 DOMBEGYHÁZ NSE Köröstarcsa KSK 2:3
13. forduló 2009.10.31. szombat 13:30 Kétegyházi SE DOMBEGYHÁZ NSE 4:0
14. forduló 2009.11.07. szombat 13:30 DOMBEGYHÁZ NSE Békésszentandrás 2:2
15. forduló 2009.11.15. vasárnap 13:30 Tótkomlósi TC DOMBEGYHÁZ NSE 10:0
16. forduló 2009.11.21. szombat 11:00 DOMBEGYHÁZ NSE Kaszaper FC 2:2
17. forduló 2009.11.28. szombat 11:00 Dévaványai SE DOMBEGYHÁZ NSE 3:0

A táblázatban megjelentetett adatok az MLSZ adatbankjából származnak. Amennyiben eltérést tapasztal, vagy rendelkezik a legújabb mérkőzés-eredményekkel, küldje el az adminkukacdombegyhaz.hu címre!

További információk a Dombegyház Nagyközségi Sportegyesületről (DNSE): http://www.dombegyhaz.hu/sport.

A Makett-klub ismét nagy sikereket ért el

2009-10-24 12:19:16  -  Fóris IstvánBeszámoló a békéscsabai verseny eredményeiről

A Művelődési Házban működő Makettező Klub idén is részt vett a Békéscsabán megrendezett országos makettversenyen. A rangos megmérettetésen a klubtagok több szép eredmény is elértek:

 • "Hajó" kategóriában
  • Búza István 3. és 4. helyezés
 • "Motor" kategóriában
  • Lunk Norbert 5. helyezés
 • "Ifjúsági egyéb" kategóriában
  • Fóris István 1., 3., 5., 7., 8. és 9. helyezés
A versenyről képes beszámoló látható a Képgalériában, a Makett-klub albumában.

A 2009. október 3-4. között megrendezett III. Hajdúsági Nemzetközi Makett Kiállítás és Versenyen a klubtagok egy 1. és egy 2. helyezéssel tértek haza.

Az elért eredményekhez gratulálunk!

Dombegyházért emlékérem 2009

2009-09-22 22:35:26  -  adminA Dombegyházi Díszítőmüvészeti Szakkör munkáját 2009. szeptember 12.-én "Dombegyházért emlékérem" adományozásával ismerte el Dombegyház Nagyközség Képviselő-testülete.

A Dombegyházi Díszítőmüvészeti Szakkör munkáját 2009. szeptember 12.-én "Dombegyházért emlékérem" adományozásával ismerte el Dombegyház Nagyközség Képviselő-testülete. Kiss Gyuláné szakkörvezető vette át a díjat a Képviselő-testület ünnepi ülésén.

Eddigi és további –elismerést kiváltó- munkájukhoz gratulálunk! A Díszítőművészeti Szakkör minden tagjának további sikereket, s jó egészséget kívánunk! Őrizzék lelkük kincseit, melyet kezük formált, sokáig, sokak örömére!

A Szakkör tagjai a VII. Halmok Közi Sokadalom alkalmával kiállítást tartottak a könyvtárban, ennek fotói megtekinthetők a Képgalériában.

Kiss Gyuláné szakkörvezető így idézte fel az alapítás óta eltelt időszakot:Visszatekintés az elmúlt 40 évre

A dombegyházi díszítőművészeti szakkör a Művelődési Ház legrégebben működő szervezett amatőr művészeti közössége. Csírái az ’50-es évekbe nyúlnak vissza, amikor Eszes Ilona és Eszes Klára tanítónők vezetésével a népi díszítőművészet helyben megőrzött hagyományait kezdték összegyűjteni és rendezni. Az ebben az időszakban történteknek írásos nyoma sajnos nem áll rendelkezésre, de sokak emlékében élnek az induló lépések.

Hivatalos dokumentumok szerint 1969. október 15.-én kezdték meg a foglalkozásokat Kovács Mátyásné tanárnő vezetésével. A szakkör létszáma 36 fő volt. A tematikában a következő elemek szerepeltek:

 • kalocsai népművészet
 • népviselet,népszokások,hímzések ismertetése
 • a népművészet helye és alkalmazása a lakásban
 • anyagok, fonalak szakszerű használata és gyakorlása

Ebben az időszakban évente egy alkalommal rendeztek a munkáikból kiállítást.

1972.-ben a szakkör vezetését Farkas Andrásné vette át. A tagok ekkor kezdtek ismerkedni a palóc népviselettel és –motívumokkal, a tiszavidéki keresztszemes hímzésekkel valamint a furtai hímzéssel. A helyi intézményi problémák miatt néhány szakköri tag a kisdombegyházi foglalkozásokat látogatta, amelyeket Kovács Jánosné óvónő vezetett.

1975.-ben létrejött az Általános Művelődési Központ, amely egy irányítás alá vonta a Művelődési Házat a Könyvtárat az Általános Iskolát és egy ideig az Óvodát is. Ekkor a szakkör működése ismét új lendületet kapott Bozó Mihályné tanítónő szakmai vezetésével. A korábbi szakkörösök közül ekkor már néhányan elég alapos szakismeretre tettek szert, például előnyomás terén Lippai Ferencné.

A helyben történő szakmai munka mellett ekkor már tapasztalatcsere céljából is kirándulásokat szerveztek a környező szakkörösök munkájának megismerése céljából. Ezen túl az általános műveltség és művészeti kultúra bővítésére különböző múzeumokat és gyűjteményeket látogattak meg, például a Szarvasit. Kirándultak Mezőkövesdre, Nyíregyházára, Gyulára, Kalocsára, Debrecenbe, Szegedre, Egerbe és Ópusztaszerre.

A szakkör tematikájába szerepelt a sióagárdi, rábaközi és torockói hímzés elsajátítása. A szakköri tagság létszáma 20 és 30 fő között változott.

A kiállított munkák nagy közönség- és szakmai sikert arattak, hiszen ekkor már zsűriztették ezeket. Ezek a zsűriztetések tovább emelték az elkészített művek értékét. Az itt kapott visszajelzéseket folyamatosan elemezték, a tanulságokat megbeszélték. Nem csak felnőttek vettek részt a foglalkozásokon, hanem a szülők elhozták kisebb gyermekeiket is, s így fokozatosan érkezett az utánpótlás is.

A munkát szakmai konzultánsként korábban is segítette dr. Illés Károlyné. 1990. november 1-től hivatalosan is átvette a dombegyházi szakkör vezetését.
Az új szakkörvezető nagy hangsúlyt fektetett a különböző tájegységek hímzéseinek megismerésére, az anyagismeretre és az öltéstechnikák elsajátítására.
Az Ő inspirálására kezdte el a szakkör intenzíven a békés megyei motívumokkal való foglalkozást.

Az első jelentős szakmai sikert a 1992. májusában rendezett X. Országos Népművészeti Kiállításon érték el. A kiállítást Budapesten a Néprajzi Múzeumban rendezték a díj pedig a Gránátalma díj volt. Ez a népi díszítőművészet területén a legrangosabb elismerés.
Ezt az elismerést a délalföldi szabad rajzú gyapjúhímzéssekkel szerezték.

Ehhey a munkához szakkörvezető több éven keresztül gyűjtötte, kereste a mintákat, majd ezeket újra tervezte. Kísérleteztek alapanyaggal, fonallal, míg végre kialakult az elképzelés és így elfelejtett kultúrát elevenítettek fel. Mind a szakköri tagok mind a kiállítások látogatói örömüket lelték ezekben a munkákban.

1993-ban 7 bemutatón ill. kiállításon vettek részt, többek között Békéscsabán (a Csaba Expón), Gyulán a Minden Magyarok Fesztiválján.

1994-ben rendezték meg Békéscsabán a IV. Országos Textiles Konferenciát, ennek keretében 3 pályázatot is meghirdettek. A szakköri tagok a fehér hímzések pályázatán vettek részt, ahol kiemelkedő alkotásaikért elismerő oklevelet kaptak.

1994. októberében a XI. Országos Népművészeti Kiállítás zsűrije ezüst plakettet adományozott Dani Andrásnénak, ifjú és idős Kiss Gyulánénak.

Ebben az időszakban a szakkör szűkebb és tágabb környezetében is ismertté vált. Folytatta ezt a nemes hagyományokon alapuló munkát hosszú éveken át.

Az élő népművészet című XIII. Országos Népművészeti kiállításon a kisdombegyházi szakkörösök munkáival együtt az övékét is méltónak találta a kiállításra országos zsűri. 1995-ben Békés megye élő népművészetét bemutató 7 kiállításon is részt vettek a szabad rajzú gyapjúhímzéseikkel. Pl. Székesfehérvár, Amerikai Egyesült Államok, Franciaország, Németország, Ukrajna, Szlovákia.

A Békés Megyei Művelődési Központ kézműves és művészeti iskolájának kézi- és gépi hímzés szakán 2007 júniusában végzett ifj. Kiss Gyuláné ,aki még ebben az évben át is vette a szakkör vezetését. A kapcsolat Dr. Illés Károlynéval azonban nem szakadt meg, hiszen Ő azóta is szakmai konzulensként rendszeresen segíti a szakmai munkát.

A XI Országos Textiles konferencián Békéscsabán a kisdombegyházi és dombegyházi díszítőművészeti szakkör közösen III. díjat és Különdíjat kapott az esküvői textíliák országos pályázatán.

Felsorolt jelentősebb díjakon kívül számos emléklap és oklevél tanúskodik a szakkör sikereiről.
A jelenlegi szakkörösök igyekeznek a méltó és nemes hagyományt folytatni. Jelenleg is folyik a felkészülés a 2010-es tavaszi országos pályázatra.

A mai szakköri tagokra már az elődeik munkájának megőrzése, tovább éltetése s az ezzel kapcsolatos feladata is hárul, hagyományápolása annak amit az elmúlt évtizedek alatt a mai napig közel 100 fő tett, tesz e nemes cél érdekében.

Interjú

2009-08-21 20:27:06  -  Takács Lajos

Dombegyház labdarúgó csapata a 2008/2009-es bajnoki évadban teljesítette a minimális célt: megőrizte tagságát a megyei II. o.-ban.

Nem sokkal az új idény kezdete előtt alapvetően változtak-e a célkitűzések,vagyis tervezik-e az előrelépést a csapatjátékban, s ezáltal az eredményességben?
Erről kérdezem a szakosztály elnökét, Ménesi Róbertet:

 • - Pillantsunk vissza egy kicsit a közelmúltba: Reális volt-e a csapat által elért , még éppenhogy bennmaradást érő helyezés?
  - Teljesen reális. Mindennemű körülményt figyelembe véve nem érhettünk el jobb eredményt.

 • - Lesznek-e személyi változások a keretben, s ha igen, ezek gyengülést, netán erősítést jelenthetnek majd?
  - Változások lesznek, előreláthatólag 8 új játékos érkezik. Reméljük, pozitív hatása lesz ennek, így az első 10 csapat között végezhetünk.

 • - A felkészülés időszakában milyen az edzések látogatottsága, a játékosok hozzáállása, azaz emberi tényezők nem hátráltatják-e a felkészülést?
  - Szerencsére nem, úgy látom, mindenki teljes odaadással dolgozik az eredményes szereplés érdekében.

 • - Közöljünk az olvasókkal néhány költségvetési adatot is a bevételi oldalról. Melyek voltak a legjelentősebb támogatások?
  - Községünk önkormányzata mint fenntartó egymillió forintot biztosít a költségvetésünkben. Magánszemélyek is támogatnak bennünket, így pl.: Turbucz Lajos, ifj. Turbucz Lajos, Kontró Ferenc, Lunk Tibor, Gonda András, Varga András, Mag János, és magamat is idesorolom. A romániai Nagyiratosról érkező 5 fiatal labdarúgó átigazolási díját -187500ft-ot- a segítségükkel tudtuk rendezni. Az utazást a három dombegyházi önkormányzat biztosítja, míg az öntözőberendezést Kisdombegyház Önkormányzata.

 • - Végezetül ejtsünk néhány szót az utánpótlásról. Az elmúlt szezonban ifjúsági, U13, U11, U9 és U7 éves korosztályokban szerepeltettünk csapatokat. Ezek a mostani bajnokságban is indulnak?
  - A felsorolt korosztályos csapataink mindegyike első helyen végzett a csoportjában. Ezek után érthető, veszteségként könyveljük el, hogy az U13-as korosztály megszűnik, 7 játékost vittek el tőlünk, 5-öt Battonyára, 2-őt Békéscsabára.

 • - Sok sikert, biztos bennmaradást kívánok. Köszönöm az interjút
Takács Lajos

Nemzetközi Folklórnap

2009-07-20 00:30:35  -  adminA rendezvényen készült képek megtekinthetők a Képgalériában
A második Dombegyházi Nemzetközi Folklórnap fotói megtekinthetők a Képgalériában: http://www.dombegyhaz.hu/kepek/main.php/v/folklor09/

Nemzetközi Folklórnap - MEGHÍVÓ

2009-07-07 22:16:07  -  adminIsmét Dombegyházon találkoznak a környék népzenei és -táncos csoportjai

Dombegyház Nagyközség Önkormányzata

és a

Békés Megyei Népművészeti Egyesület

tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a 2009. július 18-i

Dombegyházi Nemzetközi Folklórnap

rendezvényeire.

A program:

Kezdés 10 órakor:
A rendezvényt megnyitja: Dr. Varga Lajos, Dombegyház Polgármestere
10.15-től folyamatosan:
 • Gyapjúszőttesek és szálas anyagok címmel kiállítás a Művelődési Ház klubszobájában.
 • A csíkkarcfalvi Mózes Manufaktúra kiállítása a Könyvtárban
 • A helyi népi díszítőművészeti szakkör kiállítása a Művelődési Ház kis klubszobájában.
 • Népdalkörök, népzenei együttesek és tánccsoportok bemutatója a Művelődési Ház nagytermében.
 • Népi játszóházak, mesterségbemutatók és népművészeti Vásár a Művelődési Ház környékén.

Közreműködő együttesek:

 • Ezüstfenyő Népdalkör, Mezőkovácsháza
 • Rózsa Pávakör, Kondoros
 • Körös citerazenekar, Békés
 • Búzavirág Néptáncegyüttes, Pécska
 • „Rúzsa Sándor” Népdalkör és Citerazenekar, Szeged
 • Tápéi Hagyományőrző Egyesület
 • Medgyesegyházi Néptánccsoport
 • Nefelejcs Népdalkör, Csorvás
 • Rozmaring Citerazenekar, Csorvás
 • Pilis Néptáncegyüttes, Pilisszentkereszt
 • Román Néptánccsoport, Nagyiratos
 • Magyar Néptánccsoport, Nagyiratos
 • Május Néptáncegyüttes, Dombegyház
 • Hagyományőrző Citerás Duó, Dombegyház
 • Héthalom Citerazenekar és Népdalkör, Dombegyház

Megyei II. osztályú futballbajnokság végeredménye

2009-07-04 17:32:09  -  adminA Békés Megyei Labdarúgó Szövetség 2008/2009-es futballbajnokságának végeredménye

A Dombegyház Nagyközségi Sportegyesület (DNSE) futballcsapata az előző idényben bajnoki címet szerzett a megyei III. osztályban, így jogosulttá vált arra, hogy a 2008/2009-es idényben a megyei II. osztályba lépjen.

A csapat számára sokkal erősebb őszi szezon után a tavaszi mérkőzéseken is sikerült helytállni, a bennmaradást jelentő 14. helyen zárva az idényt.

Az elért eredményhez gratulálunk!

Találkozzunk a következő szezonban is a DNSE mérkőzésein!

Információk a 2008/2009 évi tavaszi idényről

2009-07-04 17:26:12  -  adminInformációk a legközelebbi mérkőzésekről

A Békés Megyei Labdarúgó Szövetség - Megye II. osztály - 2008/2009-es idény tavaszi félévében Dombegyház futballcsapatának mérkőzései:

forduló dátum idő Hazai csapat Vendég csapat Eredmény
18. forduló
(elhalasztott mérkőzés)
2009.05.01. péntek 17:00 Tarhos DOMBEGYHÁZ 2:2
19. forduló 2009.03.14 szombat 14:30 DOMBEGYHÁZ Sarkadi Kinizsi 2:2
20. forduló 2003.03.21. szombat 15:00 Körösladány DOMBEGYHÁZ 9:0
21. forduló 2009.03.28. Szombat 15:00 DOMBEGYHÁZ Békésszentandrás 6:1
22. forduló 2009.04.04. Szombat 16:30 Doboz DOMBEGYHÁZ 5:2
23. forduló 2009.04.11. Szombat 16:30 DOMBEGYHÁZ Magyarbánhegyes 4:6
24. forduló 2009.04.18. szombat 17:00 Medgyesegyháza DOMBEGYHÁZ 2:2
25. forduló 2009.04.25. Szombat 17:00 DOMBEGYHÁZ Tótkomlós 1:11
26. forduló 2009.05.09. Szombat 17:00 Kétegyháza DOMBEGYHÁZ 5:2
27. forduló 2009.05.16. Szombat 17:00 DOMBEGYHÁZ Vésztő 1:8
28. forduló 2009.05.24. Vasárnap 15:00 Békéscsabai MÁV DOMBEGYHÁZ 9:0
29. forduló 2009.05.30. Szombat 17:00 DOMBEGYHÁZ Csorvás 0:3
30. forduló 2009.06.06. szombat 17:00 Újkígyós DOMBEGYHÁZ 1:1

A táblázatban megjelentetett adatok az MLSZ adatbankjából származnak. Amennyiben eltérést tapasztal, vagy rendelkezik a legújabb mérkőzés-eredményekkel, küldje el az adminkukacdombegyhaz.hu címre!

További információk a Dombegyház Nagyközségi Sportegyesületről (DNSE): http://www.dombegyhaz.hu/sport.

Szülőföldünk Békés megye

2009-06-22 22:06:44  -  adminAz Amatőr Művészeti Fesztiválon is öregbítették hírnevüket a néptáncosok
Oklevél

Idén is megrendezésre került a Szülőföldünk Békés Megye Amatőr Művészeti Fesztivál.

A Néptánccsoport, hírnevét öregbítve, BRONZ minősítést szerzett.

A kiváló ereményhez ezúton is gratulálunk!Sporteredmények

2009-06-22 21:45:26  -  adminU-13 korcsoport
Oklevél

U-13-as labdarúgóink a 2008/2009-es megyei döntőben III. helyezést értek el.

A kitűnő eredményhez ezúton gratulálunk!


Beszámoló

2009-06-21 07:59:47  -  Ménesi RóbertFelnőtt labdarúgással kapcsolatos sportbeszámoló

Az Őszi fordulóban a csapat a 9. helyen zárt. Ezt szerettük volna megtartani, de mivel a 14 gólos Podina László Mezőhegyesre igazolt és 3 meghatározó futbalista Talpai Tamás, Mladonyicki Gábor és Kovács Krisztián abbahagyta a labdarúgást. Így nagyon nehéz helyzetbe került a csapat. Sajnos a gyenge védőjátékunk miatt a bajnokságban a második legtöbb gólt kapott csapatunk!

Tudomásul kell venni, hogy ezt a játékot heti 2-3 alkalommal kellene játszani, hogy a hétvégi bajnoki mérkőzésen kellőképpen tudjunk szerepelni.

Jelenleg tizenkettedik helyen áll a csapat. Ahhoz, hogy biztosan bent maradjunk II. osztályban 3 pontot kellene szereznünk.

Ménesi Róbert

Beszámoló

2009-06-21 07:59:47  -  Varga LászlóBeszámoló a Polgárőrség 2008. évi tevékenységéről

2008-ban a Polgárőrség rendeltetésének megfelelően, mint nonprofit civil szervezet a következőkben fejtette ki tevékenységét:

 1. Folyamatos éjszakai járőr szolgálat (májustól minden hónap éjszakája le van fedve) Szükség esetén megerősített szolgálat (pl. Aug. 20. , Karácsony, stb.)
 2. Iskolai, óvodai rendezvények nappali biztosítása.
 3. Önkormányzat rendezvényein szintén rendszerese közreműködünk.
 4. Együttműködési megállapodás jött létre 2008 őszén az Agro-Ferr Kft.vel, valamint az Agrár-Zrt-vel
 5. Szolgálatunk ellátása közben a Mezőkovácsházi Rendőr kapitánysággal valamint a Battonyai Határrendészeti kirendeltséggel kerültünk napi kapcsolatba.

Folyamatos működésünket a Dombegyházi Önkormányzattól kapott anyagi támogatással, valamint a Megyei Polgárőr Szövetségtől és az Agro-Ferr Kft-től kapott összeggel tudtuk biztosítani. Megjegyzem az emelkedő üzemanyag árát és különböző kiadásokat még ezek után is nehezen tudjuk kigazdálkodni.

Varga László
elnök

Beszámoló

2009-06-16 20:37:31  -  Király MihálynéA Dombegyházi „Május” Néptáncegyüttes 2008.-évi tevékenysége

I. Bemutatkozás

Az Együttes 2002. őszén alakult 15 fővel. Ez a létszám folyamatosan változott (hol emelkedett, hol csökkent), átlagosan 22 fő körüli létszám volt jellemző. Sajnos a gyerekek miután befejezik az általános iskolát a tánctanulás is abbamarad, hiszen a próbákon nem tudnak részt venni. Az elmúlt évben is ez a folyamat volt a jellemző, mindössze 6 táncos maradt a régiekből. Szerencsére időnként visszatérően besegítenek a régi táncosok, ha szükség van rájuk.

Jelenleg Battonyán is tanítok táncost az SOS Gyermekfalu lakóiból 29 gyerek vesz részt a próbákon és kölcsönösen kisegíti egymást a két csoport (a dombegyházi és battonyai tánccsoport).

Jelentős fordulat a tánccsoport életében, hogy 2009. március 1-étől a dombegyházi általános iskolásokból (1-4. oszt.) megalakult egy kis kezdő tánccsoport 47 fővel. Időnként más szakkörökkel ütközik a próbánk, így a próbákon alkalmanként 20-25 gyerek van jelen. A próbák heti 1-2 alkalommal vannak megtartva. Ezzel a kis csoporttal újra kell az alapokat leraknunk, mert a magyar nép kultúráját, hagyományait szeretnénk megőrizni. A néptánc a mi kincsünk, ezt nem szabad hagyni, hogy elvesszen.

Két kiváló zenetudóst idéznék:
- az egyik Kodály Zoltán aki szerint

„a zenenevelést (éneket) már 9 hónappal születés előtt el kell kezdeni…”

– a másik Kallós Zoltán
„ Addig vagyunk magyarok, míg magyarul énekelünk, táncolunk”.

Én minden erőmmel azon leszek, hogy idővel ezt a kis csapatot jó néptáncos csoporttá tudjam fejleszteni. Mindezt természetesen az erőnkhöz és a szabadidőnkhöz mérten tesszük folyamatosan.

A megalakulástól kezdődően 2005. szeptemberig az Általános Iskola Néptánc Szakköreként működik az Együttes. Azóta a Dombegyházi Önkormányzat legfőbb támogatásával jelenleg a helyi Művelődési Házban heti rendszerességgel folynak a próbák.

Az Együttes kezdettől tagja a Békés megyei „ Viharsarok” Néptánc Szövetségnek, mely Szövetség munkatársaitól igen sok segítséget kapunk ( továbbképzések, fellépési lehetőségek, utazási költségtérítés, szakmai segítség).

Az Együttes legfőbb támogatói:

 • Dombegyház Képviselő-testülete
 • Kisdombegyház Képviselő-testülete
 • Magyardombegyház Képviselő-testülete
 • Szülők
 • Egyéni és Társas Vállalkozások
 • Egyéni támogatók

II. Az Együttes 2008. évi fellépései

 • február 9. Nagybánhegyes Óvodai Ünnepség
 • február 16. Dombegyház Házi Ünnepség
 • március 7. Dombegyház Napsugár Nyugdíjas klub Nőnapi Ünnepsége
 • május 1. Dombegyház Majális Bál
 • május 24. Szarvas Amatőr Táncosok Kistérségi Találkozója
 • május 30. Battonya Városnap
 • június 16-21 Mezőhegyes Tánctábor
 • június 28 Gyula Körösvölgyi Sokadalom
 • június 28 Kisdombegyház Falunap
 • július 19. Románia-Kisiratos Falunap
 • július 20. Románia-Zimánd újfalui Falunap
 • augusztus 2. Románia-Fazakas Varsánd Falunap
 • augusztus 22. Kaszaper Falunap
 • augusztus 23. Románia-Nagyiratos Falunap
 • szeptember 19. Dombegyház Idősek Otthona
 • szeptember 20. Dombegyház Falunap
 • november 19. Kisdombegyház Véradás

II.

A fenti rendezvényeken való aktív megjelenés nem jött volna létre a támogatóink nélkül. Ezúton is szeretném megköszönni elsősorban a Dombegyházi Képviselő-testületnek az elmúlt évi anyagi támogatását. Köszönet a segítségért a szülőknek és mindazoknak akik bármilyen formában támogatásukkal segítették az Együttes létét és sikereit.

Fellépéseink alkalmával mindig nagy sikert értünk el, erről számtalan oklevél, emléklap, dicséret tanúskodik. Itt teszek említést ez évi nagy sikerünkről, a Békésen megrendezett Szülőföldünk Békés megye Amatör Művészeti Fesztiválon néptánc kategóriában bronz helyezést értünk el.

IV. Terveink 2009-ben

 • Mezőhegyes Tánctábor
 • Orosháza Szent György-Nap
 • Nagyszénás Majális
 • Battonya Városnap
 • Gyomaendrőd Viharsarki Kisegyüttesek és Gyermekegyüttesek Találkozója
 • Gyula Körösvölgyi Sokadalom
 • Kisdombegyház Falunap
 • Dombegyház Folklórnapok
 • Gyula Minden Magyarok Fesztiválja
(A felsorolt lista a meghívásoknak megfelelően folyamatosan bővül az év során)

Király Mihályné
néptánc vezető oktató

Beszámoló

2009-06-16 20:36:29  -  Bedő SándornéBeszámoló a Napsugár Nyugdíjas Klub 2008. évi tevékenységéről

Örömmel teszek eleget a Képviselő-testület felkérésének, a 2008. évi Nyugdíjas Klub tevékenységéről.

A tavalyi év is a többi évhez hasonlóan történt a Nyugdíjas Klub életében.

Az év elején a Nőnapi ünnepség megemlékezésével kezdődött. Ezen az ünnepségen Dombegyház Nagyközség, Kisdombegyház és Magyardombegyház Községek polgármesterei, klubvezetői és képviselői is részt vettek. Dr. Karsai József Országgyűlési képviselő a női klubtagokat 1-1 szál virággal köszöntötte.

Május hónapban a békéscsabai Jókai Színházba látogattunk.

Június 3.-án Országos Nyugdíjas találkozó volt Cserkeszőlőn, ahol 42 fő klubtag vett részt. Július hó végén Szőregen a Rózsa fesztiválon vettünk részt.

13 vidéki település Klubtagjaival tartjuk a baráti kapcsolatot, melynek rendezvényeire rendszeresen ellátogatunk.

Félévente megünnepeljük Klubtagjaink névnapját.

Szeptember 26.-án az Idősek Világnapja tiszteletére vacsorával egybekötött Klubtalálkozót szerveztünk. Meghívott vendégeink 180-200 fő között voltak.

Október hónapban Visegrádnál Szentendrére 2 napos hajókirándulást szerveztünk. Költségeit támogatásokból fedeztük és a saját hozzá spórolásokból. December elején Mikulás és év végi záró ünnepséggel, bográcsos vacsorával zártuk az évet.

Klubtagok kéthetente szerdai napokon találkoznak, ezeken a napokon beszéljük meg a nagyobb „lélegzetű” rendezvényekre, eseményekre a felkészülést.

Köszönjük a Képviselő-testület évente nyújtott anyagi támogatását, erre a jövőben is számítunk.

Tisztelettel:
Bedő Sándorné
Klubvezető

Beszámoló

2009-06-12 08:07:37  -  Fábián JánosBeszámoló a Dombegyházi Öregfiúk Labdarúgó csapat 2008 évi tevékenységéről

Híven a korábbi évek hagyományaihoz csapatunk 2008-ban is aktív tevékenységet folytatott. Azokkal a csapatokkal, amelyekkel a korábbi időszakban is szoros kapcsolatban álltunk, több alkalommal ismételten összemértük erőnket. Az elmúlt év tavaszán a Nagyszénási Öregfiúkkal, illetve az Iratosi öregfiúkkal is találkoztunk. Az eredményességeket tekintve csapatunk szinte minden esetben győztesen hagyta el a pályát. Ezek a mérkőzések oda-visszavágós rendszerben szoktak zajlani, persze nem szigorú időbeosztásban, hanem rugalmas, lehetőleg mindenki számára megfelelő időpontban szervezzük a találkozókat. A mérkőzés után vendégül látjuk az ellenfél csapatát, általában egy kisebb vacsora, persze csak szolídan.

Az elmúlt évben egy minden szempontból sikeresnek mondható hétvégi kirándulást is szerveztünk határon túli barátainknak Cserkeszőlőre. Ez a szűk három nap lehetőséget biztosított a gondtalan kikapcsolódásra, nagy beszélgetésekre, viccelődésekre, és persze az elmaradhatatlan foci meccsre. A visszajelzésekből ítélve mindenki nagyon jól érezte magát.

Csapatunk igyekszik a falú életében is tevékeny szerepet vállalni, ennek kapcsán a falunapi rendezvényekben is szerepet vállalunk évről-évre. Sajnos az elmúlt esztendőben anyagiak híján nem tudtunk olyan nagy neveket a lakosság szórakoztatására meghívni, mint a korábbi években /pl. Détári, Nyilasi stb./, de a falunapi focival nem maradtunt adósak. Igaz, hogy „csak” Iratosi barátainkkal mérkőztünk meg, de jó pár néző kíváncsi volt a mérkőzésre, és látogatott ki a sportpályára. Bízunk benne, hogy lesz még alkalmunk a jövőben híres. És érdekes játékosokat meghívni, ezzel maradandó élménnyel megajándékozni közösségünk sportszerető lakosságát.

Az ősz folyamán először a Nagyszénási, majd ezt követően az Iratosi csapat meghívásának tettünk eleget. December elején mi láttuk vendégül Romániai Magyar barátainkat a Mikulás érkezésének apropóján. Természetesen a Mikulás hozott nekik is egy kis csomagot, persze nem mellőzve a tréfát.

Csapatunk, igaz, hogy kicsit átalakítva –de ezt a körülmények indokolták is- részt vett az Ifjúsági klub által szervezett karácsonyi kupán is ahol, ha dobogóra nem sikerült állni, a legjobb Dombegyházi csapatként zárt.

Elmondhatjuk, hogy 2008-ban sikerült bővítenünk kapcsolatrendszerünket, egy Békéscsabai csapattal vettük fel a kapcsolatot. Az első megmérettetésre már sor is került, és ismét sikerült győztesen elhagynunk a játékteret.

Bízunk benne, hogy hasonló jó kapcsolatot sikerül kialakítani velük is, akárcsak a korábbi ellenfeleinkkel.

2008-as tevékenységünkhöz kapcsolódóan talán még annyit érdemes megemlíteni, hogy nagyrészt csapatunk anyagi áldozatvállalásának köszönhetően, egyik csapattag több napi munkájával sikerült elkészíteni a sportcsarnok nézőtér felőli palánkozását. Ezzel egy régi problémát sikerült orvosolni, mert a sportcsarnok korábbi formájában –konstrukciójából adódóan- rendkívül balesetveszélyes volt.

Reméljük, hogy a jövőben sem szűkülnek be lehetőségeink az ismert nehézségek miatt, és még sokáig tudjuk folytatni a szinte már hagyományosnak mondható megmérettetéseket, és közösségi életet!

Fábián János

Beszámoló

2009-06-11 17:22:14  -  Kiss GyulánéBeszámoló a Díszítőművészeti Szakkör 2008. évi tevékenységéről

A díszítőművészeti szakkör az előző évekhez hasonlóan és az elért sikerektől felbuzdulva tovább folytatja munkáját.

A szakkörünk 12 fővel működik, örömünkre, vannak új tagjaink is.

Dr. Illés Károlyné tovább is felügyeli és segíti munkánkat, illetve ellát anyagokkal és fonalakkal.

Összejöveteleinket a Művelődési Házban tartjuk rendszeresen, amelyek barátságos, vidám hangulatban telnek.

A 2008-as év is sikeresnek mondható a szakkör életében.

2008. március 7-9. napján rendezték Békéscsabán a IX. Országos Textiles Konferenciát. Amelyre szakkörünk is pályázatot küldött be. A kisdombegyházi asszonyokkal közösen 22 db. Textíliát küldtünk be, melyet a zsűri elfogadott. Elismerésként országos harmadik díjjal jutalmazott és a külön díjat is mi kaptuk meg.

Békéscsabai Ifjúsági Házban vehettük át az emlékplakettet és az oklevelet.

A 2008. évi Falunapon is munkáinkból kiállítást készítettünk, főleg az újonnan tanult szigetvári hímzésekből illetve a békésmegyei szűcshímzésekből.

Régi tervünket sikerült megvalósítani az elmúlt évben, egy közös kirándulást a tagjainkkal, amely még jobban összekovácsolta közösségünket. 2008. július 26-án Kalocsára utaztunk, amely a népművészet egyik legismertebb és legszínesebb városa. Csodálkozva láttuk a kézzel festett porcelánokat és a szabadkézzel rajzolt népi motívumokat. Végigjártuk a város nevezetességeit, Múzeumokat, Tájházat, Porcelánfestő manufaktúrát. Meglátogattunk egy népi iparművészt is. Feledhetetlen élménnyel tértünk haza.

Az idei évtől elvállaltuk a ballagó diákok tarisznyájának elkészítését. Reméljük elnyeri tetszésüket.

A hagyományokat folytatva a Nemzetközi Folklórfesztiválra mi is kiállítjuk az új munkáinkat. A vendégek megajándékozására gyapjúhímzéssel díszített üvegtartó batyukat varrunk. Résztveszünk a Fesztivál lebonyolításának az előkészületeiben.

Bízunk benne, hogy továbbra is támogatni tudják a népművészeti hagyományokat ápoló és azokat továbbvivő szakköri munkánkat.

Kiss Gyuláné
Szakkörvezető

Beszámoló

2009-06-10 11:38:18  -  Fóris IstvánBeszámoló a Makettező klub 2008. évi tevékenységéről

A 2008-as évben gyarapodott a klubtagok száma és így nyolc makettező van. A klubnak már honlapja is van, amit a http://dmk.mlap.hu/ meg lehet tekinteni.

2008 szeptember első hetén részt vettünk a békéscsabai országos makett versenyen és kiállításon, ami miatt sajnos nem tudtunk részt venni a Falunapon, de számos díjjal tértünk haza.

Tavalyi évben a klub költségvetése nyolcvanezer forint volt, ami makettekre és a hozzájuk szükséges felszerelésre –festék, ecsetek, ragasztók, makettek, tömítőanyagok, csiszolópapírok, fotómaratások stb.- fel is használtunk. A 2009-es évi költségvetés felét már fel is használtuk makettekre, de a klubban használt festékszóró kompresszorunk elromlott és lehet, hogy megjavítani sem lehet, viszont ez elengedhetetlen kellék a makettezéshez.

Tervezzük, hogy az idén is részt veszünk a Békéscsabai országos makett versenyen, és ha az időpontok nem esnek egybe, akkor a Falunapon is szeretnénk kiállítást szervezni. Terveink szerint az idén is sok makettel bővül a Dombegyházi makettező klub gyűjteménye.

Köszönjük az eddigi támogatást és reméljük, a továbbiakban is számíthatunk az önkormányzat támogatására.

Fóris István
Klubvezető

Beszámoló

2009-06-08 21:19:21  -  Búza Edit, Hajdú NorbertBeszámoló az Ifjúsági Klub 2008. évi tevékenységéről

A beszámoló tárgyát képező év első jelentős eseménye az Ifjúsági Klub számára a 2007 Karácsonya és Szilvesztere között megrendezett hagyományos labdarúgó torna, a Karácson Kupa volt. A szokásoknak megfelelően már hetekkel a rendezvény kezdete előtt megtelt a 12 csapatos keret, így az utolsó 1-2 hét az utolsó előkészületek elvégzésének jegyében telt. A torna lebonyolítására az Általános Iskola tornatermében került sor – a helyszín biztosítását ezúton is köszönjük. A kétnapos rendezvény során számos izgalmas mérkőzést láthattak az érdeklődök, a középdöntőket és a döntőt különösen nagy számú néző kísérte figyelemmel. A rendezvény szervezését és lebonyolítását teljes egészében a klubtagok végezték.

A 2008-as év következő nagyobb rendezvénye a Húsvéti labdarúgó torna volt, amelyet a sportpályán rendeztek meg a klubtagok.

A tavasz folyamán a Polgármesteri Hivatal egy emléklapot adományozott a klubnak, ezzel elismerve az utóbbi években elvégzett tevékenységet. Ezt az elismerést a klub nagy becsben tartja, mivel ezzel mintegy igazolást nyert a tagok által az évek során elvégzett munka.

Az iskolai időszakban időszakosan tartottunk gyűléseket, a nyár folyamán viszont ezek az összejövetelek már heti rendszerességgel zajlottak a klubhelyiségben.

Több alkalommal tartottunk vacsorát, ahol a klubtagok a közösen elkészített ételeket fogyasztották. A legnagyobb sikert a bográcsozás és a pizzasütés aratta.

Augusztus elején került sor a klub éves kirándulására. 17 klubtag egy hetet töltött el a Balaton partján, Siófokon. A kirándulása az utazást vonattal valamint személygépkocsikkal oldottuk meg. Különösen nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy a környék megismerése (Tihanyi apátság, helyi múzeumok, stb.) mellett a közösségépítő programokra is kellő időt tudjunk szakítani. Igyekeztünk élni a rendelkezésre álló sportolási lehetőségekkel (röplabda, stb.) is, s természetesen a Balaton-parton elmaradhatatlan strandolás sem maradt ki a napi rutinból. A kellemes időjárásnak hála sikerült részt vennünk több esti szabadtéri koncerten is. Összességében a kirándulásról nagyon sok pozitív élménnyel tértünk haza, reméljük, hogy idén is egy hasonlóan sikeres kiránduláson vehetünk majd részt.

A kirándulást követően a nyár hátralevő része a szokásos klubfoglalkozásokkal telt, majd augusztus végén elkezdődött a készülődés a szeptemberi falunapra. A klubtagok idén is nagy létszámban képviseltették magukat, mindkét napon kivéve részüket a rendezvény lebonyolításában. A teljesség igénye nélkül említenénk néhány, a klubtagok által szervezett és/vagy lebonyolított programot. Nagy sikert aratott a kisgyermekek körében az ingyenes arcfestés, olyannyira, hogy a folyamatos érdeklődés miatt az eredetileg tervezett egy órás időtartam helyett annak háromszorosáig tartottuk ezt a programot. Idén is megrendeztük a szokásos ügyességi- és sportversenyeket is, úgymint célba dobást, szkandert, súlylökést. A klubtagok „idegenvczetői” feladatokat is elláttak, a péntek esti együttesek mindegyikét egy-egy klubtag pártfogolta. A szombati nap során a műsorvezető hölgy kalauzolását is mi vállaltuk. A kétnapos rendezvény alatt a klubtagok fotók készítésére is időt szakítottak, ezek megtekinthetők a község internetes oldalán.

Az ősz folyamán a szokásos klubösszejöveteleinket tartottuk.

Nem szorosan a 2008-as évhez kapcsolódik, hiszen friss hír, de érdemesnek tartjuk megemlíteni a klubvezetésben lezajlott változásokat. Az eddigi klubvezetők (Hurguly Nóra és Sztankovánszki Éva) egyéb elfoglaltságaik miatt a továbbiakban nem tudják vállalni a klub ügyeinek napi szintű lebonyolítását. A klubtagok választása alapján 2009. május 1.-ei hatállyal az új klubvezetők Búza Edit és Hajdú Norbert lettek. Tisztelettel kérjük a Polgármesteri Hivatalt, hogy a továbbiakban a klubbal kapcsolatos bármiféle hivatalos tájékoztatással őket szíveskedjenek keresni. Az új vezetés céljainak elsődlegesen a klubélet fenntartását, a Polgármesteri Hivatallal való együttműködés folytatását tekinti. Mivel a klub már több mint négy éve működik, további fontos célnak tekintjük a helyi fiatalok megszólítását, új fiatal tagok felvételét.

Az Ifjúsági Klub 2008-ban is a Polgármesteri Hivatal támogatásával működött. Ezúton szeretnénk megköszönni mind az anyagi támogatást, mind a klubösszejöveteleket levetővé tevő terem biztosítását! Szívélyes támogatásukra a továbbiakban is számítunk.

Búza Edit, Hajdú Norbert klubvezetők

Megújult a Dombegyházi "Május" Gyermek Néptáncegyüttes

2009-03-28 14:01:41  -  admin

Fellépés a Folklórnapokon 2007-ben Az elődeik nyomán haladva, Király Mihályné önzetlen, áldozatos munkájának köszönhetően megfiatalodott a Dombegyházi "Május" Gyermek Néptáncegyüttes.

A Balsaráti Vitus János Általános Iskola 47 tanulója jelezte részvételi szándékát az Együttes munkájában.

Fellépés a Halmok Közi Sokadalmon 2008-ban Sok sikert kívánunk e nemes feladathoz, melyet a továbbiakban is örömmel támogat Dombegyház Nagyközség Önkormányzata!

Első fellépésük május elejére várható.

Köszönetem fejezem ki azon diákoknak és szüleiknek is, akik eddig az Együttes sikeres szereplésében részt vettek, illetve annak működését elősegítették!

dr. Varga Lajos


Ifjúsági Klub

2008-08-18 19:13:43  -  adminTekintse meg az Ifjúsági Klub képgalériáját

Az Ifjúsági Klub az utóbbi években több rendezvény szervezésében vett részt, valamint saját kirándulásokat is rendezett

A Galériában az Ifjúsági Klub albuma cím alatt találhatja meg a rendezvények, programok képes összefoglalóit.

Információk a 2008/2009 évi őszi idényről

2008-08-10 15:31:39  -  Nemczov RóbertInformációk a legközelebbi mérkőzésekről

A Békés Megyei Labdarúgó Szövetség - Megye II. osztály - 2008/2009-es idény őszi félévében Dombegyház mérkőzései:

forduló dátum idő Hazai csapat Vendég csapat Eredmény
1. forduló 2008.08.09. szombat 17:00 DOMBEGYHÁZ GÁDOROS 4:0
2. forduló 2008.08.16 szombat 17:00 FÜZESGYARMAT DOMBEGYHÁZ 6:0
3. forduló 2008.08.23. szombat 17:00 DOMBEGYHÁZ TARHOS 3:0
4. forduló 2008.08.30. Szombat 17:00 SARKADI KINIZSI DOMBEGYHÁZ 2:4
5. forduló 2008.09.06. Szombat 16:30 DOMBEGYHÁZ KÖRÖSLADÁNY 3:2
6. forduló 2008.09.13. Szombat 16:30 BÉKÉSSZENTANDRÁS DOMBEGYHÁZ 2:3
7. forduló 2008.09.20. szombat 16:00 DOMBEGYHÁZ DOBOZ 1:1
8. forduló 2008.09.28. vasárnap 16:00 MAGYARBÁNHEGYES DOMBEGYHÁZ 4:2
9. forduló 2008.10.04. Szombat 15:00 DOMBEGYHÁZ MEDGYESEGYHÁZA 1:5
10. forduló 2008.10.12. vasárnap 15:00 TÓTKOMLÓS DOMBEGYHÁZ 5:0
11. forduló 2008.10.18. vasárnap 14:30 DOMBEGYHÁZ KÉTEGYHÁZA 2:0
12. forduló 2008.10.25. szombat 14:30 VÉSZTŐ DOMBEGYHÁZ 3:1
13. forduló 2008.11.01. szombat 13:00 DOMBEGYHÁZ BÉKÉSCSABAI MÁV 0:5
14. forduló 2008.11.08. szombat 13:00 CSORVÁS DOMBEGYHÁZ 2:2
15. forduló 2008.11.15. szombat 13:00 DOMBEGYHÁZ ÚJKíGYÓS 2:1
16. forduló 2008.11.22. szombat 13:00 GÁDOROS DOMBEGYHÁZ 3:2
17. forduló 2008.11.29. szombat 13:00 DOMBEGYHÁZ FÜZESGYARMAT 0:6
A csapat az őszi idényt a 9. helyen zárta, ezzel teljesítve az előzetes elvárásokat

Mérkőzés-információk

2007-12-14 09:51:56  -  Ménesi RóbertInformációk a legközelebbi mérkőzésekről

A Békés Megyei Labdarúgó Szövetség - Megye III. osztály 'A' csoportjában - 2007/2008-as idény őszi félévének végeredménye:

helyezés csapat M GY V D LG KG P Megj.
1 Dombegyház NSE 14 9 3 2 43 25 30
2 Lökösháza KSK 14 9 2 3 32 17 29
3 Köröstarcsa KSK 14 8 4 2 36 17 28
4 Gyula TFC II. 14 8 3 3 26 15 26 -1 pont
5 Csorvás SK 14 8 1 5 34 26 25
6 Nagyszénás SE 14 7 2 5 28 28 23
7 Okány SK 14 6 2 6 29 36 20
8 Kunágota TE 14 5 4 5 22 25 19
9 Pusztaföldvári LK 14 5 3 6 26 25 18
10 Elek LE 14 5 2 7 23 26 17
11 Dévaványa SE 13 4 4 5 26 25 16
12 Békéssámsoni SK 14 4 3 7 20 26 14 -1 pont
13 Kevermes SE 14 3 3 8 23 32 12
14 Nagybánhegyesi Rákóczi SE 14 3 0 11 19 32 9
15 Csanádapácai Előre FC 13 2 0 11 11 43 6

Jelmagyarázat:

 • M: mérkőzés
 • GY: győzelem
 • D: döntetlen
 • V: vereség
 • LG: lőtt gólok
 • KG: kapott gólok
 • P: pont

A Békés Megyei Labdarúgó Szövetség - Megye III. osztály 'A' csoportjának - 2007/2008-as idény őszi félévében Dombegyház mérkőzései:

forduló dátum idő Hazai csapat Vendég csapat Eredmény
1. forduló 2007.08.25. szombat 17:00 KÖRÖSTARCSA KSK DOMBEGYHÁZ NSE 3:3
2. forduló 2007.09.01. Szombat 16:30 DOMBEGYHÁZ NSE NAGYBÁNHEGYESI RÁKÓCZI SE 3:5
3. forduló 2007.09.09. Vasárnap 16:30 ELEK LE DOMBEGYHÁZ NSE 1:2
4. forduló 2007.09.15. Szombat 16:30 DOMBEGYHÁZ NSE GYULAI TERMÁL FC 3:1
5. forduló 2007.09.22. Szombat 16:00 CSORVÁSI SK DOMBEGYHÁZ NSE 2:3
6. forduló 2007.09.29. Szombat 16:00 DOMBEGYHÁZ NSE DÉVAVÁNYAI SE 4:2
7. forduló 2007.10.07. Vasárnap 15:00 KEVERMES SE DOMBEGYHÁZ NSE 0:1
9. forduló 2007.10.20. Szombat 14:30 CSANÁDAPÁCAI ELŐRE FC DOMBEGYHÁZ NSE 0:6
10. forduló 2007.10.27. Szombat 14:30 DOMBEGYHÁZ NSE NAGYSZÉNÁS SE 6:2
11. forduló 2007.11.04. Vasárnap 13:30 LÖKÖSHÁZA KSK DOMBEGYHÁZ NSE 1:0
12. forduló 2007.11.10. Szombat 13:30 DOMBEGYHÁZ NSE KUNÁGOTA TE 2:2
13. forduló 2007.11.17. Szombat 13:00 OKÁNY KSK DOMBEGYHÁZ NSE 2:2
14. forduló 2007.11.24. Szombat 13:00 DOMBEGYHÁZ NSE PUSZTAFÖLDVÁRI LK 3:1
15. forduló 2007.12.02. Vasárnap 13:00 BÉKÉSSÁMSONI SK DOMBEGYHÁZ NSE 3:5

A mérkőzésekre szeretettel várjuk szurkolóinkat! Segítsük együtt a csapatot a minél jobb eredmény elérésében!

Makett-klub

2007-11-21 23:29:20  -  Fóris IstvánBemutatkozás

A Makett-klub bemutatkozását ide kattintva érheti el.

Klubunk internetes oldala a http://dmk.mlap.hu/ címen érhető el.

Öregfiúk futballcsapata

2007-10-27 10:41:20  -  Turbucz LajosBemutatkozás

A Dombegyházi Öregfiúk labdarúgó csapat megalakulása, és története:

KirandulasonAz Öregfiúk labdarúgó csapatának megalakulása az 1990-es évek elejére, egész pontosan 1992-re tehető. Idén (2007-ben) ünnepli a csapat fennállásának 15. évfordulóját!

A Dombegyházi sportcsarnok átadását követően a létesítmény kihasználtsága a közösségi sportélet tekintetében szinte egyenlő volt a nullával. A kilencvenes évek elején azonban a sportot, illetve a mozgást szerető lakosok egy csoportja felismerte, hogy a sportcsarnok létrejöttével új lehetőségek nyíltak a szórakozásra, még télen, hideg időben is.

CsoportkepKezdetben alkalomszerűen, spontán módon kezdték el használni a csarnokot, pusztán a saját szórakozásukra. 1992-ben azonban néhányan úgy gondolták, hogy egyfajta szervezettség, rendszer további lehetőségeket kínálna, mind a saját, mind a településünk életében. Így azután 1992-ben megalakítottunk egy labdarúgó csapatot Dombegyházi Öregfiúk néven.

Kezdetben saját erőből finanszíroztuk a sporttal járó költségeket, később az önkormányzat is támogatta a kezdeményezést, felismerve, hogy csapatunkkal a települést is képviseljük.

CsoportkepAz első időszakban csak helyi szinten játszott együtt a csapat, majd az idő múlásával egyre több lehetőség nyílt a megmérettetésre. Különböző települések öregfiú, vagy spontán szerveződött labdarúgó csapatával vettük fel a kapcsolatot, és játszottunk néha kemény összecsapásoktól sem mentes foci meccseket. <Egy merkozes kezdeteJártunk Nagyszénáson, Kevermesen, Lökösházán, Deszken, Battonyán, Medgyesegyházán, Curticin, Iratoson, Aradon és még lehetne folytatni a felsorolást.

2006-os falunaponTöbb szervezett tornán is elindultunk az elmúlt 15 évben, és elmondhatjuk, hogy nem vallottunk szégyent, amit az is bizonyít, hogy többször nyerni is tudtunk. Többek között két alkalommal Battonyáról is elhoztuk a Bánszky-kupát a nagyobb nevekből álló ellenfelek elől.

Az elmúlt két évben a falunapi programokat is igyekeztük színesíteni azzal, hogy neves, volt válogatott labdarúgókat hívtunk meg egy barátságos mérkőzés erejéig. Így elmondhatjuk, hogy játszottunk Détári, Nyilasi, Ebedli, és még néhány nagy múltú játékos ellen, ami életre szóló élményt jelentett, nem csak a csapatnak, a közönségnek is.

CsoportkepAz évek folyamán a határ túloldalán lévő Iratos Öregfiúk csapatával sikerült a legjobb kapcsolatot kialakítani. Minden évben többször találkozunk, illetve mérkőzünk meg egymással. Ezenkívül 2000 óta évenként, felváltva, pár napos kiránduláson látja vendégül egymást a két csapat, ahol természetesen a foci sem maradhat el. Ezek a kirándulások nagyon sok élménnyel gazdagítanak bennünket, és fantasztikus hangulatban telnek. Mindig jó, és néha megmosolyogtató visszagondolni arra a pár együtt töltött napra.

Csoportkep 4A csapat összetétele az évek folyamán sokszor változott, játékosok jöttek, majd hosszabb, rövidebb idő után távoztak. Ennek mindig más oka volt, de sohasem az, hogy nem érezték volna jól magukat a társaságban. Az szerencsére elmondható, hogy az alapító tagok közül még mindenki rúgja a bőrt, még ha már nem is olyan intenzitással, mint kezdetben.

A csapat alapító tagjai a következők:

 • Drágán László
 • Holik István
 • Fábián János
 • Ménesi Róbert
 • Turbucz Lajos
 • Zámbori László

Az alapítókon kívül jelenleg a csapatot erősíti: Kirandulason 2

 • Dohor László
 • Drágán Roland
 • Hegedűs Károly
 • Kontró Ferenc
 • Magony Mihály
 • Szatmári Zoltán
 • Varga András

Merkozes kozbenÚgy gondolom, hogy ha értékelni kellene az elmúlt 15 évet, elmondhatjuk, hogy jó ötlet volt életre hívni a csapatot! Mindannyian sok élménnyel gazdagodtunk, sok öröm, esetenként bánat ért bennünket, és sok új ismerősre, barátra tettünk szert! Mindenképpen tartalmasan, hasznosan telt ez a 15 év, bízom benne, hogy ez a társaság – még ha kicsit lassuló tempóban is – még sokáig együtt rúgja a labdát a saját, és mások örömére!

Díszítőművészeti szakkör

2007-08-24 17:05:22  -  Kiss GyulánéBemutatkozás

A Díszítőművészeti szakkör tagjaiA dombegyházi díszítőművészeti szakkör az 1960-as években alakult meg. A Művelődési ház adott helyet az asszonyoknak, hogy megtanulják és gyakorolhassák a magyar tájegységek hímzésvilágát. A szakkör jelenleg 11 fővel működik.

Több tapasztalt vezetője is volt a szakkörnek, az 1980-as évektől kezdve dr. Illés Károlyné vette át a kör irányítását, aki kiemelkedő szakmai tudásával nagyban hozzájárult az elért sikerekhez. A jelenlegi vezető Kiss Gyuláné, aki 2007. júniusában szerezte meg képesítését a szakkör vezetéséhez, amelyet az önkormányzat anyagilag is támogatott. A művészeti vezető továbbra is dr. Illés Károlyné, aki rendszeresen segíti az asszonyok munkáját.

OklevélA szakkör első nagy sikerét 1992. májusában érte el a X. Országos Népművészeti Kiállításon, ahol Gránát-alma díjat kapott. A népművészet területén ez a legrangosabb elismerés. Ezt a díjat alföldi szabadrajzú gyapjúhímzéseikkel nyerték el. Ezután minden évben új tájegységi hímzésekkel ismerkedtek meg, olyanaokkal is, amelyek ezen a területen eddig szinte ismeretlenek voltak.

Sok megyei és országos pályázatra küldték -és küldik- el munkájukat. Ezeken eddig is nagyon szép eredményeket értek el, pl. 1994 októberében a XI. Országos Népművészeti Kiállításon Ezüst-plakettet kaptak, vászonhímzés kategóriában. Munkáik több külföldi országba is eljutottak, így az Amerikai Egyesült Államokba, Francia- és Németországba, Ukrajnába és Szlovákiába. Ezen munkák elismerését számtalan oklevél és emléklap tanúsítja.

Egyik díjazott munkánk.A minden évben megrendezésre kerülő Falunap alkalmával a szakkör is kiállítja legszebb munkáit.

A Díszítőművészeti Szakkör működését az önkormányzat anyagilag -és minden más tekintetben- támogatja, ezt a támogatást ezúton is köszönjük.

Kiss Gyuláné
szakkörvezető

Napsugár Nyugdíjas Klub

2007-08-10 09:49:13  -  Bedő SándornéNapsugár Nyugdíjas Klub működése

Kiránduláson1999.05.06-án vettük fel a Napsugár Nyugdíjas Klub nevet, ami azóta is működik Bedő Sándorné klubvezető és Dani Gáborné gazdasági vezető irányításával.

Ez idő eltelte alatt tagja lettünk az Életet az Éveknek Országos Szövetségnek, valamint a Békés megyei Nyugdíjas Érdekvédelmi Szövetségnek.

Több nyugdíjas klubbal tartunk baráti kapcsolatot. Október elsején van az Országos Nyugdíjas Világnap, ebből az alkalomból baráti összejövetelt rendezünk. 13 vidéki klub tagjai vesznek részt a rendezvényen.

KirándulásonA Napsugár Nyugdíjas Klubnak jelenleg 50 tagja van. Több alkalommal rendezünk kirándulásokat az ország nevezetes helyeire, amit az önkormányzat támogatása nélkül nem tudnánk megvalósítani. Ezért köszönetet mondunk a Nyugdíjak Klub tagjai nevében is.

Bedő Sándorné
klubvezető
Dani Gáborné
gazdasági vezető

Információk a 2007/2008 évi őszi idényről

2007-08-06 17:43:47  -  Ménesi RóbertInformációk a felkészülésről, mérkőzésekről

Az őszi idény felkészülési időszaka 2007. július 16-án kezdődött el. Ettől kezdve heti két edzéssel és két edzőmérkőzéssel készülünk az őszi idény megmérettetéseire

Az őszi idény várhatóan augusztus 25-én indul el. A mérkőzések helye és időpontja hamarosan itt olvasható lesz.
Fontos: az ifi mérkőzések az itt közzétett időpontokhoz képest 2 órával hamarabb kezdődnek

Eddigi eredmények a felkészülési mérkőzéseken:

Hazai csapat Vendég csapat Eredmény
Dombegyház Mezőkovácsháza 3:7
Mezőkovácsháza Dombegyház 9:1
Dombegyház Szabadkígyós 4:7
Szabadkígyós Dombegyház 6:2

Szeretünk volna labdarúgókat igazolni az őszi idényre a hiányposztokra, de sajnos -főként a szűkös anyagiak miatt- erre nem adódott lehetőségünk.

Héthalom Citerazenekar és Népdalkör

2007-08-06 08:00:00  -  Gerendeli GyörgyA Héthalom Citerazenekar a Művelődési Ház egyik legrégebben működő amatőr művészeti együttese...

A Héthalom Citerazenekar a Művelődési Ház egyik legrégebben működő amatőr művészeti együttese, 27 éve alakult, s működése azóta folyamatos. Alakulásakor főleg idősebb emberek alkották a tagságot, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy a szakmai kihívásoknak megfeleljenek.

A zenekar régen

1982-ben már megyei minősítőn „Jól minősült” fokozatot szereztek, néhány évre rá pedig többször is „Kiváló” minősítést. Ezután kerülhetett sor az országos minősítésen való részvételre, ahol először „Bronz”, majd több ízben „Ezüst” fokozatot értek el.

Színvonalas zenei hagyományőrző tevékenységükért Kulturális Miniszteri Dicséret-ben részesültek. A 20 illetve 25 éves jubileum alkalmából CD-jük jelent meg, amelyeken a legsikeresebb dalcsokrok hallgatók.

Az ország számos pontján szerepeltek, többek között Gyulán, Hódmezővásárhelyen, Szentesen, Szegeden, Kecskeméten, Budapesten és a dunántúli Öskün.

Az utóbbi 8 évben a népdalkörrel közösek a fellépések.

Az együttes egy-másfél évvel ezelőtt szakmailag nehéz helyzetbe került, mivel meghatározó tagok munka- és tanulmányi körülményi úgy alakultak, hogy a rendszeres próbák folyamatos megtartása lehetetlenné vált. A zenekarból -családi és munkakörülményeinek megváltozása miatt- egy fő végleg kivált. Pótlása az együttesbeli felállás átszervezésével és egy új tag beépítésével mára lényegében megoldottnak tekinthető. A feloszlástól a népzene szeretete és az együttes muzsikálás öröme egyelőre megmentette a zenekart.

Meg kell jegyezni, hogy különösen nagy áldozatot vállalnak azok, akik Budapesten, Szegeden, Békéscsabán, Mezőkovácsházán dolgozva, illetve tanulva megtalálják a módját annak, hogy legalább kéthetenként megjelenjenek a próbákon.

Az együttes tagjai jelenleg:
 • Barlabás Péter
 • Czirle Krisztián
 • ifj. Gerendeli György
 • id. Gerendeli György
 • Gerendeli Zoltán
 • id. Lugasi József
 • ifj. Varga Lajos
A népdalkör összetétele is megváltozott. A jelenlegi tagság:
 • Fejes Eliza
 • Gulyás Imréné
 • Gyüre Dominika
 • Gyüréné Gerendeli Krisztina
 • Hurguly Petra
 • Kémenes Anikó
 • Kerék Terézia
 • Nyima Marianna
 • Soós Zsuzsa
 • Turbucz Lajosné
 • Veress Mónika

Hárman itt is vidékről járnak a próbákra, ketten Battonyáról, egy fő pedig Békéscsabáról.

A korösszetétel kedvező: túlnyomórészt fiatalok alkotják az együttest, a legfiatalabb népdalkörös 11 éves. (Egyébként 5-en általános iskolások)

Falunap 2006A szakmai program lényege: a már megtanult repertoárok szinten tartása, az ének- és zenekari hangzás finomítása, új dalanyag tanulása. Itt meg kell jegyezni a következőket: mivel környékünkön eredeti, ún. régi stílusú népdalanyag vajmi kevés található, az újabb stílushoz tartozó, kb. 100-150 éves hagyomány ápolása történik főképpen. Dombegyház történetében ugyanis volt egy hosszabb -mintegy 130 éves- időszak, amely alatt kulturális hagyományközvetítés nem történhetett, hiszen a település pusztává vált. Az 1817-es újratelepítés után a betelepülők hozták a maguk népköltészeti hagyományait, amelyek a ma ismert anyag alapját képezik. Mindez azonban kevéssé tartalmas, ezért az együttes más népzenei dialektusok anyagát is tanulmányozza és játssza.

A repertoár (a dalcsokrok címei szerint): Békés megyei Bartók-gyűjtés; Túl a Tiszán; Bákói népdalok; Dél-dunántúli, sárközi csokor; Bordalok; Csongrád megyei gyűjtésű dalok; Gömöri népdalok; Népszerű dél-alföldi dallamok; Pásztordalok, Dunántúli csokor; Csókai népdalok, Székely szerelmi dalok.

A szakmai továbbképzés és az utánpótlás-nevelés is fontos, ezért – a pénzügyi lehetőségektől függően- egy-egy fő részt vesz nyári szakmai táborokon. 2006-ban Nyima Marianna vett részt a KÓTA Népzenei tagozatának lakiteleki egyhetes továbbképzésén. A Vass Lajos Népzenei Egyesület által ajánlott szakanyagokat (kottákat, hangfelvételeket) az együttesvezető folyamatosan megvásárolja saját költségén. Az együttes produkcióiról időről időre történik hang- illetve videofelvétel-készítés. Ezek szakmai szempontú elemzése is segíti a fejlődést.

A zenekari hangzás a következő: prím, dallamjátszó tenor, kísérő tenor 1., kísérő tenor 2., basszus, kontrabasszus.

A próbákat rendszerint hetente szombatonként tartja az együttes, közvetlenül a fellépések előtt azonban más napokon is sor kerül próbára.

Folklornapok 2007Idén eddig négy fellépése volt az együttesnek: márciusban Csorváson, a Duna–Tisza-Körös népzenei fesztiválon, áprilisban Gyulán az Illés Panna nyomában című dél-alföldi regionális népzenei találkozón, a dombegyházi majális alkalmából rendezett műsoron illetve legutóbb a Dombegyházi Nemzetközi Folklórnapokon (erről fényképek láthatóak a galériában).

Sajnos az anyagi lehetőségek, továbbá az elfoglaltság miatt ebben az évben is már három meghívást kellett visszautasítani (Eger, Cserkeszőlő, Abasár).

Tervek: a felkészülés körülményeitől függően a zenekarnak részt venni a 2008. június 30-ig a 14. országos minősítésen; regionális szinten minősíttetni a népdalkört.

Megjegyzés: további információkat olvashat rólunk a Citerazenekar régi weboldalán, amelyet ide kattintva érhet el (már nem frissített oldal).

A Dombegyházi "Május" Gyermek Néptáncegyüttes

2007-08-06 08:00:00  -  Dús BélaBemutatkozik községünk néptánccsoportja

A 2002/2003-as iskolai tanév kezdetén alakult meg a Dombegyházi Általános Iskola Néptáncszakköre 18 fő általános iskolás, alsó tagozatos tanulóból.

Király Mihályné javaslatát kezdetben és a későbbiek során is lelkesen támogatta Matuzik Istvánné iskolaigazgató.

Majus Gyermek NeptancegyuttesA gyerekek kezdettől fogva lelkesen vezették be magukat a népzene, a néptánc rejtelmeibe. A kezdeti lépéseket követően fokozatosan sajátították el a néptánc elemeit.

Az első önálló koreográfiát ("Szagos a rozmaring") nagyon sok követte az elmúlt öt esztendő alatt.

Az ország különböző vidékeinek táncosai mellett Erdélyi táncokat is táncolnak a gyerekek. Jelenleg mintegy 90 perces önálló műsort is adnak.

Az elmúlt öt év alatt számtalan fellépése volt az Együttesnek, mely 2005. szeptembere óta a Dombegyházi "Május" Gyermek Néptáncegyüttes néven szerepel.

Állandó résztvevői:

 • Dombegyház, Kisdombegyház, Magyardombegyház kulturális rendezvényeinek
 • A környező települések által rendezett falunapoknak
 • A "Szülőföldünk Békés megye" megyei rendezvénysorozatnak, ahol két alkalommal is szerepelhettek a megyei gálaműsorban is
 • A Gyulán évente megrendezésre kerülő "Körös völgyi sokadalom" rendezvényeinek
 • Évente visszatérő szereplők a Romániai Pécska város Nemzetközi Néptánc-találkozóin
 • Felléptek Arad városában, Fazekasvarsándban (Olariban)
 • Kevermesen a Kisegyüttesek Kistérségi találkozójának

Évente mintegy húsz fellépésükkel a táncosok a három Dombegyház jó hírnevének terjesztéséhez szeretnének hozzájárulni.

Majus Gyermek NeptancegyuttesAz Együttes megalakulása óta tagja a Békés megyei "Viharsarok" Néptánc Szövetségnek, ahonnan igen sok szakmai és egyéb segítséget kapnak.

Az együttes 2005. szeptember óta a Dombegyházi Képviselő-testület irányítása alatt tevékenykedik.

Szakmai továbbképzések:

 • a Viharsarok Néptánc Szövetség által szervezett vezetői továbbképzések
 • Néptáncos továbbképzések (csoportos)
 • Tánctábor minden évben Mezőhegyesen
 • Táncház találkozókon való részvétel

Támogatóink:

 • Dombegyház Képviselő-testülete
 • Kisdombegyház Képviselő-testülete
 • Magyardombegyház Képviselő-testülete
 • Dombegyházi Agrár Zrt.
 • Egyének, társas vállalkozások
 • Dombegyházi Szabadidő Klub
 • Dombegyházi Díszítőművészeti Szakkör
 • Szülők

Az együttes vezetője, szakmai irányítója Király Mihályné, technikai vezetője Dús Béla

Dombegyház, 2007. július 10.

Dombegyház Nagyközségi Sportegyesület

2007-08-06 08:00:00  -  Ménesi RóbertBemutatkozás
A Dombegyház Nagyközségi SE székhelye:
5836 Dombegyház, Aradi út 3.
A Sportegyesület rövid története

2001 tavaszán alakult újra a Nagyközségi Sportegyesület, öt év kihagyás után 22 alapítótaggal. A fő alapítók Lugasi József és Ménesi Róbert.

Nagy igény mutatkozott a helyi fiatalságtól felől a testmozgás iránt.

A focicsapat az indulást követően fokozatosan egyre jobb helyezéseket értünk el a megyei bajnokságban. A legjobb eredményünk első helyezés az őszi idény végére.

Terveink a közeljövőben:
Reményeink szerint a Bozsik-program folytatódik. Szeretnénk beindítani az U13-as szakosztályt, ahonnan több nagyon tehetséges játékos később az ifi- és a felnőttcsapatot erősítheti.
Támogatóink
 • Fő támogatónk: Dombegyház Nagyközség Polgármesteri Hivatala
 • utazásainkat támogatja Kisdombegyház és Magyardombegyház Polgármesteri Hivatala
 • Ménesi Róbert
 • Szabó Mihály
 • Szatmári Zoltán és családja
 • Tonka István
 • Varga Attila

„Dombegyházi belterületi utak fejlesztése” TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BS1-2022-00051

Magyar Falu Program „Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése - 2021”

Magyar Falu Program „Óvódai játszóudvar, közterületi játszóterek fejlesztése fejlesztése - 2021”

Magyar Falu Program „Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése-2021”

„Dombegyház Művelődési Ház épületenergetikai felújítása” TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BS1-2022-00028

„Új kerékpárút építése a 4444 számú út belterületi szakaszán” TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BS1-2022-00026

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program

Komplex humán szolgáltatások fejlesztése a helyi közösségekre és erőforrásokra támaszkodva
EFOP-1.5.3-16-2017-00060

„Együtt a közösségért! – helyi identitás és kohézió erősítése”
TOP-5.3.1-16-BS1-2017-00003
A szerződött támogatás összege:
51 413 776 Ft
A támogatás mértéke: 100%

Bölcsődei szolgáltatás fejlesztése Dombegyházon.
TOP-1.4.1-19-BS1-2019-00021
A szerződött támogatás összege:
175,64 millió forint
A támogatás mértéke: 100%

Komplex humán kapacitások fejlesztése a minőségi közszolgáltatásokért és a társadalmi hátrányok enyhítéséért
EFOP-3.9.2-16-2017-00025
A szerződött támogatás összege:
492 806 144 Ft
A támogatás mértéke: 100%

Külterületi utak karbantartásához szükséges eszköz és gépbeszerzés Dombegyház településen
VP6-7.2.1-7.4.1.2-16
A szerződött támogatás összege:
9 999 996 Ft
A támogatás mértéke: 95%

Délkelet-Magyarországi szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 5. (DKMO 5)
KEHOP-2.2.2-15-2017-00127
Támogatási összege:
2 334 041 610 Ft
Támogatási arány: 85%

Dombegyház önkormányzati tulajdonú épület energetikai korszerűsítése.
TOP-3.2.1-15-BS1-2016-00064
A szerződött támogatás összege:
87 148 018 Ft
A támogatás mértéke: 100%

Termelői piactér fejlesztésese Dombegyházon.
TOP-1.1.3-15-BS1-2016-00007
A szerződött támogatás összege:
63 136 540 Ft
A támogatás mértéke: 100%

Dombegyház nagyközség szociális ellátórendszerének fejlesztése.
TOP-4.2.1-15-BS1-2016-00031
A szerződött támogatás összege:
26 834 717 Ft
A támogatás mértéke: 100%

Hollósy Kornélia Óvoda infrastrukturális fejlesztése.
TOP-1.4.1-15-BS1-2016-00038
A szerződött támogatás összege:
80 000 000 Ft
A támogatás mértéke: 100%

Dombegyház önkormányzati tulajdonú iskolai épület energetikai korszerűsítése.
TOP-3.2.1-15-BS1-2016-00063
A szerződött támogatás összege:
24 809 382 Ft
A támogatás mértéke: 100%

Fenntartható közlekedésfejlesztés Dombegyház nagyközség területén.
TOP-3.1.1-15-BS1-2016-00021
A szerződött támogatás összege:
95 969 137 Ft
A támogatás mértéke: 100%

Dombegyház Egészségház infrastrukturális fejlesztése.
TOP-4.1.1-15-BS1-2016-00034
A szerződött támogatás összege:
20 802 242 Ft
A támogatás mértéke: 100%

Belvízelvezető csatornarendszer korszerűsítése Dombegyházon.
TOP-2.1.3-15-BS1-2016-00004
A szerződött támogatás összege:
150 000 000 Ft
A támogatás mértéke: 100%

Dombegyház Nagyközség Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása.
KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00611
Az elnyert támogatás összege: 6 millió forint.
A támogatás intenzitása: 100,00%.

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program